Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dostala jsem králíka a přemýšlím co na zítra k obědu, tak mě napadl ten králík. Chtěla bych něco co by mohl i malej (rok). Mj. králíka budu dělat prvně, tak prosím o celý postup. Už jsem tu našla jednu starší diskuzi, ale chtěla bych, aby byl rychle hotový a 2 hodiny píct se mi ho nechce, dá se udělat i v papiňáku? Poradíte někdo něco? Předem díky.
Ještě otázka k tématu i mimo něj: od kdy může dítě vnitřnosti (ledvinky, ale povětšinou srdíčko)?
kralik se da udelat na mnoho zpusobu…upect jako kure…obalit usmazit..udelat polivku…uvarit v tlakacu a k tomu nejakou omacku…delam z toho aji svickovou. proste co te napadne
je to jak kure podobny co se tyka upravy…
Tak si ho rozporcuj, v tlakáči ovař a pak dej dopéct do pekáčku, remosky, bude to rychlejší
Jak staré děti mohou vnitřnosti netuším, vím jen, že od dětství miluji ledvinky z králíka ![]()
Jinak stačí jednoduše na cibuli a počesnekovat
Jééé to by zase nemohla malý ![]()
Pettulle, já si chodím na recepty a inspiraci na MMB:
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
Recepty jsou většinou i s obrázky jak pro ...... Stačí si jenom vybrat
.
radúno, já vyhledávat umim, jenže mě nebaví se probírat plno recepty a vyhledávat co by zrovna bylo vhodný i pro to dítě, proto jsem si přišla pro radu, protože těch receptů je fakt hodně, ale povětšinu jsem našla takový, který zrovna pro to dítě vhodný nejsou a nebo se zdlouhavě dělají.
Tak to se omlouvám. Nebylo to myšleno zle, jen jsem netušila, že probírat se recepty tě nebaví.
ono když jich je málo, tak mi to nevadí, ale když jich je opravdu hodně, tak je to hrůza a navíc vůbec nevim co se z toho králika vše dá udělat, když chci něco konkrétního, tak mi vyjede pár receptů a já si z toho vyberu to co mi sedí nejvíc, ale právě ten králík je dost široký pojem.
no jo, to mi nebude jíst ten muj, je vybíravej a nad rizotem se ošklíbá, jedině, že bych mu udělala játra, to by asi šlo. Rýži bych musela uvařit tak jako tak.
Já dělám králíka pečeného na zelenině s bramborem. Je to ňamka a miluju to od dětství! Malému jsem dala masíčko ze stehýnka s bramborem a trochou té zeleniny. Chutnalo!
Pettulle píše:
no jo, to mi nebude jíst ten muj, je vybíravej a nad rizotem se ošklíbá, jedině, že bych mu udělala játra, to by asi šlo. Rýži bych musela uvařit tak jako tak.
Petul ale na rizoto se používá rizotová rýže a ta jako přílohová je taky dobrá,ale lepší je normální,takže rýži by si vařila na dvakrát
.
Tak maso uvař a pulku udělej rizota a do zbytku přidáš smetanu atd.. a manžel bude mít králíka na smetaně na paprice ![]()
Kamčo, ona je i zvláštní rýže na rizoto
? To jsem vůbec nevěděla, já myslela, že je rýže jako rýže, akorát teda, dlouhozrnná, krátko atp. Nejradši mám Parboiled nebo jak se to píše, nelepí se a je dobrá (kupuju v penny v tom červenym obalu nebo v tescu v modrym a jedině sáčkovou, s normální nemam dobrý zkušenosti
)
To by musel být ale pořádný králík. Nebo jsem zvyklý mít více masa na talíři
Na rizoto mi přijde králíka škoda ![]()
a v roce uz dite muze vsechno ne? jen jde o mnozstvi soli pepre papriky apod. to resim tak ze dosolujeme az na taliri jinak ji mala uz vsechno s nama…