Co s úsporami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27259
16.10.22 11:29
@Sylvania 333 píše:
Za kuchyň jsme dali 250 tis. před 5lety. Maloměsto a sektorový nábytek Monarch. Teď jsou ceny jinde.

Kolegyně rekonstruovala kuchyň teď na jaře. Vešla se do 150 tisíc i se s potřebiči. IKEA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
16.10.22 11:31
@Tarjei píše:
@Prosimklid investice je jaksi rizikova vec zejo…

No záleží do čeho - investovat do nové kuchyně není zrovna riziko srovnatelné s investováním do cenných papírů nebo řešíš přenesený význam toho slova, že nemám používat slovo investice v souvislosti s rekonstrukcí kuchyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.10.22 11:35

@Prosimklid ani jedno, jsem pako, ctu si a bavim se tu s rodinou a vnimala jsem to jako investice do fondu apod, sorac :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.10.22 11:56
@lleennttiillkkaa píše:
Začala bych postupně rekonstruovat, zvedá se tím hodnota bytu. Osobně bych nejdřív udělala podlahy a třeba nové rozvody(pokud jsou třeba), následně mezitím dávala bokem na kuchyňskou linku.

Tohle už dnes moc neplatí. Přede dvěma lety jsme uvažovali o koupi domu a prodeji našeho bytu v širším centru Prahy, a několik makléřů nezávisle na sobě nám řeklo, že rekonstrukce bytu víceméně cenu neovlivňuje, bere se to hlavně dle lokality, byty v každé lokalitě mají nějakou průměrnou cenu na metr čtvrteční, a to bez ohledu na rekonstrukci. Jediné co, tak při prodeji je byt po reko. atraktivnější na fotkách a přitáhne víc potenciálních zájemců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
16.10.22 11:58

Tak ta částka je tak akorát na rekonstrukci bytu. Otázka, zda do toho teď jít, nebo si část nechat jako provozní rezervu a zbytek hodit třeba na termínovaný vklad. ČSOB má nyní např 6 %. Takže pri vkladu 500 tis máte ročně nějakých 25 na úrocích.
Ono to není nic velká částka na nějaké větší zhodnocení.
S tím, že máte 10 let do důchodu, tak bych do nějakých rizikovějších investic nešla

• Citovat
  • Upravit
21311
16.10.22 12:01

@Thomassss nám teď pri prodeji bytu - po dědovi a v děsném stavu, protože on uz byl ve stáru trochu zvláštní - vyloženě doporučili nerekonstruovat, ze lidé hledají byty v původním stavu a upraví si je podle svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.10.22 12:11

@Tichošlápek právě, protože prodejní cenu rekonstruovaného bytu můžeš navýšit tak max. o cenu té vlastní rekonstrukce, a to si to za stejné peníze lidé udělají podle svého. Reko. byt berou asi spíš lidé, co potřebují koupit rychle hotový byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.10.22 14:38

@Thomassss Já zase loni mluvila s makléřkou o možném prodeji našeho bytu a řekla mi, že to cenu ovlivňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.10.22 14:44

@lleennttiillkkaa ale o kolik %? Asi o cenu té rekonstrukce, tam se pak ale nedá mluvit o zhodnocení bytu rekonstrukcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný