Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Astyna88 píše:
Me uspavali tak, ze jsem mela pocitat, ukon na 15min. Hned pote domu. Nic jsem s sebe u nemela, vse jsem dostala v nemocnici.Edit: dalsi teh bez problemu,miniI ani doktory nezajimala, „ze o nic nejde“. Tam se jen odsava, horsi je interupce klasicka.
to je zásadní nesmysl! Například z hlediska protilátek
Je - li budoucí matka RH- a čeká dítě s RH+, které si nechá vzít, v její krvi už mohou být protilátky! Protože to u takto brzy potraceného plodu nikdo nezkoumá a žena nedostane injekci s anti D globulínem, můžou jí v dalším těhu s RH+ plodem rychle vyjet protilátky! Může i potrácet a neví se proč! Takže by gyndař měl vědět o každí interrupci, i té mini ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem na tom byla loni. Sebou jsem měla knížku, abych se zabavila než přijdu na řada. Jinak nic.Co se týče strachu z dalšího otěhotnění, tak je obrovská. Nechala jsem si píchnout DepoProveru a co nejdřív chci jít na odstranění vejcovodů.
Sex si do té doby neužívám, spíš se mu vyhýbám.
Tak přesně toho se bojí, že sex po tom nebudu chtít ani vidět. Interupci sem nikdy neodsuzovala, ale taky jsem si vždy říkala, že se mi to nemůže stát. Hlavně se strašně stydím, nikdo to neví krom manžela a mamky. Nikomu to říkat nechci. Taky se bojím jak na mně budou koukat v nemocnici.
@Anonymní píše:
Tak přesně toho se bojí, že sex po tom nebudu chtít ani vidět. Interupci sem nikdy neodsuzovala, ale taky jsem si vždy říkala, že se mi to nemůže stát. Hlavně se strašně stydím, nikdo to neví krom manžela a mamky. Nikomu to říkat nechci. Taky se bojím jak na mně budou koukat v nemocnici.
Na mě nikdo divně nekoukal. Naopak všichni chápali, že 4.dítě už nechci. Nikdo mi nic nerozmlouval. Nekoukal na mě divě. Ani dvě spolupacientky na pokoji. Ta jedna na interupci dokonce sama byla před lety.
U mě to věděl jen partner a jedna kamarádka. Až časem jsem to řekla více lidem. A dost mě šokovalo, že skoro každá ženská kolem mě, na interupci už byla.
@Anonymní píše:
Na mě nikdo divně nekoukal. Naopak všichni chápali, že 4.dítě už nechci. Nikdo mi nic nerozmlouval. Nekoukal na mě divě. Ani dvě spolupacientky na pokoji. Ta jedna na interupci dokonce sama byla před lety.U mě to věděl jen partner a jedna kamarádka. Až časem jsem to řekla více lidem. A dost mě šokovalo, že skoro každá ženská kolem mě, na interupci už byla.
Já doufám, že už se mi tohle už nikdy nestane.
Ja to myslela ale jinak. Ja nevim, jakou krevni skupinu mel ex, ani ja tehdy. Je jen zajimalo, zda slo o klasicky vyskrab, kdy je poskozena sliznice, nebi jen odsati
kdyz jsem rekla, ze jsem byla v 5tt, tak to ani do prukazky nepsali.
Ja jsem od prvniho porodu prodelala dva zamkle potraty vzdy do 6tt, ani to tam nemam, nedelala jsem si tt tak brzo, al pocitove to vim.
@Astyna88 píše:
@pe-terkaJa to myslela ale jinak. Ja nevim, jakou krevni skupinu mel ex, ani ja tehdy. Je jen zajimalo, zda slo o klasicky vyskrab, kdy je poskozena sliznice, nebi jen odsati
Ja jsem od prvniho porodu prodelala dva zamkle potraty vzdy do 6tt, ani to tam nemam, nedelala jsem si tt tak brzo, al pocitove to vim.kdyz jsem rekla, ze jsem byla v 5tt, tak to ani do prukazky nepsali.
Edit: mozna by to resili, kdybych byla A-, ja mam ale rh f +. Na rozdil od me sestry, ktera je A-.
@Astyna88 píše:
Edit: mozna by to resili, kdybych byla A-, ja mam ale rh f +. Na rozdil od me sestry, ktera je A-.
to je pravda, sestra by měla rizika větší ![]()
Já jsem na tom byla loni. Sebou jsem měla knížku, abych se zabavila než přijdu na řada. Jinak nic.
Co se týče strachu z dalšího otěhotnění, tak je obrovská. Nechala jsem si píchnout DepoProveru a co nejdřív chci jít na odstranění vejcovodů.
Sex si do té doby neužívám, spíš se mu vyhýbám.