Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
Jaká je normální roční spotřeba plynu pro domácnost 2plus1 (starý dům, vysoké stropy)?
Když máme pouze vafky a vaření na plyn. Z toho jsme měli zapnuté jen dvoje a moc ani nevaříme. Ale ve vyúčtování nám přišlo, že jsme měli spotřebu 10 190,55 kWh. A to jsme teď ještě nezačali topit.
Přišlo nám vyúčtování a máme doplácet skoro pět tisic. Na zálohách ročně platíme 20 tisic.
Moje otázka zní. Je to hodně? Nebo je to naprosto normální?
Díky a hezký den
@Sky28 píše:
Ahoj všem,Jaká je normální roční spotřeba plynu pro domácnost 2plus1 (starý dům, vysoké stropy)?
Díky a hezký den
Když máme pouze vafky a vaření na plyn. Z toho jsme měli zapnuté jen dvoje a moc ani nevaříme. Ale ve vyúčtování nám přišlo, že jsme měli spotřebu 10 190,55 kWh. A to jsme teď ještě nezačali topit.
Přišlo nám vyúčtování a máme doplácet skoro pět tisic. Na zálohách ročně platíme 20 tisic.
To je za rok? Ohříváte plynem vodu? Jestli je to za rok, tak minulou topnou sezonu jste asi topili? Ta spotřeba kterou uvádíš by pak byla naprosto reálná.
@meduzza ano za rok. Ne, pouze topíme a vaříme. A z toho v kuchyni netopime vůbec.
Je to normální, bohužel. Naprosto v pořádku. Co bych za to dala ![]()
@Sky28 píše:
Ahoj všem,Jaká je normální roční spotřeba plynu pro domácnost 2plus1 (starý dům, vysoké stropy)?
Díky a hezký den
Jak nezacali topit. To je prece za rok, tak to zahrnuje lonskou topnou sezonu. Vy jste v tom dome prvni rok?
@Sky28 píše:
@meduzza ano za rok. Ne, pouze topíme a vaříme. A z toho v kuchyni netopime vůbec.
I tak to je pak normální spotřeba. I když netopíte v kuchyni.
@Sky28 píše:
„@mokkk“ je to šílený. Na to, že se snažíme šetřit…
Nezateplený dům, vysoké stropy…
@meduzza ano proto jsem to psala. Díky holky za odpovědi. Zvednu zálohu radši ještě o více, než mi teď poslali… A je to 😊
@Sky28 píše:
@mokkk je to šílený. Na to, že se snažíme šetřit…
Tak mít moderní kondenzační kotel, tak máte spotřebu úplně někde jinde. Jinak taková spotřeba za rok klidně může být.
@Sky28 píše:
Díky a hezký den
To je zřejmě za 12 měsíců, tedy je v tom jedna topná sezona. Na měsíc tedy lehce nad 2 tisíce. Topení vaření, nevidím nikde problém. Pokud by v tom byla ještě teplá voda, tak úplná pohoda. Asi se pokuste snížit topení, ale jinak je to zcela normální spotřeba.
@šklíbakočka díky. Já se jen chtěla ujistit. 😊 Jak jsem psala. Zvednu raději ty zálohy ještě více
Přijde mi to i docela málo. Naši mají 3× tak velký dům a je dvougenerační, bydlí tam ještě starší člen rodiny.
Ale vše zateplené, okna vyměněná, v zimě často topí pouze dřevem, v ložnicích zatopenu pouze občas, ještě teda plynem ohřívají a platí skoro 100 tisíc.
Anonym, přijde mi to jako soukromé informace.
@Anonymní píše:
Přijde mi to i docela málo. Naši mají 3× tak velký dům a je dvougenerační, bydlí tam ještě starší člen rodiny.
Ale vše zateplené, okna vyměněná, v zimě často topí pouze dřevem, v ložnicích zatopenu pouze občas, ještě teda plynem ohřívají a platí skoro 100 tisíc.
Anonym, přijde mi to jako soukromé informace.
Konecna cena za rok se odvíjí od spotreby a ceny za jednotku. Pokud tyto dva udaje nedas ty a ani zakladatelka, tak tezko muzete rict, co je nizka spotreba a co ne. Treba maji vasi nizkou spotrebu a vysokou cenu za jednotku.
Zakladatelka se pta na spotrebu.
My máme velký dům, velké místnosti. Topime plynem a vodu ohříváme plynem, vaření - elektrika. Zajímalo by mě pro porovnání, jak jsou na tom ostatní. Teď jsem si začala psát spotřebu. Měla jsem sice v plánu psát to častěji, ale to se mi nedaří. Zatím je to dobré, plynem netopime, šetříme. Občas se zatopí v krbu, ale to vyhřeje jen obývák, jídelnu a kuchyň. A zatím není zima. Až bude zima, tak budeme muset topit plynem, jinak zmrzneme.