Co na kašel - už si nevím rady

890
21.3.15 18:49

co na kašel - už si nevím rady

Ahoj, procházíme si chřipkou celá rodina kromě tatínka, ten to odnesl jen rýmou. A já už nevím, co na kašel. Což sebe nějak vyléčím, ale horší je to u dětí. Dcera (5let) má pořád takový suchý kašel, odkašle tak 1× za den… Syn (21m) občas zakašle, spíš suchý kašel. Já už odkašlávám. Mám doma Hedelix, Ambrobene, Sinecod. Přes den nám dávám ten Hedelix a na noc Sinecod. Jelikož to berou 3 lidi, tak už to pomalu ale jistě dochází a uvažuju, jestli mám dávat něco jiného nebo pořídit to samý… Máte nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3436
21.3.15 18:55
@crazymisha píše:
Ahoj, procházíme si chřipkou celá rodina kromě tatínka, ten to odnesl jen rýmou. A já už nevím, co na kašel. Což sebe nějak vyléčím, ale horší je to u dětí. Dcera (5let) má pořád takový suchý kašel, odkašle tak 1× za den… Syn (21m) občas zakašle, spíš suchý kašel. Já už odkašlávám. Mám doma Hedelix, Ambrobene, Sinecod. Přes den nám dávám ten Hedelix a na noc Sinecod. Jelikož to berou 3 lidi, tak už to pomalu ale jistě dochází a uvažuju, jestli mám dávat něco jiného nebo pořídit to samý… Máte nějaké rady?

dětem uvař mateřídouškový čaj, nebo oreganový čaj. Vincentka je ok. z kapek tusin-suchý kašel, stoptusin-oba kašle. jestli jim dáváš kapky na odkašlávání, nikdy to nemůže zabrat, neučínkuje to na nesprávný kašel. to je jako léčit chřipku antibiotiky-nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
21.3.15 18:57

@crazymisha Ahoj mě se osvědčil jitrocelový sirup s echinaceou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.3.15 18:57

Nám dospělým na kašel nejlépe zabírá ACC long a prý existuje i sirup pro děti, tuším od jednoho roku.

Jinak naši kluci často kašlou při rýmě, kdy je dusí nudle. Na to nejlépe zabírá Sinupret, bez něj už ani ránu (rýmu :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
21.3.15 18:58

Pro děti to není, ale pro dospělého ACC long. Šumivé tablety, koupíš v lékárně. Nejlepší na kašel, účinek rychlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 18:58

Ten Hedelix by ale měl být na oba typy kašle myslím, ne? Prý tlumí suchý kašel a usnadňuje vykašlávání… Tak já už nevim. Ambrobene tu na odkašlávání mám, ale nedala jsem ho ještě, jelikož neodkašlávají.. Na noc mají ten Sinecod, ten tlumí. Tak jim ho mám dávat i přes den?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 18:59

@majinka81 Který konkrétně? A na jaký typ kašle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 18:59

@Berousik Díky za radu, v pondělí si pro něj naklušu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 19:00

@KPKristy Sinupret znám, ale to je na zaraženou rýmu, ne? Jim z nosu oběma teče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
21.3.15 19:03

@crazymisha v lékárně řekneš jitr. sirup s echinaceou já ho dětem dávám, na odkašlávání a na dráždivej Ditustat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.3.15 19:04
@crazymisha píše:
@KPKristy Sinupret znám, ale to je na zaraženou rýmu, ne? Jim z nosu oběma teče…

Já ho dávám na jakoukoli rýmu. Starší syn si nenechá ani vypláchnout Vincentkou a bez Sinupretu by to nešlo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 19:08

@KPKristy Ok, takže jim v pondělí na rýmu nasadím sinupret a na ten suchej kašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.3.15 19:08

Co si myslíte o tom, co dávám já? Co ten Hedelix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.3.15 19:11
@crazymisha píše:
@KPKristy Ok, takže jim v pondělí na rýmu nasadím sinupret a na ten suchej kašel?

Na kašel vůbec nevím, mám pocit, že nic nezabírá. Když kašlou hodně, nechám je poslechnout u doktora, ten by případně nasadil léky. Na úlevu dělám domácí tymiánový sirup, ale to je fakt tak na úlevu v tom krku při kašli. Nemám pocit, že by to extra účinkovalo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.3.15 19:12
@crazymisha píše:
Co si myslíte o tom, co dávám já? Co ten Hedelix?

Tyhle sirupy „neléky“ mi přijdou zbytečně drahé a neúčinné. Ale nevím, třeba má někdo jiný zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí