Co s přebytečnými poklicemi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co s přebytečnými poklicemi?
Ahoj, asi trapný dotaz, ale přebývá mi v kuchyni spousta nepotřebných poklic od hrnců, nikdo to nechce. Nemáte nějaký nápad? Je mi líto to vyhodit.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bych to dala viditelně v krabici k popelnici/kontejneru. Třeba se budou někomu hodit. Sice boty. Ale známá tak udala boty. Ona je nechtěla a někdo o ně měl zájem. Jak šel kolem popelnice, tak si je vzal. Ještě případně na sběrný dvůr. Tam se taky chodí lidé dívat, jestli se jim něco nehodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak píše:
Ahoj, asi trapný dotaz, ale přebývá mi v kuchyni spousta nepotřebných poklic od hrnců, nikdo to nechce. Nemáte nějaký nápad? Je mi líto to vyhodit.![]()
Jak se stane, že máš poklice a nemáš na ně hrnce ![]()
Já mám doma 5 hrnců a na každý jednu poklicí, mám je asi 15 let, co jsem se sama stehovala…jo a pak ještě tlakový hrnec ten je novější
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
Jak se stane, že máš poklice a nemáš na ně hrnce
Já mám doma 5 hrnců a na každý jednu poklicí, mám je asi 15 let, co jsem se sama stehovala…jo a pak ještě tlakový hrnec ten je novější
To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce
Tak zase poklici můžeš vysklít, pokud mají sklo jako ty moje…přesto se mi ani jedno nepovedlo…
Ale zničit hrnec, no nevím nikdy se mi to nepovedlo a to jsem rýži pripálila nekolikrát, jednou se mi i povedlo vyvážit vodu s bramborami, ale nikdy jsem hrnec nezničila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak Proč je ti líto to vyhodit, když vidíš, že to stejně nikdo nechce? Já jsem v tomto opačný extrémista - vyhodím všechno co nepotřebuju, tudíž tohle skladování upřímně nechápu. Asi bych je odnesla na sběrný dvůr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
To může nastat tím, že poklice se tak snadno nepřipalují, jako hrnce
Tak připálený hrnec se snad dá vyčistit, ne?
Jinak bych poklice vyhodila do kontejneru na kovy nebo do sběrného dvora. Myslím, že je malá pravděpodobnost, že se někomu budou hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teflonové hrnce a pánve se časem ošoupou a přestanou být nepřilnavé, tak se koupí nové, ale poklice zbydou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno dávám na zídku u kontejnerů. Vždycky si to někdo vezme. A pokud by to tam leželo dva tři dny, vezmu a vyhodím.
Příspěvek upraven 05.03.23 v 12:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhodit, já mám jednu poklici pro více hrncu/pánví (podle rozměru), a stačí to. Ty horší se mi zničily samy, držáky zůstaly a slouží častěji
jen zbytečne mít o jednom rozměru poklice dvě, pokud to není na nějake mensi hrnce, co se používají hodně často (to mám dvě na dvoulitrove kastroly, kde vařím přílohy). Ale jinak po jedné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
Jak se stane, že máš poklice a nemáš na ně hrnce
Tak velikosti jsou většinou standardizované, takže já třeba dostala pěknou pánev se skleněnou poklicí, a ta poklice mi sedí i na hrnec a další kus nádobí, tzn. mám různé hrnce, rendlíky, pánve, ale stačí mi 4 velikosti poklic, takže mám taky poklice navíc ![]()
Jinak třeba staré smaltované má kamarádka na chalupě, má tam modrý hrnec s poodkrytou poklicí, do které sází bílé lobelky, které se hrnou z toho hrnce ven a vypadají jako bílá přetékající kaše. Pro někoho kýč, ale na té studni, kde to je, to je vtipné a hezké. Ale to jsou opravdu staré hrnce a poklice. Jednu má jako střechu na ptačím krmítku, další malé má přivrtané na trám a používá to ouško na poklici jako držák na utěrky.
Nové moderní poklice si moc jako poklad pro podobné tvoření představit neumím. Možná na to krmítko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem, odvezu to do dvora. Všechny jsou z prémiových sad nádobí a jako nové, proto se mi s tím nějak nechtělo do odpadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maskovak píše:
Díky všem, odvezu to do dvora. Všechny jsou z prémiových sad nádobí a jako nové, proto se mi s tím nějak nechtělo do odpadu.
Jak už tu někdo psal, tak to dej do krabice a polož vedle popelnic, jestli bydlíš na sídlišti. Věřím tomu, že to do druhého dne zmizí a může tě těšit, že je ještě někdo zužitkoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit