Co z králíka i pro dítě?

11502
2.1.11 16:53

Co z králíka i pro dítě?

Ahoj, dostala jsem králíka a přemýšlím co na zítra k obědu, tak mě napadl ten králík. Chtěla bych něco co by mohl i malej (rok). Mj. králíka budu dělat prvně, tak prosím o celý postup. Už jsem tu našla jednu starší diskuzi, ale chtěla bych, aby byl rychle hotový a 2 hodiny píct se mi ho nechce, dá se udělat i v papiňáku? Poradíte někdo něco? Předem díky.

Ještě otázka k tématu i mimo něj: od kdy může dítě vnitřnosti (ledvinky, ale povětšinou srdíčko)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
2.1.11 17:02

kralik se da udelat na mnoho zpusobu…upect jako kure…obalit usmazit..udelat polivku…uvarit v tlakacu a k tomu nejakou omacku…delam z toho aji svickovou. proste co te napadne :wink: je to jak kure podobny co se tyka upravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.1.11 17:07

Tak si ho rozporcuj, v tlakáči ovař a pak dej dopéct do pekáčku, remosky, bude to rychlejší :wink: Jak staré děti mohou vnitřnosti netuším, vím jen, že od dětství miluji ledvinky z králíka :mrgreen:
Jinak stačí jednoduše na cibuli a počesnekovat :wink: Jééé to by zase nemohla malý :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.11 17:14

Pettulle, já si chodím na recepty a inspiraci na MMB:
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
Recepty jsou většinou i s obrázky jak pro ...... Stačí si jenom vybrat :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.1.11 17:23

radúno, já vyhledávat umim, jenže mě nebaví se probírat plno recepty a vyhledávat co by zrovna bylo vhodný i pro to dítě, proto jsem si přišla pro radu, protože těch receptů je fakt hodně, ale povětšinu jsem našla takový, který zrovna pro to dítě vhodný nejsou a nebo se zdlouhavě dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.11 17:27

Tak to se omlouvám. Nebylo to myšleno zle, jen jsem netušila, že probírat se recepty tě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.1.11 17:30

ono když jich je málo, tak mi to nevadí, ale když jich je opravdu hodně, tak je to hrůza a navíc vůbec nevim co se z toho králika vše dá udělat, když chci něco konkrétního, tak mi vyjede pár receptů a já si z toho vyberu to co mi sedí nejvíc, ale právě ten králík je dost široký pojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.1.11 17:42

Co rizoto?To je rychlé,zdravé a vhodné i pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.1.11 17:48

no jo, to mi nebude jíst ten muj, je vybíravej a nad rizotem se ošklíbá, jedině, že bych mu udělala játra, to by asi šlo. Rýži bych musela uvařit tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
2.1.11 17:58

Já dělám králíka pečeného na zelenině s bramborem. Je to ňamka a miluju to od dětství! Malému jsem dala masíčko ze stehýnka s bramborem a trochou té zeleniny. Chutnalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.1.11 17:59
Pettulle píše:
no jo, to mi nebude jíst ten muj, je vybíravej a nad rizotem se ošklíbá, jedině, že bych mu udělala játra, to by asi šlo. Rýži bych musela uvařit tak jako tak.

Petul ale na rizoto se používá rizotová rýže a ta jako přílohová je taky dobrá,ale lepší je normální,takže rýži by si vařila na dvakrát :mrgreen:.
Tak maso uvař a pulku udělej rizota a do zbytku přidáš smetanu atd.. a manžel bude mít králíka na smetaně na paprice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
2.1.11 18:01

Kamčo- asi si tě pozvu domů jako kuchařku, co ty na to ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.1.11 18:05

Kamčo, ona je i zvláštní rýže na rizoto 8-o ? To jsem vůbec nevěděla, já myslela, že je rýže jako rýže, akorát teda, dlouhozrnná, krátko atp. Nejradši mám Parboiled nebo jak se to píše, nelepí se a je dobrá (kupuju v penny v tom červenym obalu nebo v tescu v modrym a jedině sáčkovou, s normální nemam dobrý zkušenosti :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.1.11 18:06

To by musel být ale pořádný králík. Nebo jsem zvyklý mít více masa na talíři :nevim: Na rizoto mi přijde králíka škoda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.1.11 18:10

a v roce uz dite muze vsechno ne? jen jde o mnozstvi soli pepre papriky apod. to resim tak ze dosolujeme az na taliri jinak ji mala uz vsechno s nama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí