Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli máte některá zkušenost s nějakým doplňkem na imunitu pro děti od roku. Zatím jsme byli nemocní jen jednou a hned ošklivě, že jsme skončili na týden v nemocnici. Od narození synovi dávám vigantol a probiotika, tak mě napadlo imunitu ještě něčím podpořit. Děkuji 😊
@Klara0225 ovoce a zelenina, dostatek času venku na vzduchu, plavani s dětmi. Asi bych ho hned necpala potravinovými doplnky.
@suzka1 samozřejmě ovoce i zeleninu dostává a procházky jsou u nás každodenní, plavání není možné kvůli chlorovane vodě oba jsme ekzemici. A nedávat nic u mě zatím převažuje jen jsem se chtěla tak porozhlédnout 🙂
Davam jen rybi olej od Moellers, pred tim Vigantol a asi do 9 m? jsem davala jeste Biogaiu.. ale od toho roku jen ten rybi olej (ten co mam je prave od roku) a od narozeni do ted (necele 2 roky) nebyl nemocny krom nedavnych strevnich potizi. Jsme hodne venku, zbytecne ho nenavlekam a snazim se o co nejpestrejsi stravu.
Já rada dávám občas multisanostol sirup, je od jednoho roku a malému moc chutná
měl ho rad i starší syn a po nějaké nemoci na rekonvalescenci je to fajn. Mamka ho davkovala i babicce, když ležela dlouho v nemocnici. Denne teď přes zimu rybí tuk, máme mollers s ovocnou příchutí, ten má vyloženě rad. Ale nevím, odkdy se oficiálně muže. Dávám ho na takovou maličkou lžičku každý večer.
@Klara0225 ptala jsem se na to nedávno v lékárně, tedy pro děti od dvou let a byl mi doporučen sirup Marťánci, že je už od roka. A za mě spokojenost, dětem chutná. ![]()
Za mě je super Serafínkův sirup. A i Multisanostol je moc dobrý ![]()
@Luminance @Semtex děkuji, nad tím rybím tukem jsem právě už uvažovala jestli to ne vyzkoušet, tak se podívám 😊
@Elea9 děkuji kouknu i na to 😊
@Scherry ten multisanostol je na imunitu celkově, nebo spíš po nemoci?
Ovoce, zeleninu, kysané mléčné produkty, občas trošku luštěnin. Co nejvíc pohybu venku, lehké otužování, případně saunování.
Vitangol určitě, zejména od září do dubna. Případně prober s pediatrem lyzáty, ale to spíš u většího dítěte.
Drtivá většina doplňků co slibují posilování imunity jsou prostě placebo.
Já jsem dostala tip od naší dětský doktorky na sirup glukánek. Je od 1 roku. Teprve jsem začala dávat tak efekt nevím. U nás nosí bacily starší ségra ze školy a malá to vždy odnese vysokýma horečkama.
Moc hezky clanek od pediatricky
https://www.mudrmilkovicova.cz/…neb-imunita/
Ja tehdy synovi, kdyz mu byl necely rok a pul, davala Hlivacka, ale stejne to k nicemu asi nebylo, jak zacal chodit na cviceni mezi deti, proste virozy lapal. Ale on je brutalni nejedlik, pestra strava je stale nedosazitelny sen, takze pro ten pocit jsem do nej porad neco cpala. Ale uz na to kaslu. Dcera ji daleko lepe, ted taky zacne chodit do kolektivu, nic ji davat nebudu, jen D a mozna zkusim ten rybi olej.
@zuza92 píše:
Já jsem dostala tip od naší dětský doktorky na sirup glukánek. Je od 1 roku. Teprve jsem začala dávat tak efekt nevím. U nás nosí bacily starší ségra ze školy a malá to vždy odnese vysokýma horečkama.
Glukánek jsem koupila, dcera ho naprosto odmítla užívat, že je hnusný
je jí 6, tak jsem to užívala já - je takový sladko citronový, nevím, proč se jí zdá nedobrý
@stinga já to míchám ráno do čaje a zatim neprotestuje ani 8 letá ani 2 letá ![]()
U tak malých sem dávala éterické oleje do aromalampy/koupele nebo používala jiné bylinné produkty. Jinak pak až než je nástup do MŠ. Ale určitě ne Marťánky a spol. ![]()