Co opravdu zabírá na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37288
29.9.26 19:52

Napatlat hlavu hromadou kondicionéru, zabalit do fólie a nechat klidně hodinu i víc působit, oni se udusí. A taky to chce dezinfekci všeho doma, postele, ručníky, oblečení, hlavně čepice, ale víceméně veškerý textil k čemu se jen přiblížili. Nebo se to bude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9238
29.9.26 19:58

Odstranit z postele plyšáky, hodně prát, měnit oblečení, ale nejdůležitější je několikrát denně vyčesávat. Líp to jde u mokrých vlasů, když si dáš kondicionér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 20:16
@janulicek89 píše: Více

Ne hnidy nepochcipaji…Já sem to myslela tak, že každých 5 dní si člověk meje hlavu tím Paranitem a když se vylíhnou tak jako malý nekladou zabije je paranit a takhle každých 5 dní nějakou dobu..
Já jen říkal, že jsem to někde četla, že se takhle jich někdo zbavil..Ne že to tak dělám nebo budu dělat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 20:19
@janulicek89 píše: Více

A můžu dotaz? Jak sis to vyčesávala? V předklonu? Nebo ve stoje před zrcadlem a vlasy sisnseolama vždy jen kousek nechala volně a vyčesávala a takhle celou hlavu? Já včera vyčesávala snad hodinu a půl a myslela sem, že mi hlabne. A to mám vlasy lehce po ramena a jemné… :mrgreen:
Každopádně ten Paranit zopakují v sobotu znovu jaknu sebe tak u kluků. A pak ještě jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 20:27
@LadyTommy píše: Více

Učitelka to hlásila ještě před tím. Vsak syn si to donesl ze školy a to jsem ho kontrolovala ale našla sem je až pak…ale jeslti to budou všichni rodiče řešit…To neví nikdo jen oni.
No říkám já včera udělala ten Paranit a vycesala. Dneska sem kluky taky vycesala 2× u mladšího jen jedna lezoucí malinká(pravděpodobně se vylíhla dneska) a u staršího ty 4 ale ty byli nahore úplně na konci vlasu takže nejspíš už prázdné /mrtvé.
U sebe jednu prázdnou…No a zítra zase zkusím vyčesat…A budu doufat že když to v sobotu zopakují ten Paranit že už pak bude klid.
A klukům budu každý den preventivně stříkat vlasy proti vším…Do školy a školky jdou až příští týden kvůli nemoci takže v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 20:29
@Kriss Tina píše: Více

Já myslela, že pochcipaji do pár hodin…
Já to dneska vyhodila má balkon polštářky a plyšáky co měli v posteli. Povleceni jsem vyprala…Čepici měl mladší syn před 3 dnema tak to už chcíplo pokud by tam něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.26 20:31

Vši jsme řešili zatím doma 2× a vždy pomohlo namočit vlasy vodou, napatlat olivovým olejem, zabalit do folie a nechat hodinu působit. Potom umýt normálním šamponem a vyčesat tzv. Kouzelným všiváčkem (prodávají ho v Rossmannu a je teda dost drahý). Pustila jsem pohádku a postupně projela celou hlavu, zabralo mi to tak 45 minut u středně dlouhých vlasů. Po dvou dnech znova pročesat tím všiváčkem (zase namokro, buď jen namočit vlasy vodou nebo vzít i normálním šamponem). Po dalších 3 dnech znova. A po dalších 3 dnech pro jistotu ještě jednou.
Ložní prádlo vyměnit, vyprat, to samé čepice, trička atd. Plyšáky z postele jsem neprala, ale dala jsem je na tři dny stranou. Vši mimo vlasy nevydrží.
Takže moje zkušenost je, že není potřeba kupovat chemické přípravky v lékárně, ale že nejdůležitější je poctivé opakované vyčesávání. Ale chápu, že je to časově náročné, takže koupit nějaký přípravek z lékárny je lákavější a zdá se to být jednodušší cesta.

• Citovat
  • Upravit
1843
29.9.26 20:43
@Vaha1991 píše: Více

Zkušenost z léta 1992 nebo 1993, nejsem si jistá :-)

Byla nějaká malá „epidemie“ o prázdninách, co si pamatuji, tak se používal nějaký šampon a pořád mi vyčesávali vlasy na stůl a určitě to nebyla jedna veš či hnida, ale bylo toho hodně. U babičky a dědy na chatě mi to také něčím myli.
První den ve škole: doufám, že nikdo z vás nemá vši. Nééé a drbala jsem si hlavu.
Celá akce trvala nejméně dva měsíce a myslím, že se to dělalo děnně (to vyčesávání určitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14872
29.9.26 20:53

Nic z lékárny je nezabije, nebo respektive možná udusíš dospělé, ale na hnidy nefunguje nic jiného, než je vyčesat. Kup si ten zázračný všiváček, bezvsi.cz nebo Rossmann, ty, co dávají k Paranitu, jsou úplně na houby. Pokud chceš přeci jen předtím dusit dospělce, stačí ti kondicionér a potravinová folie. A pak projet poctivě celou hlavu pramen po prameni, já jsem si vždy rozdělila vlasy na sekce a spínala ty, co už byly čisté. U kluků bude stačit projet párkrát křížem krážem, když jsi je už vzala tak nakrátko. Vždycky jsem projela pramen a otřela do papírové utěrky, abych viděla, jestli ještě něco seberu, nebo už tam není nic. Pak vypláchnout zbytek kondicionéru z hlavy a hotovo, po třech dnech opáčko, ale zatím mi vždy stačilo jedno důkladné pročesání. Ten hřebínek sice stojí kolem tří stovek, ale když si vezmu, kolik už jsi musela nasypat do toho Paranitu a s jakým výsledkem… navíc ho má člověk doma hned po ruce, pokud se zase objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80315
29.9.26 21:09

ten Paranit je na hov.. houby, důležité je to vyčesávání, jak ti tady všichni znalí píšou, kup si ten „kouzelný všiváček“, a kluky bych vzala úplně dohola, však jim vlásky brzy dorostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 21:09
@Michelle_M píše: Více

Jj zítra pro ten vsivacek zajedu do toho Rossmannu.
Když už mám ten Paranit tak akci zopakují už s ním… :mrgreen: Ať aspoň ho využiju. A budu tedy obden vyčesávat sebe i kluky. A převlékat postel mám každý den??No já si včera ty vlasy vyčesávala ale jako jestli dobře to nevím… :mrgreen: V romgle to mají kluci fakt lehčí.
Takze nejlepší teda ve stoje před zrcadlem a rozdělit si to a ject…No moje nervy… :mrgreen: Jestli něco postrádám tkanvelkou trpělivost a tady potřeba bude… :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80315
29.9.26 21:12

ještě se doporučuje obarvit si vlasy, ale pozor ne u kadeřnice samozřejmě, a když to doplníš žehlením vlasů nic nepokazíš,
ale gró je to vyčesávání, bez toho nic nevyřešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 21:12
@stinga píše: Více

Když už koupím ten vsivacek, tak je nebudu stříhat dohola ale projedu jim to s ním. A když už mám ten Paranit tak ho taky zuzitkuju, abych případně udusila ty vylihle (ty spíš u sebe) u kluků je snadno najdu kdyby tam ještě něco měli i když večer to vypadalo že už snad ne..Ale pro jistotu. Až zítra koupím ten vsivacek tak je projedu a pak zopakují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.9.26 21:16

A zavedu pravidlo že každý 3 dny klukům vždy projedu hlavu tím vsivackem pro jistotu kdyby náhodou ať se to chytne…Pac tohle už nechci nikdy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
29.9.26 21:31

Mně to holka přitáhla ze školy opět, prý je tam spolužačka co to má opakovaně, minulý školní rok to obě holky dotáhly min.6×, poctivě se školy střidali asi abych se nenudila :pocitac: Pochopitelně mi vyklepala asi něco doma na nejmladší dceru a i když má takový slabý vlásky které ji moc nerostou tak se to na ni drželo jako klíště paranit nefungoval i když jsem neustále vyčesávala tak tam furt něco bylo tak jsem se namíchla vzala strojek a bylo, vši mají po srandě, starší holka má povinně 2× týdně zábal na hlavě, a vyčesávání. A co je to za kouzelný všiváček z rosmanu, s toho co je přiložený v krabičce tak už máme rozdrápanou hlavu a pokud víc zaberu tak vypadávají ty kovový tyčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí