Co studovat při mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co studovat při mateřské?
Jsem farmaceutický asistent s Dis. Momentálně jsem na mateřské, ale míst v mém oboru je zoufale málo. Ráda bych zkusila něco studovat při mateřské, jenže nevím co. Nerada bych se lopotila se studiem, abych nakonec zjistila, že nemůžu najít místo, stejně jako to bylo s tím farmaceut. asistentem. Poradíte? Vím, že dost frčí technické obory, ale na to zrovna nemám moc hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No a není lepší pokračovat v té farmacii? Co si udělat dietní sestru nebo něco takového? fyzioterapii apod…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam pocit, ze pokud to beres z hlediska uplatneni a vydelku, tak zacni zjistovat, zda nejde studovat nekde na ucnaku
Treba takova elektrikarka, instalaterka, praci budes mit jistou. Ja uz nad tim uvazovala, zda by neslo si udelat ucnak nejak individualne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Technické obory frčí co se míst týče, ale nestudují se. Dnes je „IN“ studovat humanitní obory, tady tuším frčí pedagogika, adragogika, když se tak podíváš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych asi něco mimo zdravotnictví. Nechci pracovat na směny, víkendy, svátky a to ve zdravotnictví moc nejde. To bylo na té lékárně fajn. Nutričních terapeutů vychází ročně mraky a jsou bez uplatnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale kolik jich je pak bez práce s těmi humanitními obory že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@l.smrček
Tak mi se neptej proč to studují, já to nechápu, ale Mgr. Uhlízečka asi prostě vypadá dobře no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já se neptám, proč to studují. Já jen chtěla poradit co studovat v mé situaci, abych měla šanci najít zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele na nutriční terapii pozor, je jich hodně a navíc se dá dělat jen rekvalifikace, takže bys stejně skončila někde v nemocnici, páč by jsi se sama neuživila.
Hodně frčí opravdu učnovské obory. Hodně lidí chce studovat humanitní obory, protože chtějí mít čistou práci v teple bez námahy k získání titulu. Pokud ti tedy nejde jen o titul, ale o uplatnění, pak bych se asi fakt koukla po nějaké té střední. Navíc hodně se kouká i na školy, ne že ne. Já dkyž za sebe hledala náhradu do školky, tak mi ředitelka 2× řekla, že magistru prostě nevezme, protože ji uteče za lepším výdělkem a bude se cítit povýšeně a takový lidi do týmu nechce. Taks e vzala holčena se střední, která byla ráda, že má místo za slušný peníz ![]()
Chci teď dodělat vysokou a při mateřské bych ráda dál pokračovala. Ale už asi budu víc koukat na uplatnění, než jen na to, aby mě škola bavila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@l.smrček
Asi některý z technických oborů. ![]()
Jinde člověk musí umět a být něco víc/mít něco navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak co se týká vyloženě oborů, tak to je hodně široké téma. ty sama musíš vědět, co by ti šlo a bavilo, protože asi nebudeš dělat práci, která by tě ubíjela.
Mám pocit, že se neustále perou servírky a číšníci, ale je to práce na směny, pak i kuchař frčí a kuchař na vyšší pozici si příjde i na hodně slušný peníz. Kadeřnic jsou všude mraky, ale přesto v Praze je po nich sháňka, to samé celkově služby jako mani-pedi, masíže apod. Poslední dobou frčí i ruční výroba a obleky na míru, takže možná i nějaká ta švadlena, ale zase jak kde - kamarádka má odevku v Prostějově a prostě o práciv oboru nezavadí, tak šije sama na sebe, ale materiál je šíleně drahý. Ve větších městech je i velký zájem o denní cenzra pro děti, nebo kroužky - ale to je dost nákladný s malým výdělkem. Hodně je i pčetních, kde se dá udělat jen rekvalifikace. Kamarádka si teď dokonce dělala rekvalifikaci na kosmetičku a ted styling a otevřela si vlastní studio a dělá proměny a má smlouvy s fotografy a vydělává dost slušný peníz - a to v oboru, kde ji všichni říkali, že je to blbost…
No a taky je asi zásadní si ujasnit, zda chceš dělat pod někým, nebo sama na sebe. A pak si vykalkulovat náklady a výdaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky zalezi na tom, co bys chtěla dělat s kde pracovat. Ja plánuju udelat si zkoušku z obchodní angličtiny BEC a kurz mediace a facilitace, protoze se mi to pak bude hodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuju nekoho, kdo chce pri materske studovat. Ja se pomalu nestiham ani najist natoz abych se ucila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
Mam pocit, ze pokud to beres z hlediska uplatneni a vydelku, tak zacni zjistovat, zda nejde studovat nekde na ucnakuTreba takova elektrikarka, instalaterka, praci budes mit jistou. Ja uz nad tim uvazovala, zda by neslo si udelat ucnak nejak individualne
Jde to, teda aspoň před pár lety to ještě šlo. Kdysi jsem se asi ve dvaadvaceti (po gymplu) vyučila autoklempířkou
Bylo to na dva roky, prvák jsem přeskočila (jen jsem dělala rozdílovky z odborných předmětů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny píše:
Jde to, teda aspoň před pár lety to ještě šlo. Kdysi jsem se asi ve dvaadvaceti (po gymplu) vyučila autoklempířkouBylo to na dva roky, prvák jsem přeskočila (jen jsem dělala rozdílovky z odborných předmětů).
Týjo, co tě vedlo zrovna k tomuto oboru?
Hezkýýý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit