Co si myslíte o hopsadlech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11565
16.12.11 13:43

Co si myslíte o hopsadlech?

Trochu mě děsí, jak se všude bojuje proti hopsadlům a chodítkům… Zajímalo by mě, jaké máte vy ZKUŠENOSTI (tzn. ne že „strašila mě doktorka“). Je někdo, komu hopsadlo/chodítko způsobilo problémy? Já v hopsadle byla dva měsíce v kuse (od 4 do 6 měsíců mě trápily záněty středního ucha, a jinak jsem se nevyspala) a chodítko jsem měla taky, a záda mám myslím lepší než většina lidí v mém okolí.

Našla jsem taky zajímavé názory na http://answers.google.com/…/745582.html - z nich vyplývá, že chodítka v přiměřené míře jsou v pohodě a hopsadla to mají tak fifty fifty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2830
16.12.11 13:49

malá od kamarádky díky chodítku neuměla nikdy lozit. Ono si člověk řekne no a? Tak neuměla. Malá začala v 8 měsících chodit. Ale stylem: postav mě, zvedni mě,… do 13 měsíců se sama ani nepřetočila, neposadila. Tolik pro mne chodítka podobné věci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.12.11 13:49

Já mám plno fotek jako posazené mimino obložené polštáři a v chodítku. Mám zborcenou klenbu, chodím křivě (vystrkuju břicho dopředu :roll: )…
No nevím. Majdu jsem nedávala ani do jednoho, nechci to zkoušet na svojem dítku=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
16.12.11 13:53

my měli hospadlo, 1× denně tam malý byl tak 15 minut, a chodítko máme půjčené je to FP aktivní co tlačí před sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.12.11 13:56

Já vidím hlavní problém v tom, že už nikdy nikdo nezjistí, jestli má problémy se zádama z toho, že byl v chodítku, hopsadle, křivě seděl nad učebnicí nebo se při chůzi hrbil :mrgreen: Proto bych se snažila rizika eliminovat…

Záleží, o jakém věku se bavíme, protože třeba půlroční dítě bych nedala ani do jednoho, zatímco samostatně chodícímu dítěti by se třeba chodítko (s volantem atd. např.) líbit mohlo a nemyslím, že by mu uškodilo. Stejně jako teď by se mému 2,5letému dítěti kratochvíle ala hopsadlo velice zamlouvala a nevadilo by mi to (bo má hopsat furt po zemi nebo v hopsadle? :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
16.12.11 14:44

pokud ma nekdo problem se zady, tak neni mozne dokazat, ze bez pouzivani choditka/hopsadla by je nemel. svadet to na jejich pouzivani neni spravne, nicmene kdyz se nepouzivaji riziko problemu se snizi.
to je muj nazor.
ja osobne pouzivala hopsadlo zavesene na futrech kolem 6m, ale ne na hopsani, ale na „odlozeni“ maleho, kdyz jsem potrebovala varit,spokojene si tam par min. visel, tak aby nedosahl na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
16.12.11 15:03

Já myslím,že se to ted moc řeší.Stačí se držet pravidla všeho s mírou a používat vlastní rozum.Používání chodítka neznamená nutně potíže v budoucnu se zády nebo že by se děti nenaučily lézt :jazyk: Záleží na náchylnosti k těmto potížím a ty nikdo moc dopředu neví :nevim: ,prostě bud máte k tomuto sklony nebo ne :nevim: Je to jak s cukrem a sladkostmi-to že je dítěti budete upírat třeba do 6let(včetně neslazeného čaje nebo nucení pít jen vodu) a více neznamená,že bude mít 100%zdravé zuby a to dítko co v roce ochutnalo lízátko je bude mít zkažené. :nevim: V obou případech-jak s chodítky,hopsadly tak se sladkostmi ,platí že se bez nich děti obejdou a nepotřebují je-ale rozhodně bych z toho nedělala strašáka-už je to docela otravné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
16.12.11 15:08

Já si myslím pokud v tom dítě netráví polovinu času ale je tam fakt jen na chvilku, na zpestření, tak si myslím že v tom problém není.Teda neměla jsem ani jedno, jen u staršího syna chodítko tzv pavouk, kravina nestabilní takže si dvakrát rozbil nos a už tam nechtěl, bylo mu cca 10 měsíců :nevim:
Myslím že se teď všechno moc řeší, to jsou pořád nějaké studie a za pár let bude všechno jinak, viz botičky, u starších botičky dávat jen co se postaví, tak jsem dávala, u nejmladšího botičky nedávat dokud převážnou část dne nechodí, výsledek je ten že starší mají nohy v pořádkua mrňoch musí teď nosit zdravotní obuv.Jestli to má nějakou souvislost nevím, můžu tvrdit že ano, že ty botky měl nosit už při prvním postavení? A tak je to se vším.

• Citovat
  • Upravit
17124
16.12.11 15:16

Přesně tak-můj doktor během 4let radil na každou dceru něco jiného :roll: Zkrátka podle toho co zrovna frčelo a co se kde vykoumalo :nevim: Ze tří mých dětí byly v chodítku dvě a myslím,že jsou na tom zatím všechny stejně :jazyk: S tím že všechny děti lezly,seděly,stavěly se a nakonec chodily-a všechny utekly roku.Zkrátka-pokud mamina chodítko používat nechce,at ho nepoužívá a nebabrá se v tom,pokud má pocit,že by se jí hodilo-at ho pořídí a občas tam dítko bez výčitek šoupne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
16.12.11 15:27

dcera měla obojí…chodítko měla jen týden a naštěstí přítel ho omylem rozbil a hopsadlo se jí moc nelíbilo. Teď na syna nemám potřebu ho do něčeho cpát. Podle mě vyhozené peníze a už jsem moudřejší- je to nepřirozené, aby dítě který nechodí někde viselo nebo viselo a ještě jezdilo…mimčo v tom nechodí, ale odstrkuje se, má přitom zkroucené nepřirozeně nohy a v hopsadlu se odráží spíš špičkou…takže nejen páteř je zatížená, ale i nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí