Co s myšima

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
27.2.13 11:28

Co s myšima

Dobrý den chci se zeptat, co bych měla podniknout..máme doma myši. Bydlíme v podnájmu a jak jsme se nedávno dozvěděli od bývalých nájemníků, myši tu byly už několik let před naším nastěhováním. Bojužel s majitelem bytu se nedá domluvit a odmítá zaplatit deratizaci. Po rozhovoru s deratizérem jsme zjistili že se částka může vyšplhat až k 20.000Kč jelikož myši jsou jedním z nejhůře vyhubytelných škůdců. Dávali jsme pastičky už snad se všemy možnými návnadami a také jed. Výsledek nebyl žádný. Sem tam nějaká patička s kořistí bohužel po jedu žádný účinek. Máme malé dítě a tak jsme se zkusili domluvit, že zaplatíme deratizaci ze svého ale náhradou požadujeme 4 měsíce bez nájemného, což vychází na dannou částku. Majitel se ohradil že to nepřipadá v úvahu, že zde myši nejsou a nebude ani nic platit a ani odpouštět nájem. Chci se zeptat kam se obrátit nebo jestli má někdo z vás zkušenosti s tím jak se myší zaručeně zbavit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
27.2.13 11:33

Co máte ve smlouvě, v podmínkách pronajímatele?? Nesplňuje hyg. podmínky, normálně bych mu řekla, že si na vlastní náklady pozveš deratizátora, aby ti dal papír

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.2.13 11:35

Je tam že nutné opravy na bytě hradí on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
27.2.13 11:48

Mám jedinou radu - kočku… My je měli na chatě, ale fakt kvanta. Nakoupili jsme pastičky, takové lepící papíry, jedovaté návnady, všechno působilo dočasně. Pak jsme si pořídili kočku a i když nechytila ani jedinou, už se na chatě neobjevily. Je teda zima, ale loni se nám tam tím spíš stahovaly a letos nic. Uvidíme na jaře, až vylezou z děr, ale fandím Máje, že s nima zatočí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
27.2.13 11:55

Mě se cpou do baráku vždycky v září na zimu. Máme sice dům po rekonstrukci, ale jen s kamennými základy a ony se někudy prohrabou a prolezou nejmenší škvírou. Letos víc než obvykle. Nejdříve jsem koupila asi 5 pastiček a dala je po různu ke stěnám. Ty mrchy kolikrát snědli návnadu a pastička neklapla (nějaké čínské plastové šmejdy…) Chytila jsem asi 3. Pak jsem koupila jed v baumaxu v granulích asi za 100 Kč a od té doby mám pokoj. Nasypala jsem to např. za škvíry u dřevěné podlahy (velele běhali pod podlahou v dutině stropu a nemohla jsem na ně). Bála jsem se, že někam zaleze, chcípne a bude to smrdět (pod dřevěnou podlahu), ale ono ne, známý mě ujistil, že ne, prý uschnou tak rychle…měl pravdu. Takže nad mrtvolkama nepřemýšlím, kam zmizeli, hlavně že jsou pryč. Ty jejich bobky všude a věčné uklízení… jedna si udělala doupě přímo ve špajzu v jedné krabici, fuj. Deratizér na Vás spíš chtěl vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
27.2.13 11:59

@prcek01 S myšima bojujeme už přes rok. Nám teda nelezou přímo do bytu, ale běhají mezi stropem a půdou(jsme v podkroví) Pastky nezabírají, jedy taky ne, občas něco chytí kočka, ale ty myši se množí geometrickou řadou. Už jsme byli zoufalý, hlavně v noci to šílený křoupání stropních latí a trrrrrrrrrrr(jak ty mrchy zběsile běhají)
Koupili jsme plašičku na myši za 800 a zaťukat po týdnu jsou myši fuč. :pankac: Snad se nevrátí, jinak jedu do blázince. Jak říkám-nám naštěstí neběhají po bytě, ale stačí že nám běhají v tom prostoru mezi stropem a střechou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
27.2.13 12:03

Pošli mi je poštou já je dám hadovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
27.2.13 12:10

@prcek01 a to bydlíte v domě nebo v bytovce?
v domě bych to ještě jakž takž pochopila, že se myš objeví a kočkou se to spraví
ale v bytovce? jo ve sklepech ale v patrech už nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
27.2.13 12:20

Také bohužel máme v domě :-( a oni umí svinky lezt i po zdech takže ve druhém patře také máme. oni se přemistují tak rychle.. jj kočky máme ale moc nechytaj :-D měly jsme jedy přímo od deratizérů ale nic moc nepomohlo.. ale zkusím ty granule jak psala Alenaxxx :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.2.13 12:49

Všem děkuji za rady :-) zkusím asi jak ten jed tak tu pastičku za těch 800 protože tohle je vážně na budku. Jednou se my stalo že sem myslela jak mě přítel hladí v posteli po noze a ona to myš. V noci chodím spát se strachem co zas vyvedou. Zrovna tady máme mláďata jedno sem odchytla do zavařovačky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.2.13 12:50
@princeznaII píše:
@prcek01 a to bydlíte v domě nebo v bytovce?
v domě bych to ještě jakž takž pochopila, že se myš objeví a kočkou se to spraví
ale v bytovce? jo ve sklepech ale v patrech už nechápu :nevim:

je to něco mezi moc se v tom nevyznám. Je to starý dům se čtyřmi byty co má jeden majitel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.2.13 12:52
@goldenka píše:Koupili jsme plašičku na myši za 800 a zaťukat po týdnu jsou myši fuč.

Mohu se zeptat kde jste pastičku koupila???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
27.2.13 13:27

@prcek01
http://www.levnej-alarm.cz/…p-13578.html

Máme tuto a funguje nám. Ona je těm myším prý jakoby nepříjmná tak se odstěhují pryč a asi to je pravda, protože tak týden je ještě bylo slyšet a čím dál míň až nejsou slyšet myši vůbec. Asi se naštvali a odešli. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
27.2.13 20:33

Tak ten alarm koupím na září. Ten náš kamenný dům má dutý stěny (asi vzduchová izolace). Ty mrchy běhají v té mezeře i mezeře mezi stropem a podlahou podkroví a občas se někudy dostanou uvnitř. Dokonce chroupali i střešní izolaci za sádrokartonem hned vedle střešního okna v dětském pokoji, izolace stála přes 100 000 Kč a těma jejich chodbičkama udělají jistě dost škodu, to je pak horší… Doufám, že ta plašička je vyžene z té izolace. Nejhorší je fakt ten podzim. Musí se vymlátit, vyhnat, pak je klid. Kocoury máme venku 3 a jsou najaký líný. Jako koťata mi myši nosili na schody, pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný