Vaše roční spotřeba

32
15.10.22 11:39

Vaše roční spotřeba

Ahoj všem,

Jaká je normální roční spotřeba plynu pro domácnost 2plus1 (starý dům, vysoké stropy)?
Když máme pouze vafky a vaření na plyn. Z toho jsme měli zapnuté jen dvoje a moc ani nevaříme. Ale ve vyúčtování nám přišlo, že jsme měli spotřebu 10 190,55 kWh. A to jsme teď ještě nezačali topit.
Přišlo nám vyúčtování a máme doplácet skoro pět tisic. Na zálohách ročně platíme 20 tisic.
Moje otázka zní. Je to hodně? Nebo je to naprosto normální?

Díky a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
15.10.22 12:03
@Sky28 píše:
Ahoj všem,

Jaká je normální roční spotřeba plynu pro domácnost 2plus1 (starý dům, vysoké stropy)?
Když máme pouze vafky a vaření na plyn. Z toho jsme měli zapnuté jen dvoje a moc ani nevaříme. Ale ve vyúčtování nám přišlo, že jsme měli spotřebu 10 190,55 kWh. A to jsme teď ještě nezačali topit.
Přišlo nám vyúčtování a máme doplácet skoro pět tisic. Na zálohách ročně platíme 20 tisic.

Díky a hezký den

To je za rok? Ohříváte plynem vodu? Jestli je to za rok, tak minulou topnou sezonu jste asi topili? Ta spotřeba kterou uvádíš by pak byla naprosto reálná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.10.22 12:06

@meduzza ano za rok. Ne, pouze topíme a vaříme. A z toho v kuchyni netopime vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
15.10.22 12:07

Je to normální, bohužel. Naprosto v pořádku. Co bych za to dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
15.10.22 12:10
@Sky28 píše:
Ahoj všem,

Díky a hezký den

Jak nezacali topit. To je prece za rok, tak to zahrnuje lonskou topnou sezonu. Vy jste v tom dome prvni rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.10.22 12:11

@mokkk je to šílený. Na to, že se snažíme šetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.10.22 12:11
@Sky28 píše:
@meduzza ano za rok. Ne, pouze topíme a vaříme. A z toho v kuchyni netopime vůbec.

I tak to je pak normální spotřeba. I když netopíte v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.10.22 12:12
@Sky28 píše:
„@mokkk“ je to šílený. Na to, že se snažíme šetřit…

Nezateplený dům, vysoké stropy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.10.22 12:14

@meduzza ano proto jsem to psala. Díky holky za odpovědi. Zvednu zálohu radši ještě o více, než mi teď poslali… A je to 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
15.10.22 12:17
@Sky28 píše:
@mokkk je to šílený. Na to, že se snažíme šetřit…

Tak mít moderní kondenzační kotel, tak máte spotřebu úplně někde jinde. Jinak taková spotřeba za rok klidně může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.10.22 12:17
@Sky28 píše:
Ahoj všem,

Díky a hezký den

To je zřejmě za 12 měsíců, tedy je v tom jedna topná sezona. Na měsíc tedy lehce nad 2 tisíce. Topení vaření, nevidím nikde problém. Pokud by v tom byla ještě teplá voda, tak úplná pohoda. Asi se pokuste snížit topení, ale jinak je to zcela normální spotřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.10.22 12:19

@šklíbakočka díky. Já se jen chtěla ujistit. 😊 Jak jsem psala. Zvednu raději ty zálohy ještě více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 12:20

Přijde mi to i docela málo. Naši mají 3× tak velký dům a je dvougenerační, bydlí tam ještě starší člen rodiny.
Ale vše zateplené, okna vyměněná, v zimě často topí pouze dřevem, v ložnicích zatopenu pouze občas, ještě teda plynem ohřívají a platí skoro 100 tisíc.
Anonym, přijde mi to jako soukromé informace.

• Citovat
  • Upravit
10899
15.10.22 12:27
@Anonymní píše:
Přijde mi to i docela málo. Naši mají 3× tak velký dům a je dvougenerační, bydlí tam ještě starší člen rodiny.
Ale vše zateplené, okna vyměněná, v zimě často topí pouze dřevem, v ložnicích zatopenu pouze občas, ještě teda plynem ohřívají a platí skoro 100 tisíc.
Anonym, přijde mi to jako soukromé informace.

Konecna cena za rok se odvíjí od spotreby a ceny za jednotku. Pokud tyto dva udaje nedas ty a ani zakladatelka, tak tezko muzete rict, co je nizka spotreba a co ne. Treba maji vasi nizkou spotrebu a vysokou cenu za jednotku.
Zakladatelka se pta na spotrebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 12:30

My máme velký dům, velké místnosti. Topime plynem a vodu ohříváme plynem, vaření - elektrika. Zajímalo by mě pro porovnání, jak jsou na tom ostatní. Teď jsem si začala psát spotřebu. Měla jsem sice v plánu psát to častěji, ale to se mi nedaří. Zatím je to dobré, plynem netopime, šetříme. Občas se zatopí v krbu, ale to vyhřeje jen obývák, jídelnu a kuchyň. A zatím není zima. Až bude zima, tak budeme muset topit plynem, jinak zmrzneme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný