Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Promiň, ale to, co jsi vymyslela je fakt trapný dárek pro každou věkovou kategorii.
Koupila bych jí nějakou kosmetiku, lak na nehty … Riskla bych i nějaký tělový sprej, či nějaký parfém. ![]()
Kosmetika většinou potěší každého
I když o originalitě nemůže být řeč.
Nebo nějaký poukaz do obchodu s oblečením …
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, mám tu rodinu a nechci, aby viděli můj dotaz.
Co by jste poradili za dárek pro 9letou holku k Vánocům? Která nejradši sedí u telefonu, případně lítá venku s vrstevnikama. Jedeme na Vánoce k příbuzným, kteří mají prave tuto holcinu. Jelikož se moc nevidame (bydlíme daleko), tak o ni vůbec nic nevím🤷🏼♀️ jen z vyprávění to, ze nejvíc je prave na telefonu.
Premyslela jsem třeba výrobník na popcorn nebo na cukrovou varu, ale nevím, aby to pro ni nebyl trapný dárek 🤣 já mám malého ročního syna, tak nejsem zatím moc znalá v darkach pro pubertaky
Do těch dvou věci bych asi nešla
u holky to může být určitě kosmetika nebo oblečení (zde asi spíš poukázku do obchodu, ať si sama vybere), popřípadě poukázku do kina (taky si může vybrat na co jít).
Kosmetiku, já takhle stare neteří kupovala třeba i něco hezkého na sebe, ale to se blbě trefuje vkus no. Lego friends třeba. Nebo nějaký poukaz ![]()
Spis bych taky radila kosmetiku, ale urcite teda ne sprchac, to ji moc radost neudelas
spis treba pletovou masku nebo nejake hezke balzamy na rty, laky na nehty, kosmetickou tasku.
Nebo jestli porad lita venku a maji “tam venku” starbucks, kup ji darkovou karticku.
@Šmoulice píše:
Promiň, ale to, co jsi vymyslela je fakt trapný dárek pro každou věkovou kategorii.Koupila bych jí nějakou kosmetiku, lak na nehty … Riskla bych i nějaký tělový sprej, či nějaký parfém.
Nebo nějaký poukaz do obchodu s oblečením …
Kosmetika většinou potěší každéhoI když o originalitě nemůže být řeč.
Nahodou, moje 8 leta by za pristroj na cukrovou vatu byla rada, ame ma smulu, max na pouti ![]()
Ja bych ji taky dala. poukazku, pokud ji neznas a nevis co ma rada a jaky ma styl..nebo nejaky poukaz do salonu, nehty a uces..kamosky dcera to ted dostala k 10..narozeninam a nadsena a moje 8 leta, ze by to chtela taky, udelali ji tam manikuru, pedikuru, vlasy ostrihali a uces, dala si nejske barevne copanky..a byl to nejaky salon, kde tenhke balik meli pro mlade slecny, ale nevim ted nazev..
Jeste me napada, tak se zeptej jeji mamy, ne? Co ma rada, jakou znacku obleceni, styl..
Dobrý sluchátka k mobilu, poukaz do DM nebo nejbližších hader.. hlavně žádné trapárničky, tyhle děti prostě v dnešní době fakt obvykle „mají všechno“
můj brácha v tomhle věku třeba dost zabodoval super designovým reprákem, který se spáruje s mobilama, to byl bezva dárek i překvápko…
Všem moc děkuji za rady. Zapomněla jsem ještě dodat, ze je to opravdu těžký. Její máma ji kdejaké i detske sminky, Balzamy atd zakazuje. Žiji na vesnici daleko od města, takže poukázky na oblečení není možné - i to ji totiž vybírá její máma podle svého stylu a skoro nic nesmí. Ale líbí se mi docela nápad s poukazkou do kina, díky @izabe
, tam by mohla jít s nějakou kamoskou a bratranek (její táta) by ji tam i odvezl a přivezl ![]()
@Anonymní píše:
Co by jste poradili za dárek pro 9letou holku k Vánocům? Která nejradši sedí u telefonu, případně lítá venku s vrstevnikama. Jedeme na Vánoce k příbuzným, kteří mají prave tuto holcinu. Jelikož se moc nevidame (bydlíme daleko), tak o ni vůbec nic nevím🤷🏼♀️ jen z vyprávění to, ze nejvíc je prave na telefonu.
Premyslela jsem třeba výrobník na popcorn nebo na cukrovou varu, ale nevím, aby to pro ni nebyl trapný dárek 🤣 já mám malého ročního syna, tak nejsem zatím moc znalá v darkach pro pubertaky
Já bych se v každém případě informovala u rodičů - znají to dítě nejlépe, vědí její zájmy, ví, co už má doma a co ne.
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za rady. Zapomněla jsem ještě dodat, ze je to opravdu těžký. Její máma ji kdejaké i detske sminky, Balzamy atd zakazuje. Žiji na vesnici daleko od města, takže poukázky na oblečení není možné - i to ji totiž vybírá její máma podle svého stylu a skoro nic nesmí. Ale líbí se mi docela nápad s poukazkou do kina, díky @izabe, tam by mohla jít s nějakou kamoskou a bratranek (její táta) by ji tam i odvezl a přivezl
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za rady. Zapomněla jsem ještě dodat, ze je to opravdu těžký. Její máma ji kdejaké i detske sminky, Balzamy atd zakazuje. Žiji na vesnici daleko od města, takže poukázky na oblečení není možné - i to ji totiž vybírá její máma podle svého stylu a skoro nic nesmí. Ale líbí se mi docela nápad s poukazkou do kina, díky @izabe, tam by mohla jít s nějakou kamoskou a bratranek (její táta) by ji tam i odvezl a přivezl
Tak hlavně, ze smí být porad na telefonu, ale sminky a hezke oblečení ne, zajímavá výchova. Tím spis bych koupila něco moderního na sebe. Takhle jsem já jednou záměrně koupila malé příbuzné lol panenku, máma ji to porad zakazovala, ze lolky jsou hnusne. Samozřejmě to byl nejlepší darek ![]()
@Zmatka píše:
Já bych se v každém případě informovala u rodičů - znají to dítě nejlépe, vědí její zájmy, ví, co už má doma a co ne.
Tohle prave nechávám jako poslední možnost. Její máma si nadiktuje co potřebuje a líbilo by se ji a z toho holka mít radost opravdu nebude. Všechno to jsou většinou vždy praktické dárky, které proste děcko moc nezajímají
a bratranek, prave její táta, toho moc bez ženy neřekne. ![]()
Co nějaké pěkné fixy, zvýrazňovače, fixy na krasopsaní? Nějakou sadu třeba. Většina holek tohoto věku si dělá hezké nadpisy v sešitech apod.
@Alušáček píše:
Tak hlavně, ze smí být porad na telefonu, ale sminky a hezke oblečení ne, zajímavá výchova. Tím spis bych koupila něco moderního na sebe. Takhle jsem já jednou záměrně koupila malé příbuzné lol panenku, máma ji to porad zakazovala, ze lolky jsou hnusne. Samozřejmě to byl nejlepší darek
Tohle už jsem také jednou u nich udelala. Bylo ji 5 a já ji k narozkam koupila detske sminky, takové ty co prodávají v každé hrackarne. Byl to nejlepší dárek, ale máma vzala, uklidila, zakázala. Bylo mi ji tenkrát opravdu líto a rada bych se vyhla tomuto, aby to odnesla ta mala