Vaše roční spotřeba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
15.10.22 12:31
@Sky28 píše:
@šklíbakočka díky. Já se jen chtěla ujistit. 😊 Jak jsem psala. Zvednu raději ty zálohy ještě více

No tak wafky jsou nehospodárné, ale mají zase tu výhody, že se dají rychle ztlumit a zesílit. Máme je taky. Takže odcházíme - snižujeme, přicházíme - zvyšujeme. Není to topení snů, lidé se toho zbavují, ale je to samostatné topení bez sousedů a jak říkám, dá se dobře regulovat. Také záleží na oknech, zkuste takové ty dávné rady nacpaný válec mezi okna. Zatím se fakt topit (ve městě) nemusí. Myslím, že ty 2 tisíce jsou pro řadu lidí jen sen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
15.10.22 12:35
@šklíbakočka píše:
No tak wafky jsou nehospodárné, ale mají zase tu výhody, že se dají rychle ztlumit a zesílit. Máme je taky. Takže odcházíme - snižujeme, přicházíme - zvyšujeme. Není to topení snů, lidé se toho zbavují, ale je to samostatné topení bez sousedů a jak říkám, dá se dobře regulovat. Také záleží na oknech, zkuste takové ty dávné rady nacpaný válec mezi okna. Zatím se fakt topit (ve městě) nemusí.Myslím, že ty 2 tisíce jsou pro řadu lidí jen sen.

V praci se nam netopi a je docela zima uz. Doma pres den netopi, v noci to trochu zapnou a je mi zima. Chodim problecena a vecer uz vylozene pod dekou. V praci zatepleno, doma ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.10.22 12:41
@vokishka píše:
V praci se nam netopi a je docela zima uz. Doma pres den netopi, v noci to trochu zapnou a je mi zima. Chodim problecena a vecer uz vylozene pod dekou. V praci zatepleno, doma ne.

Tak záleží na místě, (např. Praha je tzv. tepelný ostrov), patře, orientaci atd. A na tlustých ponožkách :-). Je mi jasné, že mezi velkým městem a třeba Podkrkonoším je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
15.10.22 12:41

Vafky jsou zlo. Bohužel to bude tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.10.22 12:44
@epsice píše:
Vafky jsou zlo. Bohužel to bude tím…

No není to nejlepší typ topení. To je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
15.10.22 13:02

Se s dovolením připojím. Spotřebu bohužel nevím, jsme tady krátce. Ale věděl by někdo, jak hospodárně topit plynovým kotlem? Je lepší pořád zavlažovat třeba na devatenáct, nebo to nechat vypnuté a pak dát na kratší čas topení na maximum, jen když potřebujeme (třeba dvacet jedna)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3809
15.10.22 13:03

Já na plynu jenom vařím a mám ho od ČEZu. Spotřebu si již od ledna na konci každého měsíce píšu a dělá většinou cca 7 kubíků. Teď budu nově platit zálohu 350 korun měsíčně, takže 50 korun za kubík. To mi tedy přijde hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
15.10.22 13:20

Spotřeba mi přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.10.22 13:22
@Sky28 píše:
@meduzza ano za rok. Ne, pouze topíme a vaříme. A z toho v kuchyni netopime vůbec.

Můžu dát jen info o spotřebě za vaření, a to mám měsíčně cca 160 Kč.
Topení nevím, my jedeme na dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
15.10.22 13:39
@Cimada píše:
Topení nevím, my jedeme na dřevo.

Spotreba se uvadi v m3 nebo v kwh ci mwh. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
15.10.22 13:42
@Sedmnactnulajedna píše:
Se s dovolením připojím. Spotřebu bohužel nevím, jsme tady krátce. Ale věděl by někdo, jak hospodárně topit plynovým kotlem? Je lepší pořád zavlažovat třeba na devatenáct, nebo to nechat vypnuté a pak dát na kratší čas topení na maximum, jen když potřebujeme (třeba dvacet jedna)?

Určitě zavlažovat. Protože jinak všechno vychladne, všechno zdí, nábytku, podlah a pak se to zase pracně bude vytápět. A bude dlouho trvat než nastane tepelná pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:43

Ještě jsem se podívala na vyúčtování. Máme 19 tis. kWh. Nová záloha je 4800 Kč. Tak můžete napsat pro porovnání.

Pro zakladatelku - vaše vyúčtování by se mi opravdu líbilo.

• Citovat
  • Upravit
6424
15.10.22 13:44
@Cimada píše:
Topení nevím, my jedeme na dřevo.

A vaříš?:-)) My dáme měsíčně za plyn, vaření jen na plotýnkách cca 300,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:54
@Anonymní píše:
Ještě jsem se podívala na vyúčtování. Máme 19 tis. kWh. Nová záloha je 4800 Kč. Tak můžete napsat pro porovnání.Pro zakladatelku - vaše vyúčtování by se mi opravdu líbilo.

Vytápíme něco kolem 180m2 (dvě patra), zateplené. Topení a ohřev vody 26-27tis. kWh.

• Citovat
  • Upravit
32
15.10.22 14:49

Díky všem za odpovědi. Já jen byla zvědavá, jestli to tak může být. Určité jsem nechtěla nikoho pohorsit, že platím 2000,–. Teď už budu platit 3200,–.. Radši a šetřit 😁 Krom toho ještě platím elektřinu 4000,–.
Ale radši víc na zálohách než pak platit nedoplatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný