Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Proč se tam trápí? Řeš, co by mu pomohlo se tam cítit líp, ne jak se odtamtud dostat. Věř mi, pár „marných“ hospitalizací mám s dětmi taky za sebou a vím, že to není nic příjemného, ale ber každé další vyšetření jako dobrou zprávu, že určitý problém nemá. Je dobře, že je pod dohledem, určitě bys nebyla radši odjet domů a v noci si volat RZ, protože mu nepůjde srazit horečka nebo se stane cokoli jiného. Nepodceňuj to.
Nechala bych zkontrolovat CRP a šla domů. Byla bych s dítětem v nemocnici pouze pokud by se tam s ním dělalo něco, co nemohu doma. Veškerá vyšetření má hotová, léky do žíly zřejmě nasadit nechtějí a meřit teplotu a dávat sirupy můžu doma. Kromě toho je obrovské riziko, že tam chytí něco, co ještě nemá, je oslabený.
@renap píše: Více
Tak ale nikde se nepíše, že má veškerá vyšetření hotová. Čeká se na výsledky a předpokládám, že pokud budou negativní a CRP pořád vysoké, bude se pátrat dál
Doma zjistí prd.
@ALIPELI píše: Více
CRP 107 u takto malého dítěte nebude od růstu zubu
@unuděná Zakladatelka: Bohužel každé dítě není stejné a samozrejmne jsem zkoušela mu to tu všelijak zpříjemnit ale bohužel to nejde od narození byl hospitalizován už několikrát a už je toho na nás prostě moc má velký strach z doktorů i sestřiček jen se k němu přiblíží a brečí pak třeba hodinu v kuse a já si říkám když tu sním nic zvláštního nedělají veškeré testy už mu dělali nezjistili nic čeká se jen na tu stolici tak nechápu proč tu ležíme sirupy mu mužů dávat i doma a jak říkáte že doma bychom byly také zavření tak pořad bychom byly aspoň doma ve svém prostřední v nemocnici snad nechce byt nikdo ani to malé dítě.
@unuděná naprostá většina vyšetření se dá udělat ambulantně.
@renap píše: Více
Což je to, co chceš - tahat dítě s horečkama a zánětem neznámého původu po ambulantních vyšetřeních ![]()
Zakladatelko, tak pokud bude stolice negativní, nejspíš vám sami řeknou, ať jedete domů, případně budou dělat další testy, ne? Proč by si vás tam jinak nechávali? ![]()
@unuděná píše: Více
Taky jsem v tomhle plasan, sla bych domu az by to dovolili..
@lilith1 píše: Více
No já jsem hlavně přesvědčená, že se lékaři snaží pacienty propouštět jakmile se jim to zdá jen trochu možné. Takže pokud by ještě dál chtěli testovat a mít ho pod dohledem, věřila bych jim ![]()
@unuděná víš co to je obložnost? ![]()
Pokud to není fakultka a nemají narváno, tak i to by mohl být jeden z důvodů.
@Anonymní píše: Více
Třeba mně ani mým dětem pobyt v nemocnici vůbec nevadí, ani více než týdenní. Některé byly v nemocnici opakovaně, v různém věku, třeba 4 týdny, 13 měsíců, 4 roky, 5,5 roku. Kromě těch 4 týdnů to byly vždy zákroky. Ale beru, ne každý je takový.
Ovšem tento názor, že sirupy mu můžeš dávat i doma, bych měla v případě, že by neměl tak vysoké CRP. Když byly dceři přesně 4 týdny, tak měla horečku 39,2 bez dalších příznaků. Když to trvalo 12 hodin, jeli jsme na pohotovost. Nechali si nás v nemocnici. Dceři udělali spoustu vyšetření a na nic nepřišli. CRP měla 1. Když po 3 dnech teplota klesla, pustili nás domů. Doma opět stoupla ke 39 stupňům. Volala jsem do nemocnice a po odmluvě s nimi jsem zůstala s malou doma, protože opravdu tehdy v nemocnici jen sledovali její teplotu (ani jí ji nesnižovali), což jsem mohla dělat i doma.
Ale při takto vysokém CRP bych si to teda nelajzla. Prostě tam jste pod dozorem a můžou se dělat další vyšetření. Minimálně se může sledovat, jestli CRP klesá, nebo nedej bože roste. To doma neuděláš.
Možnost nákazy něčím jiným je tedy bohužel reálná
Doufám, že si tam zdravotníci desinfikují ruce.
Příspěvek upraven 18.04.24 v 14:20
Hele, já chápu, že jsi z toho na nervy, ale ber to tak, že testy mohly vyjít negativní, ale třeba to, co testovali, ještě nebylo v testu průkazné, může se to projevit později. Vím, že to není příjemné. Ale mysli na to dítě. Teď má strach, stres, není mu dobře, je v horečkách. Když ho vezmeš domů a přitíží se mu, než seženeš pomoc, budeš si to vycitat. Takhle jste pod dozorem lékařů 24 hodin. Oni vás tam nechtějí zbytečně držet. Takhle vysoké CRP není jen tak. Posílám hodně sil.
Drž se.
@unuděná Zakladatelka: Jenže mi nepřijde normální že se tu malej trápí a lezime tu z toho důvodu aby nám tu pomohli ale bohužel se nic neděje kdyby mu alespoň podavali nějaké léky pokud to CRP značí akutní zánět v těle tak by se u tak malého dítěte mělo nějakým způsobem rychle jednat aby se stav nezhoršil ale ono se nic neděje jen mu chodí dávat sirupy a kontrolovat kolik toho vypil.