Co opravdu zabírá na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17153
30.9.26 08:06
@Vaha1991 píše: Více

Ahoj,

mám holky a donesly mi ze školy vši - koupila jsem olej Dr.Max na vši, nanesla, umyla vlasy a vyčesala. Po týdnu znovu a po dalším týdnu raději zase znovu… Vši umřou když nemají teplotu těla = dej dopoledne ložní prádlo ven, dej ven i bundy, čepice apod.

Vím, že pomáhá i Tea-Tree, naředit tinkturu a dávat na krk, nebo stříkat na vlasy apod. Jen pozor, udělej opravdu roztok, protože jinak můžeš mít puchýře (já se tak hezky popálila). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45815
30.9.26 08:16
@mamule42 píše: Více

Fakt po vodce prezily? :mrgreen: no ona je slivovice o dost silnejsi to bude tim. Ono to ty hnidy pry spali, ten silny alkohol je v tom zabalu asi nejdulezitejsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.9.26 08:20
@veria píše: Více

Nejspíš jo…Já včera vlasy i zehlila žehličkou a fakt jsem se snažila co nejblíž k hlavě (mám takovou co to umožňuje) tak pokud tma nějaké byli tak snad sem je spálila a dnes je vycesu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45815
30.9.26 08:20

Ano, presne tak. Odzadu dopredu porad dokola. Ale fakt zkus ten zabal je to jednodussi. Akorat si budes muset po nem asi tsk trikrat umyt hlavu samponem, je to samozrejme strasne mastny. A jestli mas jemny vlasy, tak na vsivaka pozor aby ti je neznicil, on ma na sobe talovy zoubky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
30.9.26 08:34

Mám někdy pocit že to přežije i atomovku. Člověk je zmáčne a oni lezou dál. Ale stejně je zajímavý že na jednu dceru moc nejdou přitom má vlasy hodně dlouhý, když se ji ptám když to dotáhne druhá jestli ji nesvědí hlava nebo nemá podezření tak řekne že ne a já jsem taky nějak nic neviděla, vždycky to vyžere ta nejmladší která to chytne od nich a nemůžu to na ni zlikvidovat a to má vlasů málo a teoreticky je to přehledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.9.26 09:00

Já už mám vlasy zničené. Bohuzel :roll:
Už ho mám.. :mrgreen: Šla jsem pro něj hned ráno. :mrgreen:
No na ten zábal doma nic nemám. Doufam, že prodávají třeba mini láhev slivovice. Abych nemusela kupovat velkou :mrgreen: A musí tam být ten Tee Tree? No já dělala si ten Paranit, tak zkusím teď vyčesat tím vsivackem a uvidím dám si i ten kondicioner..Když něco vytáhnu tak bych udělala ten zábal. Kdyz bych nic nevycesala tak je to super a znamenalo by to že sem tam měla jen těch 5 potvor..Jeee kezby.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
30.9.26 09:18

Nedělej si iluze, ty svině jsou nesmrtelný, pečlivě to hlídej ještě aspoň 10 dní, zábal udělej ještě min. 2× během té doby i když nic nebjevíš ty nakladený vajíčka nepoznáš a oni se můžou vylíhnout po několika dnech. A jen kup slivovici velkou, doma ji můžeš uchovat dlouhodobě a když přijde na věc tak máš hned první pomoc po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45815
30.9.26 09:30

Ten tea tree tam byt nemusi. Hlavni je ten alkohol, aspon 60 procent. Tady na Morave se vzdycky naka slivka najde no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.9.26 10:15

Tak ja mám vyčesání.Vycesalansem.si 3 skořápky, ale placaty úplně takový průhledný a na konci malé hnědé tak možná už jsou to ty mrtvé nic neprasklo…Jinak nic…Zivych potvor jsem vyčesala úplně poprvé (pondělí) 5.Tak buď už ty další skořápky jsem vycesala a nevšimla si jich a nebo to dělám prostě špatně. :mrgreen:
Snažila sem se vzít všechny vlasy dělala sem to ve stoje nakonec…Ale jeslti jsem přehlédla nějaký pramen třeba. A vlasy co mi to vytrhalo ani nepočítám.. :mrgreen: ale čert to vem..Hlavně ať jsou pryč…Klukum jsem nevycesala nic. :) pro dnešek hotovo a zase zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
30.9.26 10:38
@mamule42 píše: Více

Elektrický hřeben je něco jiného než ten kouzelný všiváček z Rossmann. Já to kupovala před 10 lety. Zadej si to do Google, kde se dá sehnat. Kupovala jsem to v online obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.26 10:52

Měly jsme liqiud duo a hedrin plus jsme vyčesávali tím vsivackem …dcera uz je donesla 2×, vlasy po zadek, ja skoro také a chytla je i moje mamka … odvšivovaly jsme se všechny …nic jsme nestříhaly, to by mi mohlo, když jsem byla malá, také jsme myli speciálním šamponem …jednu dobu jsme preventivně kapali teda třené olej na vlasy, nějaký čas také fungovalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.26 10:54

Vykašlala bych se na zábal a raději důkladně vyčesávala do zblbnutí. Mám 3 dlouhovlasé a hustovlasé dcery + já taky dlouhovlasá a hustovlasá, zkoušela jsem všechny možné šampony (i na psy) a zábaly a vždy pomohlo až poctivé vyčesávání. Prostě umýt, dát hodně balzámu a česat, dokud není všiváček čistý a opakovat alespoň obden. Do 14 dní už po nich nebylo ani památky. Je to opruz, to bez debat, ale šampony, ani zábaly u nás nefungovaly, něco sice pomřelo, ale vždycky něco vesele žilo dál.

• Citovat
  • Upravit
4720
30.9.26 11:01

je to tenhle

https://www.prvninakup.cz/…vsi-a-hnidy/?…

a opravdu uvidíš při vyčesávání rozdíl. držím palce.
já proces mytí nevydržela nikdy víc jak dva týdny po sobě, a ano, vrátily se…vv :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4720
30.9.26 11:04

A holky nade mnou mají pravdu.

ten šampon už není takoýý killer, jako bývaly (ty jak jsem slyšela, zakázaly). tyto nové šampony jsou na mechanickém, ne systemickém principu, takže by veš měla udusit jejich mastná koncenrace. A prostě nedokážeš udusit všechny.
Myslet si, že s moderním šamponem jsi po jednom umytí zcela čistá, to fakt neplatí.

Stejně tak vyčesávání - není v lidských silách vyčesat vše

právě proto bych ty techniky kombinovala, jako jistější a důležitější dokonce mi připadá vyčesávání tím kvalitním hřebenem, kdy se zbavíš opravdu i hníd.

Na hnídy totiž šampon nefunguje!
Hřeben zase nefunguje na živé, mohou se mu vyhnout. Je třeba kombinovat obojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.9.26 11:05
@Anonymní píše: Více

Jj vyčesávat budu teď každý den…U kluků je to v pohodě v těch krátkých vlasech je to vidět dobře..U mě to zabere víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí