Co jsou to ozvy?

Anonymní
11.9.12 18:14

co jsou to ozvy?

DObrý den mám pro mě nepochopitelnou otázku a pro vás nejspíš odpověď bude jednoduchá.

26.9. jsem porodila syna ale doktor mi řekl že jsou hodně špatné ozvy že musím na císaře.
Jenže kdokoliv koho se zeptám mi neřekne že co to jsou ty ozvy?
A co se mohlo stát?
:oops: omlouvám se za hloupý dotaz ale v nemocnici mě nenapadlo se na to zeptt byla jsem nadšená z Martinka :roll: a na internetu to nikde nejde najít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
11.9.12 18:17

Ozvy srdicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.9.12 18:17

Srdeční akce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.9.12 18:18

Srdeční ozvy dítěte. MUDr. měl patrně za to, že by dítě nezvládlo samo se narodit, když špatně slyšel srdíčko (resp. asi viděl na monitoru nějakou poruchu srdeční akce), tak mu pomohli císařem.

Příspěvek upraven 11.09.12 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 18:18

Takže jsem o něj mohla přijít 8o 8o 8o??

• Citovat
  • Upravit
27305
11.9.12 18:19

To ti nikdo tady neřekne. Ozvy jsou prostě srdeční akce dítěte a pokud máš v čemkoli nejasno, zeptej se dr. Tady jsou laici a nikdo ti k tomu nic přesného ani konkrétního nenapíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.9.12 18:21

Přesně tak, ozvy znamená srdeční akce dítěte. Doktor zřejmě usoudil, že dítě by z nějakého důvodu (např. snížený přísun kyslíku) přirozený porod nezvládlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.9.12 18:22
@Anonymní píše:
Takže jsem o něj mohla přijít 8o 8o 8o??

Stát se může všechno. Porod je pro matku i dítě docela náročná chvilka.
V každém případě se spíš raduj, že všechno dobře dopadlo, než aby ses stresovala, co se mohlo stát. To fakt nemá cenu.
Ať ti Martínek hezky roste. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.9.12 18:23

To vždy posuzuje doktor, malý taky ke konci začaly klesat ozvy, ale protože už byla skoro venku, tak doktorka řekla, že už nebude čekat, že mě nastřihne a že mám fakt pořádně zatlačit.. Takže pokud klesají a porod je spíš v začátku, tak se raději přistoupí k císaři.. To je můj laický pohled..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.12 19:01

Do špitálu jsem dojela v 8večer s prasklou vodou a otevrena na 2 cm… špatný ozvy u Alexe, doktor prohlásil, císař… no a šlo se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.9.12 19:10

Tak ony jsou ty ozvy občas špatné, i když se ve skutečnosti nic neděje, takže nakolik byl v ohrožení, to ti na 100procent nikdo neřekne, ani doktoři ne.Oni toho císaře dělají pro jistotu, většina dětí s tzv. špatnýmy ozvy by normální porod zvládla, ale sekce je jistota. A myslím, že teď už je to jedno, hlavně že je malej v pořádku na světě ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
11.9.12 19:12

U prvního porodu, jsem taky měla špatné ozvy, ale nechali mne rodit normálně, akorát jsem byla celý porod na monitoru a přidýchávala kyslík. U nás to bylo tak, že při kontrakci šly ozvy dolů. Existuje nějaké rozpětí pulsu plodu, které je normální, jakmile to je někde mimo, tak jsou to „špatné ozvy“. To jak moc jsou špatné a jak je třeba dále postupovat určí lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
11.9.12 19:24
@Anonymní píše:
DObrý den mám pro mě nepochopitelnou otázku a pro vás nejspíš odpověď bude jednoduchá.26.9. jsem porodila syna ale doktor mi řekl že jsou hodně špatné ozvy že musím na císaře.
Jenže kdokoliv koho se zeptám mi neřekne že co to jsou ty ozvy?
A co se mohlo stát? :oops: omlouvám se za hloupý dotaz ale v nemocnici mě nenapadlo se na to zeptt byla jsem nadšená z Martinka :roll: a na internetu to nikde nejde najít.

jak bouchá srdíčko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.9.12 19:55

Ozvy můžou klesat nebo být stabilně nízko. Je dobré si uvědomit, že ozvy mohou klesat třeba jen v určité poloze, případně ve finální fázi porodu - některé zdroje tvrdí, že pokles ozev při průchodu porodními cestami je fyziologický.
Důležité je, jaké pak dítě mělo apgar skore - najdeš to v knížečce, kam dr zapisuje vaše přírůstky a výsledky preventivních kontrol, je to první záznam a je tam i napsáno, jaké bylo to skore. Pokud fyzyiologický novorozenec se pohybuje tuším mezi hodnotami 9-10, čím nižší hodnota, tím hůř na tom dítě bylo.
Stává se, že někomu klesají ozvy u dítěte, jde se na císaře a vyloupne se dítko s desítkovým apgarem, tam bych řekla, že šlo spíš o problém s měřením (polohou, pohybem dítěte), než o to, že by dítě bylo ve skutečném ohrožení.
Ale všichni jsme lidé smrtelní, kdykoliv se může stát cokoliv, je dobré si to občas uvědomit a nežít ve falešném pocitu, že nám se nic stát nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
4.1.16 12:47

Chtěla jsem se zeptat dneska jsem byla na ozvech a DR. říkala že je ta křivka zúžená, že bych měla jít ještě jednou, ale že to řešit nebude je to ještě malý týden dnes 34+2, nevíte co to znamená??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí