Co ven na nohy, nechodí

17180
23.6.10 18:35

co ven na nohy, nechodí

Ahojky, hledala jsem ale nenašla tak vznáším opět dotaz. Dcera 13 měsíců, leze jako drak, stoupá si, doma občas udělá pár kroků kolem nábytku ale nic velkého to není. doma je na boso v ponožkách.

Jenže jak je hezky tak jsme hodně venku, na trávě, na písku. Co dáváte těmto dětem ven? Malá má capáčky ale když si v nich stoupne nebo udělá pár kroků tak je má jakoby sešmajdané. Možná jí z nožky trošku padají. Snažím se jí nevodit, ale občas pár krůčků uděláme, držím jí v podpaží, ale žádné tahání za ruce nebo celodenní chození to fakt není. Takže dotaz - má smysl koupit už první botičky nebo jak to řešíte. Samotné ponožky jí z nohy hrozně padají a někdy ani není takové teplo aby byla jen v ponožkách. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
23.6.10 18:50

Ahoj,mám je taky 13 měsíců a taky nechodíme,lezeme,stoupáme,na nožičkách šmejdíme taky, my chceme i chodit,ale chodíme po špičkách.Doma jsme v ponožkách,a venku jsme taky v ponožkách,protože tam spíše leze po kolínkách.Když s ní jdeme ven tak v kočárku pokud není velké teplo,tak jí dávám takové tenisky.

Příspěvek upraven 23.06.10 v 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.6.10 18:52

Ahooj,
tak já první botky kupovala hned jak se malý začal stavět, na doma jsem mu koupila kožené bačkůrky kotníkové od Bati, sice stojí okolo 300Kč, ale jsou super pevné a na ven atestované kotníčkové botičky a to chodil stejně, jak tvá malá… Určitě už kup botičky i bačkůrky, ty capáčky pevné nejsou, tak at si nezničí nožičky… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
23.6.10 19:08

souhlasím… v capáčkách si může zničit nožičky… hned od stoupání bačkůrky s pevným opatkem a pokud chce ťapkat venku, tak buď ty bačkůrky anebo nějaké botky na chození, kvalitní a pevné…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.6.10 19:09

Mame capacky a nebo ponozky, kolem nabytku chodi jak divej, ale chuze samostatna v nedohlednu a do te doby by deti nemeli mit pevnou podrazku, je tu riziko ploche nohy.
Takze kdyz je hezky, tak ma ponozky nebo ty capacky, mame jedny klasicke kozene a jedny jako sandalky se spickou, ty jsou z nextu, maji trochu pogumovanou cast „podrazky“, ale jsou mekke, kombinace kuze a textil.
A kdyz je mokro, tak ho venku nepoustim, stejne vetsinu casu leze po ctyrech, tak by mel spis mokry kolena nez nohy.
Boty dostane, az bude jiste sam chodit, doufam, ze to bude tak do zari, protoze pak bych asi musela resit mokro vs. nejiste chodici dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.6.10 19:11
zuzanasinova píše:
souhlasím… v capáčkách si může zničit nožičky… hned od stoupání bačkůrky s pevným opatkem a pokud chce ťapkat venku, tak buď ty bačkůrky anebo nějaké botky na chození, kvalitní a pevné…;-)

Znici si dite nohu prave pokud si hned od prvniho stoupnuti obuje nohu do pevne boty. Klenba nohy nema cas se zpevnit, pevna podrazka podpira nohu jako celek, tudiz noha se nezpevni rovnomerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
23.6.10 19:21

čiči taky jsem slyšela spíše tento názor, dokud nepřevažuje chůze nad lezením tak bez bot. Já mám capáčky takové jakoby hadráky, kůže to rozhodně není. A v obchodě kde jsem koukala na první botky mi právě pán doporučil celokožené ale měkké, tak jsem myslela ty. Rozhodně nemají pevnou patu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
23.6.10 19:22

no a se zářím mě taky nestraš, ale zatím to tak vypadá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.6.10 19:23

tak vidim, ze opet jsou ruzne nazory, me dr. radila, at male na doma koupim papucky, kdyz si zacala stoupat, ale my mame i hodne studenou dlazbu, i my chodime v pantoflich, takze doma mame papucky…

na ven jsme ted dostali predcasne k 1.narozeninam boticky Jonap, takze bude v nich, dotedka mela jen ty mekke capacky a moc se mi nelibilo kdyz si v nich na pisku stoupala a treba u me stala…takze jsem za boticky rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.6.10 19:30

Panuško, já bych jí doma nechala na bosky a na ven klíďo nějaký ponožky s protiskluzem a až bude víc chodit, tak šupito presto pro botičky, nazkoušený už to máš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
23.6.10 20:02

My jsme na tom taky stejne jako zakladatelka, prvni botky jsem koupila zrovna dneska, uz mi prislo divny, jak sedi na kocaru v ponozkach (navic si je furt stahuje a vyhazuje ven, treba 3× je ztratime a nekde se vracime :zed: ), vcera chtel uz postavat venku, tak jsem koupila botky (doufam, ze neztratime tu botu).
Sedet na golfkach v ponozkach je nejaky divny :think: hodila jsem vcera odpo bleskovy pruzkum a koukala po vsech sedicich detech, co maji na nohach - vsechny mely boty, bez vyjimky.
Doma je bos, sice jsem uz neodolala a koupila jedny backurky, ale nakonec je nedavame, oni mu spis na nohach prekazely. Ty mame na „ozdobu“ ve skrini…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
23.6.10 20:07

Určitě bych na doma koupila bačkůrky a ven nějaké botičky nebo bych klidně nechala malou v bačkůrkách :nevim:

Karolínka chodí už víc než 3 měsíce a ze začátku jsem ji doma nechala jen v ponožkách, ale to jí klouzalo a protiskluzky jí vadily tak jsem koupila bačkůrky a na ven má botičky - má sice „okopané“ špičky když ještě sem tam lezla, ale to neřeším, botiček máme až až :roll:

Naše dr. taky doporučuje od prvního stoupání, prvních krůčků botičky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5907
23.6.10 20:09

My jsme v ponožkách,já mám docela problém nějaké botičky vybrat,když špičkujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
23.6.10 20:10

ahoj, my chodime k fyzioterapeutce, je nam taky 13 mesicu, a presne jen si stoupa a leze, a rikala na doma bosa, ani zadne backurky a boty taky az bude prevazne chodit a min lezt.

• Citovat
  • Upravit
4181
23.6.10 20:12

Veroniko, jak pises s tim klouzanim v ponozkach, tak to je pravda, ja mam malyho ted uplne bosky, ale to jen proto, ze je teplo, jinak nevim, jak bych to delala, asi by musel do tech backor. Protoze v ponozkach mu to hrozny podjizdi, a ja jsem rada, ze se stavi - je to lenoch, je mu uz 13mesicu, takze ho nechci odradit tim, ze si da do brady a vyprdne se na to :lol:
Ja myslim, ze takovehle deti si venku na chvili postoji, max. udelaji par krucku, a ani ne mozna denne, a to snad botka na noze nemuze uskodit.
Vzdyt to jsou vlatne boty hlavne na sezeni na sportaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková