Co vám pomohlo se uklidnit?

Anonymní
19.1.24 09:17

Co vám pomohlo se uklidnit?

Ahojky všem těhulkám. :srdce: Vím, že v těhu je normální občas nějaká bolest, škubnutí, nebo něco, ale stejně mám vždy mezi kontrolami strašný strach o prcka. Mám objednaný angel sound, tak třeba mě to pak uklidní, když si občas poslechnu srdíčko, ale prý se to dá občas splést i s tepem vlastním a nebo je někdy těžké najít srdíčko, tak mám strach, aby mě to spíš nevynervovalo. Ale prostě kontrola jednou za měsíc je podle mě hrozně málo, snažím se uklidnit, že když nekrvácím, tak se prostě nic neděje, dá se na to spoléhat? Budu ráda za jakákoliv slova podpory. Dnes jsem 14+0, tak si říkám, že to nejvíc riskantní období mám za sebou, ale stejně se bojím no. Co pomáhalo vám se uklidnit, že je určitě vše ok. Negativní komentáře prosím nepište.
Anonym z důvodu, že jsem to ještě všem v okolí neřekla a nechci, aby se to místo ode mě dozvěděli z internetu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
999
19.1.24 09:24

Tak za me to byl prave Angel sound.. :) byla jsem tak nejak vypsychla cele tehotenstvi a pak jsem si uvedomila, ze se budu bat po zbytek sveho zivota. Nemam radu jak s tim zatocit, ale zkus si opakovat, ze delas vse co je spravne a co se ma stat se stane. A u toho Angel s.jsem velmi rychle rozeznala vlastni tepnu od mimca :) poslouchali jsme kazdy vecer az do porodu a kdyz jsem treba cely den mela pocit, ze je mimino min aktivni, tak jsem taky zhavila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
19.1.24 09:26

Mně pomohl AS, ale až tak od 16.tydne. Splést se to nedá, miminko má výrazně rychlejší srdíčko. No a pak jsem si prostě říkala, že to zkrátka stejně nemůžu nijak ovlivnit. Od 30.tydne jsem chodila do rizikový poradny každý týden, někdy i dvakrát. Ale nebylo to lepší, no.

• Citovat
  • Upravit
12008
19.1.24 09:35

Zaměstnat hlavu a ruce něčím jiným…co třeba zkusit naučit se hackovat/plést a vyrábět si vybavicku pro mimčo…deku do kočárku, čepičky na zimu, rukavičky, botičky, nějakou chrestici hračku…než to všechno umotas budeš rodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 09:37
@Xmichaelah píše:
Tak za me to byl prave Angel sound.. :) byla jsem tak nejak vypsychla cele tehotenstvi a pak jsem si uvedomila, ze se budu bat po zbytek sveho zivota. Nemam radu jak s tim zatocit, ale zkus si opakovat, ze delas vse co je spravne a co se ma stat se stane. A u toho Angel s.jsem velmi rychle rozeznala vlastni tepnu od mimca :) poslouchali jsme kazdy vecer az do porodu a kdyz jsem treba cely den mela pocit, ze je mimino min aktivni, tak jsem taky zhavila :)

@Xmichaelah
Já zase četla, že prý by se poslouchat části nemělo, tak nevím. :nevim: Jako já mám třeba vysoký tep, takže mám strach, abych si ho nespletla když má miminko taky vysoký. :nevim: Ale třeba mě to uklidní, uvidím. Od kdy jsi poslouchala? Od jakého týdne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.24 09:38
@Eva2610 píše:
Mně pomohl AS, ale až tak od 16.tydne. Splést se to nedá, miminko má výrazně rychlejší srdíčko. No a pak jsem si prostě říkala, že to zkrátka stejně nemůžu nijak ovlivnit. Od 30.tydne jsem chodila do rizikový poradny každý týden, někdy i dvakrát. Ale nebylo to lepší, no.

@Eva2610
No, já mám třeba svůj tep taky vysoký, takže těžko říct jestli to rozeznám. A můžu se zeptat proč jsi pak chodila do rizikovky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.24 09:40
@Vladusxx píše:
Zaměstnat hlavu a ruce něčím jiným…co třeba zkusit naučit se hackovat/plést a vyrábět si vybavicku pro mimčo…deku do kočárku, čepičky na zimu, rukavičky, botičky, nějakou chrestici hračku…než to všechno umotas budeš rodit :wink:

@Vladusxx
Jako já mám hlavu zaměstnanou dost, stěhuji se k chlapovi, takže práce mám až až, ale ten strach tam je i tak, někdy mám i den, že balím věci a celý den u toho bulím jak je toho moc a jak mi to neubývá a taky strach o prcka, aby vše zvládl, takže to zaměstnat hlavu a ruce u mě vůbec nefunguje, spíš naopak.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
19.1.24 09:45
@Anonymní píše:
@Eva2610
No, já mám třeba svůj tep taky vysoký, takže těžko říct jestli to rozeznám. A můžu se zeptat proč jsi pak chodila do rizikovky?

Pusť si to na YouTube, fakt se nespletes. Mimco má tak 150-160.
Do rizikovky jsem chodila, protože miminko bylo veliké a kontrolovali, jestli to utáhne placenta a tak. Kdyby se to nějak horšilo, šel by ven dřív. Nakonec jsem měla plánovanou sekci 37+1.

• Citovat
  • Upravit
12008
19.1.24 09:54

O tom zda je to pro mimčo dobře ho často poslouchat tím AS se vedou diskuse…spekuluje se i nad tím že není úplně dobře dělat často utz u lékaře…AS jsem měla v prvním těhotenství půjčený a občas jsem ho použila..ale spíš jen proto že jsem ho měla doma…ono stejně ty jako lajk prd poznáš zda ty ozvy jsou vporadku nebo ne…to leda že by místo toho koňského cvalu co je slyšet normálně se ozývalo jen nějaké pomalé buch buch buch..
Ono to stejně nijak neovlivnis, a ani to že posloucháš..no může být při poslechu/kontrole vše vporadku a za hodinu už nemusí…tak to prostě je…
Jestli kvůli tomu celý den brečíš tak to není normální a asi by nebylo od věci navštívit nějakého odborníka…psychologa, terapeuta, nebo aspoň dobrou kamaradku které tohle vše řekneš…píšeš že jsi to ještě nikomu neřekla že čekáš…to je. mozna špatně..držíš to v sobě a pak to takhle dopada..tim ale sobe i miminu skodis…

aspoň nejlepší kamarádce bys možná měla…aby ses měla komu se svými strachy svěřit…kamarádka která tě zná té určitě úklidni a pomůže víc než anonymní lidi z internetu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.1.24 09:55
@Anonymní píše:
@Xmichaelah
Já zase četla, že prý by se poslouchat části nemělo, tak nevím. :nevim: Jako já mám třeba vysoký tep, takže mám strach, abych si ho nespletla když má miminko taky vysoký. :nevim: Ale třeba mě to uklidní, uvidím. Od kdy jsi poslouchala? Od jakého týdne.

Nevím, poslouchali jsme od 13.tydne kazdy den- diteti bude 6 let a nevykazuje zatím nic neobvykleho. To miminko opravdu poznas… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
19.1.24 09:56

Mě nejvíc uklidnilo přijmout fakt, že těhotenství nezaručuje zdravé živé dítě. V prvním těhotenství jsem byla strašně v nervu ze všeho, a na konci prvního trimestru jsem potratila. V mém okolí bylo tolik potratů, mrtvě narozených a nemocných dětí, že už jsem pak samotné těhotenství jsem brala jen jako možnost, že se mi třeba narodí zdravé živé dítě, a byla jsem v klidu. Počítala jsem i s tou nejhorší variantou, a přestala jsem se jí tolik děsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 09:59

Co mi pomohlo se uklidnit? Důvěřovat Životu samotnému. Že bude dítě zdravé a vše dobře dopadne.

Jinak mi pomáhaly takové ty drobné radosti, jako je vybírání oblečení pro miminko, procházky v přírodě, oblíbený film nebo seriál, koníčky - zaměstnat ruce i hlavu.

• Citovat
  • Upravit
6673
19.1.24 10:11

Prostě jsem doufala. Od 19tt jsem už cítila pohyby, malá byla hodně akční, takže pak už to bylo fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 10:15
@Eva2610 píše:
Pusť si to na YouTube, fakt se nespletes. Mimco má tak 150-160.
Do rizikovky jsem chodila, protože miminko bylo veliké a kontrolovali, jestli to utáhne placenta a tak. Kdyby se to nějak horšilo, šel by ven dřív. Nakonec jsem měla plánovanou sekci 37+1.

@Eva2610
No, já mám tep tak kolem 90, tak snad bych to poznala. Děkuji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.24 10:17
@Vladusxx píše:
O tom zda je to pro mimčo dobře ho často poslouchat tím AS se vedou diskuse…spekuluje se i nad tím že není úplně dobře dělat často utz u lékaře…AS jsem měla v prvním těhotenství půjčený a občas jsem ho použila..ale spíš jen proto že jsem ho měla doma…ono stejně ty jako lajk prd poznáš zda ty ozvy jsou vporadku nebo ne…to leda že by místo toho koňského cvalu co je slyšet normálně se ozývalo jen nějaké pomalé buch buch buch..
Ono to stejně nijak neovlivnis, a ani to že posloucháš..no může být při poslechu/kontrole vše vporadku a za hodinu už nemusí…tak to prostě je…
Jestli kvůli tomu celý den brečíš tak to není normální a asi by nebylo od věci navštívit nějakého odborníka…psychologa, terapeuta, nebo aspoň dobrou kamaradku které tohle vše řekneš…píšeš že jsi to ještě nikomu neřekla že čekáš…to je. mozna špatně..držíš to v sobě a pak to takhle dopada..tim ale sobe i miminu skodis…aspoň nejlepší kamarádce bys možná měla…aby ses měla komu se svými strachy svěřit…kamarádka která tě zná té určitě úklidni a pomůže víc než anonymní lidi z internetu…

@Vladusxx
Ví to dost lidí, jenom to ještě neví úplně všichni, tak nechci, aby se to jako první dozvěděli z netu, to se má říkat osobně, ale některé lidi jsem ještě od začátku těhu neviděla. Jinak nebrečím přímo kvůli tomu, jsem prostě přecitlivělá a ono stěhování je náročné samo o sobě, v těhu je to ještě horší, takže si prostě občas pobrečím jak mi to nejde a jak pomalu to trvá, protože se musím šetřit, do toho pak občas přijde i strach o mimi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky