Co umí Vaše dítě do 1 roku?

3383
24.11.14 07:49

co umí Vaše dítě do 1 rokuu

Ahojte maminky, mám hned dvě otázky:

1. jak spí Vaše dítka? mám 8 měsíčního syna a ten mi spinká přes den 1-max.2 hodinky, v noci spí celou noc 8 hodin. Není to málo?
  2. co umí Vaše děti? ten náš synek neumí sedět, plazit se nechce..když leží na bříšku, tak se strasně vzteká a řve :zed: Má 7 zoubků a umí říkat mama a baba. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9266
24.11.14 07:56

Ahojda :) hlavne deti nesrovnavej, kazde je preci jine :)

1. Syn spal 2× denne do 1 roku (cili doted) cca 3 hodiny dohromady, ted spi 1× denne 1-2,5hodiny a v noci 10-12hodin.

2. Umi to byt pekny rostak. Plazil se od sesti mesicu, sedl si jak zacal lezt v sedmi mesicich a za dva dny se postavil u nabytku. Chodi od deseti mesicu. A nemluvi, nejake ty slabiky zacina rikat, ale spis jen huci cely den a porad na neco ukazuje. Stale doma beha a nenecha nic na pokoji :) krome hracek, ty ho zacnou zajimat az kdyz ho upoutam do zidlicky na jidlo :lol: a zoubku ma 8 s tim, ze uz nejakou dobu se ppa snazi vyrust stolicky :)

Hezky den a maleho si uzivej takovy jaky je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.11.14 07:57

@LLenule111 Luky má 10 a půl měsíce a budí se v noci jak kdy. Někdy po hodině, někdy po dvou někdy po třech. Je kojený, takže stačí strčit prso a zase chrní. Spát chodí mezi 19-20 hodinou a vstává většinou kolem šesté.

Přes den spí po půl hodinách, občas před obědem nebo po obědě dá i 2hodiny.

Pohybově je moc šikovný, před dvěma měsíci udělal první krůčky a teď už nezastavitelně běhá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
24.11.14 08:00

Náš syn začal v necelých osmi plazit se, v devíti si sedl a v deseti začal lézt. A chvilinku pi roce chodil. V noci spí spal cca 10 hodin s tak pěti psuzama minimálne. A pres dopo a odpo. Dohromady asi 3-4 hodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.11.14 08:03

Vazne to potrebujes vedet? Kazde dite ma jine tempo, nesrovnavej a uzivej si toho jaky je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
24.11.14 08:12
@Sonreir píše:
Vazne to potrebujes vedet? Kazde dite ma jine tempo, nesrovnavej a uzivej si toho jaky je.

Zajímá mě to, páč v mém okolí jsou děti, které toho umí daleko víc než ten můj synek.. a od rodiny stále slyším..bude opožděný..bude chodit na rehabilitace, vojtovku…atd..a to mě štve. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
24.11.14 08:14

@LLenule111 Tak máš blbou rodinu asi :nevim: jak to může někdo říct o dítěti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85326
24.11.14 08:17
@LLenule111 píše:
Zajímá mě to, páč v mém okolí jsou děti, které toho umí daleko víc než ten můj synek.. a od rodiny stále slyším..bude opožděný..bude chodit na rehabilitace, vojtovku…atd..a to mě štve. :,(

Rodinu v tomto neposlouchej, nekteri lidi by zaslouzili :cert: od zname holcicka se ve 14 mesicich ani nepostavila, jen se valela, doktori usoudili, ze je v poradku, jen lina :mrgreen: proc by se stavela, kdyz nemusi. A byla to pravda, ted uz ve skolce o par mesicu pozdeji lita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.14 08:18
@LLenule111 píše:
Zajímá mě to, páč v mém okolí jsou děti, které toho umí daleko víc než ten můj synek.. a od rodiny stále slyším..bude opožděný..bude chodit na rehabilitace, vojtovku…atd..a to mě štve. :,(

No a co, tak bude třeba chodit na rehabilitace. Nebo taky třeba bude nosit brejle a třeba taky z něj nebude Einstein.. Se divím, že se ženský necháte vykolejit takovejma plkama z okolí.

Jinak vzhledem k tomu, že se ti neplazí a neleze, tak těžko může sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
24.11.14 08:19

Dcera začala chodit, když jí bylo 10 měs a 27 dní. V roce uměla 40 slov. A v 8 měsících jsme se vraceli zpět na mléčnou stravu, protože bojkotovala jakýkoliv příkrm. Začala ječet a bránit se, jakmile viděla, že nesu bryndák. Takže jsme se na cca 14 dnů vrátili zpět jen na mléko a začínali s příkrmy znovu. Zubů měla v roce snad 12. Tak nějak si rostly bez povšimnutí :) A konečně přestala neustále blinkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.11.14 08:21

Tak náš v 8 měsících spal cca 3 hoďky přes den, v noci asi 9 hodin. Lezl, postavil se v postýlce, seděl jen opřený o ruku (sed zvládl sám až v 10 měsících), uměl paci paci, říct tata, dede, nene. Jinak nic moc :nevim: Zuby měl 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.11.14 08:23

Kolem sebe mám děti, které v téhle době už běhaly a děti, které sotva seděly.. každé má svoje tempo a věř, že ve třech-čtyřech letech a potom později to nepoznáš:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.14 08:26

@LLenule111 nesrovnávej. Každé dítě je jiné. Mám 2 děti s rozdílem 2,5 roku. První byl bezproblémový rychlík. V 6 týdnech pásl, ve 2 měsících držel hlavu, v 6 měsících stál, lezl a seděl… Druhému je 4,5 měsíce a je na tom o poznání hůř - pase špatně, hlavu nedrží…
Akorát teda mám obě děti celkem spavce. První větší než druhý.
Uvidíš, že to dožene. Kamarádka má holčičku, co se v roce jenom plazila - nestála, neseděla, nelezla. Pak to šlo jedno za druhým a v 16 měsících chodila, teď jí jsou 3 roky a je to nomální holčička a nikoho nezajímá, že do roka byla pomalejší.
A jen tak mimochodem, taky jsem se dozvěděla v rodině, že je opožděný a navíc s dovětkem, že to je jenom moje vina :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9318
24.11.14 08:28

Ja v roce nemela ani vlas ani zub. Nechodila sem. Nemluvila sem.

Muj syn bmvypadal z prvu jako pecival. Nakonec delal vse behem mesice. Popolezl, za tyden sedl, za tyden stoupl a v 10 mesicich behal (pri 10kg) a i ten zub mu vylezl presne v 10m.

Ted mel dva a beha, zuby ma vsecky krom 5tek a zacina i mluvit.

Moje segra chodila v 8mi mesicich

Nesrovnavat, kazdy dite se chodit, mluvit a to ostatni nauci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
24.11.14 08:31

Syn od 6m lezl, v 7 se postavil, před 10 měsícem začal chodit. Dcera 7m leze, v 8 se postavila, teď rok a teprve se začíná pouštět a sem tam udělá 1-2 kroky sama. Pusu nezavře, ale nemá to hlavu ani patu, ale to syn byl stejný a ve 2 mluvil v souvětích. Celkově toho dcera umí míň, než v jejím věku uměl syn, ale myslím, že i proto, že nemám čas se jí věnovat tolik, co jsem se věnovala jemu. Dělá pápá, jak je velká, tytyty, něco jako paci paci, ale není to ještě ono. Ukazuje prstem v knížce, ale málokdy se strefí do toho, co jí řeknu :mrgreen: Spaní nekomentuji, katastrofa. Roste jí 6.zub

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí