Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě fungoval Clotrimazol + gynimun, bavlněný prádlo (ideálně ne tanga) po dobu problémů, co nejvíc omezit nebo ideálně vysadit cukr (včetně fresh džusů a ovoce), mouku, alkohol a mléčné jen „živé“ (kefíry, jogurty s živou kulturou). A pak nasadit probiotika.
Oboje to má stejnou účinnou látku. Moje dr. teda vyznávala názor, že tyhle jednodenní léčby jsou dost na nic, ale nevím.
@Anonymní píše:
@ugluk a co tedy místo toho koupit?
Tak s tím clotrimazolem je toho na trhu fůra, tipla bych, že asi většina volně prodejných protimykózových léků (ty tetraboritanové globule teda ne). clotrimazol, Canesten, Candibene, Jenamazol… a dělají to po různých baleních. Pokud si pamatuju, třeba ten Candibene měl buď 3×200 kg nebo 6×100. Takže ve výsledku účinné látky dostaneš stejně, ale rozloženou do delší doby, což mi dr. doporučovala, že to funguje líp a k těm jednorázovým přípravkům důvěru nemá. Zašla bych do lékárny a zeptala se, jaké jsou možnosti. Já to naštěstí od posledního těhotenství řešit nemusela, a tehdy mi teda bohužel nezabíralo nic ![]()
Ja po porodu bojovala s mykozou dlouho. Porad se vracela. Myslim, ze rady jsem se docetla o probiotikach. Tak jsem to zkusila a mam klid. ![]()
Ty tři tablety od Clotrimazolu mi zabraly jako zázrak. Ještě jsem k tomu jedla probiotika, abych doplnila zdravou mikroflóru a na výsledky si stěžovat nemůžu ![]()
Ahoj, trpím občas na mykozy, do teď jsem používala tetraborické globule, ale už mi asi nesedí pálí mě… Chci se zeptat co koupit jestli Clotrimazol AL 200 mg 3 vaginální tablety nebo Canesten GYN 1 den.. a je to vážně tak dobrý když je to jen na jedno až tři použití? popřípadě jestli mate něco jiného účinného odzkouseneho?