Co studovat při mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7009
3.12.14 13:39
@fenny píše:
Jde to, teda aspoň před pár lety to ještě šlo. Kdysi jsem se asi ve dvaadvaceti (po gymplu) vyučila autoklempířkou :jazyk: Bylo to na dva roky, prvák jsem přeskočila (jen jsem dělala rozdílovky z odborných předmětů).

Husty :palec:
A to jsi tedy mela nejaky individualni plan a chdila jen pak na praxi ci jak to fungovalo? Me u remesla laka hlavne moznost delat na sebe a regulovat si pracovni dobu, manualne leva snad uplne nejsem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
3.12.14 13:49

@chs.jasmin Chtěla jsem původně automechaničku, ale tu už na škole měli :mrgreen: Nevyšla mi vysoká, tak jsem přemýšlela, na jakou jinou půjdu, a než jsem to vymyslela, tak jsem si udělala ten učňák no :-) A normálně jsem u toho chodila do práce (i když na noční), takže ve škole jsem moc času nestrávila, nejvíc na praxi. Musím ale říct, že mi to vesměs k ničemu nebylo (možná by byl lepší ten mechanik), protože dneska už si člověk s tím autem stejně sám nic neudělá. Ale aspoň jsem si teda nakonec vybrala tu VŠ - vyhrála dopravka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.12.14 13:52

Učňovský obory jsou sice žádaný, ale vesměs to jsou obory hlavně pro kluky. Ne všude jsou ochotný do pánského kolektivu přijdou ženu a nevím kolik bych toho se svými 48 kily váhy utáhla. Často tyto obory jsou i poměrně fyzicky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
3.12.14 13:53

@Bibi239 Na praxi jsem musela (každý druhý týden), i když dvakrát ročně jsem se hodila na týden marod a chodila jenom do práce. A ve škole se mě týkaly jenom odborný předměty a celkem nebyl problém se domluvit, jestli budu chodit normálně do hodin a nebo přijdu jenom na přezkoušení, popř. přinesu nějaké vypracované úkoly (např. z technického kreslení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.12.14 13:53

@chs.jasmin

Práce ve školce by mě bavila asi nejvíc, ale místa se hledají asi těžko co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.14 14:08

Ahoj, snad nevadí, že se sem vetřu, toto téma je pro mě teď taky aktuální :) Mám SZŠ - zdravotnický asistent a právě se dívám, že bych dálkově začala studovat vyšší odbornou, abych mohla pracovat jako klasická sestra. Pořád ale váhám, protože si nejsem jistá, jestli se chci do zdravotnictví vrátit na sto procent. Bohužel na naší škole se fyzika, chemie, matematika, informatika, ekonomie vyučují pouze dva roky (ekonomie 1 rok, matematika 4, ale jak, že…) a to způsobem „stejně nám to bude k ničemu, pančelko, my píšeme test z oška, tak se dneska učit nebudeme prosíííím“… A tomu odpovídají moje znalosti. Neudělám ani blbou tabulku v Excelu, o základních rozdílech mezi s. r.o. a akciovkou nemluvě, o účetnictví, daních vím prd… A humanitní obor si dělat nechci, co s tím pak budu dělat :D Asi mi nezbude nic jiného, než si udělat tu VOŠku.. Máte některá zkušenosti, nebo z doslechu nevíte, která VOŠ zdravotnická nejvíc vychází vstříc pracujícím? Teď na rodičáku jsem, ale v době ukončení rodičáku budu mít rok školy za sebou a doma být nemůžu…

• Citovat
  • Upravit
35
3.12.14 14:16
@Anonymní píše:
Ahoj, snad nevadí, že se sem vetřu, toto téma je pro mě teď taky aktuální :) Mám SZŠ - zdravotnický asistent a právě se dívám, že bych dálkově začala studovat vyšší odbornou, abych mohla pracovat jako klasická sestra. Pořád ale váhám, protože si nejsem jistá, jestli se chci do zdravotnictví vrátit na sto procent. Bohužel na naší škole se fyzika, chemie, matematika, informatika, ekonomie vyučují pouze dva roky (ekonomie 1 rok, matematika 4, ale jak, že…) a to způsobem „stejně nám to bude k ničemu, pančelko, my píšeme test z oška, tak se dneska učit nebudeme prosíííím“… A tomu odpovídají moje znalosti. Neudělám ani blbou tabulku v Excelu, o základních rozdílech mezi s. r.o. a akciovkou nemluvě, o účetnictví, daních vím prd… A humanitní obor si dělat nechci, co s tím pak budu dělat :D Asi mi nezbude nic jiného, než si udělat tu VOŠku.. Máte některá zkušenosti, nebo z doslechu nevíte, která VOŠ zdravotnická nejvíc vychází vstříc pracujícím? Teď na rodičáku jsem, ale v době ukončení rodičáku budu mít rok školy za sebou a doma být nemůžu…

Taky jsem zdrav. asistent. Nějaké spolužačky si udělaly VOŠ všeobecná sestra a po pár letech v práci hledají práci zoufale někde jinde. V práci jsou od nevidím do nevidím, víkendy, svátky, jsou ztrhané. Když nejsou děti tak to ještě docela jde, ale s dětmi už je to horší. Jen jedné se podařilo najít práci u praktického lékaře. Má hezkou pracovní dobu, ale zase mizerné peníze. Takže doporučuji si to pořádně rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
3.12.14 14:20

Pokud nevíš, co přesně by tě bavilo atd., tak bych se raděj zaměřila na nějaký konkrétní dovednosti, než na uzavřený studijní celky typu bc., další dis., učňák atd, protože je to studium aspoň na tři roky a nemusí tě to naplňovat, bavit. Investuješ do toho čas a peníze a třeba po roce si řekneš, že se na to můžeš vykašlat. Já bych třeba zkusila navštěvovat jazykovku, zdokonalit si nějaký cizí jazyk (udělat si třeba mez. certifikát), popř. bych se poohlídla po nějakých rekvalifikacích - jsou jich mraky, v podstatě vše, na co si vzpomeneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.14 14:22
@l.smrček píše:
Taky jsem zdrav. asistent. Nějaké spolužačky si udělaly VOŠ všeobecná sestra a po pár letech v práci hledají práci zoufale někde jinde. V práci jsou od nevidím do nevidím, víkendy, svátky, jsou ztrhané. Když nejsou děti tak to ještě docela jde, ale s dětmi už je to horší. Jen jedné se podařilo najít práci u praktického lékaře. Má hezkou pracovní dobu, ale zase mizerné peníze. Takže doporučuji si to pořádně rozmyslet.

Právě to je to, co mě od této práce odrazuje. Před MD jsem pracovala v nemocnici, tak vím, jak je to se službami, fyzickou a psychickou zátěží, navíc skloubit to s rodičovskými povinnostmi taky nebude jen tak… ale já nic jiného neumím… jak jsem psala výš… mohla bych si udělat různé kurzy, abych mohla jít pracovat někam do kanclu s pevnou prac. dobou, ale to stojí šílené peníze a myslím si, že raději dají přednost někomu se školou, než s kurzem. Lidí z obchodek je víc než dost… Technické obory mě nelákají. Je to dilema, ale myslím, že ta VOŠka vyhraje a budu ráda, když se dostanu na nějaké pohodovější oddělení. Předtím jsem dělala na interně a už nikdy víc…

• Citovat
  • Upravit
35
3.12.14 14:28

@kalie

Tak já ovládám anglický (mám certifikát C1) a německy jazyk (B2). Ale jakmile vidí, že mám zdrávku, tak jsem v nějaké administrativě či něčem podobném bez šance. Na takové pozice se vesměs hlásí lidé s VŠ a už tam mají problém sehnat práci. Ještě mě napadli práva. Ty pořád dost žádaná (teď nemyslím dělat v advokátní kanceláři)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
3.12.14 14:38

Jazykově jsi na tom dobře. Podívej napadlo mě ohledně těch práv - studují se sice prezenčně - pokud chceš teda studovat Mgr., ale v Brně je možnost studovat kombinovaně Bc. obory právního charakteru, kde teda není možnost pokračovat v navazujícím Mgr. Nicméně lze tu studovat obor Veřejná správa kombinovaně Bc. + kombinovaně i navazující Mgr. Takže nebude z tebe klasickej právník - nebudeš splňovat předpoklady Mgr. stupně právního vzdělání k výkonu fce advokáta, soudce, státního zástupce (samozřejmě k tomuto je nutnost ještě složit justiční/advokátní zkoušku po alespoň třech letech praxe). Ale ve veřejné správě by ses měla dobře uplatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.12.14 14:42

@kalie

Tak Brno je dost z ruky, ale možná by mohlo být něco poblíž Plzně. Ty práva jsou sice prezenčně, ale slyšela jsem, že tam studenti chodili třeba až na zkoušky. Přednášky nejsou povinné. Tak nad tím popřemýšlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
3.12.14 14:46

No podívej v Plzni samo práva jsou, ale po plzeňské kauze myslím, že jsou podmínky studia dost zpřísněny, takže přednášky sice povinné nejsou (myslím že nikde), ale jsou i semináře a ty rozhodně povinné jsou. Pokud v Plzni před aférou povinné nebyly semináře a studenti chodili jen na zkoušky, tak teď na sto procent povinné jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
3.12.14 15:55
@l.smrček píše:
@chs.jasminPráce ve školce by mě bavila asi nejvíc, ale místa se hledají asi těžko co?

Velice špatně, většinou je to držené pod rukou. Ať si každý tvrdí co chce, nakonec do školky přijali kamarádku učitelky. Švagrová je taky učitelka a to biologie a prd, nic. Rok hledala, tak vede biologické kroužky, na půl uvazku, alespoň něco. To tak bývá, když holka neví co dál, tak si hodí přihlášku na pajdu a nějak to dochodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
3.12.14 15:56

A to se smí studovat prezenčně a přitom být na mateřské? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie