Co s přebytečnými poklicemi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2182
5.3.23 10:07

Co s přebytečnými poklicemi?

Ahoj, asi trapný dotaz, ale přebývá mi v kuchyni spousta nepotřebných poklic od hrnců, nikdo to nechce. Nemáte nějaký nápad? Je mi líto to vyhodit. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
5.3.23 10:20

Bych to dala viditelně v krabici k popelnici/kontejneru. Třeba se budou někomu hodit. Sice boty. Ale známá tak udala boty. Ona je nechtěla a někdo o ně měl zájem. Jak šel kolem popelnice, tak si je vzal. Ještě případně na sběrný dvůr. Tam se taky chodí lidé dívat, jestli se jim něco nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.3.23 10:41
@maskovak píše:
Ahoj, asi trapný dotaz, ale přebývá mi v kuchyni spousta nepotřebných poklic od hrnců, nikdo to nechce. Nemáte nějaký nápad? Je mi líto to vyhodit. :kytka: :kytka:

Jak se stane, že máš poklice a nemáš na ně hrnce :lol:
Já mám doma 5 hrnců a na každý jednu poklicí, mám je asi 15 let, co jsem se sama stehovala…jo a pak ještě tlakový hrnec ten je novější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.3.23 11:12
@welovefashion píše:
Já mám doma 5 hrnců a na každý jednu poklicí, mám je asi 15 let, co jsem se sama stehovala…jo a pak ještě tlakový hrnec ten je novější

To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.3.23 12:12
@rmot píše:
To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce :)

Tak zase poklici můžeš vysklít, pokud mají sklo jako ty moje…přesto se mi ani jedno nepovedlo…
Ale zničit hrnec, no nevím nikdy se mi to nepovedlo a to jsem rýži pripálila nekolikrát, jednou se mi i povedlo vyvážit vodu s bramborami, ale nikdy jsem hrnec nezničila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
5.3.23 12:29

@maskovak Proč je ti líto to vyhodit, když vidíš, že to stejně nikdo nechce? Já jsem v tomto opačný extrémista - vyhodím všechno co nepotřebuju, tudíž tohle skladování upřímně nechápu. Asi bych je odnesla na sběrný dvůr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13708
5.3.23 12:30
@rmot píše:
To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce :)

Tak připálený hrnec se snad dá vyčistit, ne?
Jinak bych poklice vyhodila do kontejneru na kovy nebo do sběrného dvora. Myslím, že je malá pravděpodobnost, že se někomu budou hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
5.3.23 12:32

Teflonové hrnce a pánve se časem ošoupou a přestanou být nepřilnavé, tak se koupí nové, ale poklice zbydou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
5.3.23 12:35

Všechno dávám na zídku u kontejnerů. Vždycky si to někdo vezme. A pokud by to tam leželo dva tři dny, vezmu a vyhodím.

Příspěvek upraven 05.03.23 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
5.3.23 12:41

Vyhodit, já mám jednu poklici pro více hrncu/pánví (podle rozměru), a stačí to. Ty horší se mi zničily samy, držáky zůstaly a slouží častěji :lol: jen zbytečne mít o jednom rozměru poklice dvě, pokud to není na nějake mensi hrnce, co se používají hodně často (to mám dvě na dvoulitrove kastroly, kde vařím přílohy). Ale jinak po jedné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16330
5.3.23 12:48

Normalne bych je vyhodila. Nesnasim kramy bez uzitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16044
5.3.23 12:52
@welovefashion píše:

Tak velikosti jsou většinou standardizované, takže já třeba dostala pěknou pánev se skleněnou poklicí, a ta poklice mi sedí i na hrnec a další kus nádobí, tzn. mám různé hrnce, rendlíky, pánve, ale stačí mi 4 velikosti poklic, takže mám taky poklice navíc :nevim:

Jinak třeba staré smaltované má kamarádka na chalupě, má tam modrý hrnec s poodkrytou poklicí, do které sází bílé lobelky, které se hrnou z toho hrnce ven a vypadají jako bílá přetékající kaše. Pro někoho kýč, ale na té studni, kde to je, to je vtipné a hezké. Ale to jsou opravdu staré hrnce a poklice. Jednu má jako střechu na ptačím krmítku, další malé má přivrtané na trám a používá to ouško na poklici jako držák na utěrky.
Nové moderní poklice si moc jako poklad pro podobné tvoření představit neumím. Možná na to krmítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.23 13:06

Díky všem, odvezu to do dvora. Všechny jsou z prémiových sad nádobí a jako nové, proto se mi s tím nějak nechtělo do odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.3.23 13:34
@maskovak píše:
Díky všem, odvezu to do dvora. Všechny jsou z prémiových sad nádobí a jako nové, proto se mi s tím nějak nechtělo do odpadu.

Jak už tu někdo psal, tak to dej do krabice a polož vedle popelnic, jestli bydlíš na sídlišti. Věřím tomu, že to do druhého dne zmizí a může tě těšit, že je ještě někdo zužitkoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat