Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zrovna mi začíná 14 denní volno s dcerou, jako celá rodina jsme již po dovolené a ještě nás čeká prodloužený víkend, nicméně mam teď volno vůči zavřené školce a nemám žádný tip na program.
O víkendech hodně cestujeme, takže jsme toho v okolí hodně navštívili, dětská centra, vylety do přírody apod( středočeský kraj ),přemýšlím co budeme vlastně dělat, počasí na koupání teď úplně není, přátelé jsou buď na dovolené nebo v práci, babičku jsme tu měli před týdnem, nemám žádný nápad na výlet, takže kdyby mi někdo přihodil nápad jaké aktivity popřípadě výlety s dítětem budu moc vděčná za cokoliv, krom procházek, návštěva hřiště nebo kolo mě toho moc nenapadlo, budu vděčná za jakýkoliv nápad děkuji ![]()
A kolik je dceri? Co by chtěla ona? Co zkusit nejakou novou sportovní aktivitu (šlapadla, minigolf, stolní tenis, lezení, lanovy park, inliny, pump track).
Pak výlety: nějaké zoo/dinopark, historická Praha, Mirákulum či jiný obdobný park (ve středních Čechách je jich několik), hrady/zámky, interaktivní muzea, projížďka parnikem, nějaké tvoření/dílny.
Z výletu mě z hlavy napadá třeba Kokořínsko, Křivoklátsko, Lany, zamek Loučeň, hřebčín v Kladrubech, Konepruske jeskyně a Tetin, industriální památky typu Důl Mayrau, Karlštejn…
Zajít do kina…
Nějaké zoo, nebo farmy v okolí nemáte? Piknik v parku, jít krmit kachničky k řece, nějaké naučné stezky. V případě hnusného počasí bych uvažovala i o nějaké herně nebo třeba kině ![]()
@Svistice zapomněla jsem napsat věk
dceři je 4,5let takže památky, hrady zatím ne, že sportovních aktivit dá kolo ( krátký okruh), na lanový park se bojí, to samé loď
ale jinak za zbytek moc děkuji skvělé nápady ![]()
@Kriss Tina díky za ten piknik to je super nápad. Kachny máme ( žijeme u řeky ), do kina bych šla ráda já, ale nejsem si jistá zda vydrží dcera sedět dlouho ![]()
@Dunkey nevím jak je dcera živá, ale syn je celkem akční a zvládl kino ve 3 letech, taky sem nevěřila, že vydrží skoro 2 hodiny sedět
ono jak je to nový zážitek, tma, nikdo nevyrusuje a běží ten film na velkém plátně, tak to upoutá ![]()
@Dunkey Dětem se v tomhle věku líbilo v Praze Zemědělské muzeum, Petřín (lanovka, bludiště, rozhledna), úplně marná nebyla ani návštěva Vyšehradu. Pak samozřejmě cokoliv se zviratkama- ve středních Čechách krom pražské zoo třeba Zoopark Zájezd, u Mělníka je nějaká farmicka/zoopark, lesní zoo v Chuchli, mořský svět na výstavišti, farma Merlin u Chyňavy.
Ještě třeba železniční muzeum v Lužné u Rakovníka, pro legonadsence muzeum lega.
Pokud jsi vyráběcí, tak doma malovat na trička, dělat něco ze zazehlovacich koralku. Hrát specenske hry, jít do nějakého trampolinovehe parku.
@Dunkey
Ted jsme byly v Zoopark Olovnice a moc pekne-daji se tam hladit surikatky:).
Solvayovy lomy+Bubovicke vodopady, Kolinska repna drazka, rozhledna Spulka, muzeum Skoda Mlada boleslav, Botanicus Ostra, aquapark Babilon Liberec
To kino by hodně lákalo mě, ale dcera neposedí v klidu a hlavně se nedokáže dlouho soustředit na jednu věc, takže z toho mám upřímně strach. Myslela jsem na něco v přírodě, popřípadě nějaké sportovní aktivity k jejímu věku, popřípadě dětské herny, zoo..
Každopádně všem díky moc za tipy, něco z toho určitě vyberu, jste zlaté holky. Ráda bych si to volno užila než zapadnem zpátky v září do procesu školka/práce
@Svistice ty trampoliny jsou fajn, nemáte něco odzkoušeného? Vím jen o trampolinách v Praze, jinak v okolí jsem nic nedohledala. Děkuji
V brně doporučuju navštívit únikovou hru https://brainfaq.cz/ je vážně super:-) kdo na tom ještě nebyl tak vřele doporučuju ![]()