Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Jestli je všechno v pořádku, tak by to mohly být ty zoubky
Moč kontrolovali? Dcera měla vysoké crp u zánětu ledvin. Pokud by CRP bylo stále vysoké, tak já osobně bych domu nešla.
@Janča6 Zakladatelka: Ano Moč mu také brali a byla zcela v pořádku nic v ní nenašli byly jsme dokonce poslání na sono ledvin a to bylo taky v pořádku. ![]()
@zuza92 Zakladatelka: Moč měl samozrejmne v pořádku kdyby nebyly tak bych určitě nepremyslela nad odchodem domu ale opravdu veškeré testy co mu udělali tak se nic nezjistilo.
Tak počkej na rozbor stolice. Salmonela myslím taky dost zvyšuje CRP.
@JancaS84 Zakladatelka: Nene prý není potřeba ptala sem se na to několikrát jestli mu budou podávat nějaké léky a prý to opravdu není potřeba. Tak já uz opravdu nevím zítra to už bude týden co je malej v horeckach a nikdo s tím nic nedělá sirupy na snížení horečky bych mu mohla dávat i doma a aspoň by se u toho tolik netrapil jako tady chudacek pořad tu pláče když vidí někoho vejít do pokoje ![]()
Já bych teda v nemocnici zůstala, pokud nevíte, proč má tak vysoké CRP. Samotné horečky bych až tak neřešila. Na zuby se mi to nezdá, věřila bych, že při nich CRP trošku vzroste, ale ne tak moc.
Vzpomínám, že kamarádka měla po větší operaci CRP skoro 200, aniž měla bakteriální infekci. Prostě tělo reagovalo na tu zátěž spojenou s operací. Dcera měla po vážném úrazu jen mírně zvýšené CRP.
Tím chci říct, že vysoké CRP nemusí nutně znamenat nutnost nasazení ATB. Ale dokud nevíš, co malému je, tak bych z nemocnice neodcházela.
@JancaS84 Zakladatelka: No prý mu dělali testy na všechno o čem si myslela že by to mohlo být ale jestli i na boreliozu tak to nevím ale určitě se zeptám děkuji.
Taky bych nechodila domů. Takhle vysoké CRP ze zoubků rozhodně není, značí akutní zánět někde v těle, je potřeba přijít na to, kde. Navozte si tam zábavu, klidně pohádky na tabletu, nějaký dobrůtky. To zvládnete. Doma byste byli taky zavření ![]()
Borelióza je dobrý nápad.
Jinak vím, že jsi psala, že malému dělali výtěr ze zadečku a vše bylo negativní. Tak jen moje zkušenost, když jsem měla salmonelózu. Byla jsem si jistá, že ji mám, vzhledem k tomu, že jsem ji chytla od člověka s potvrzenou salmonelou a příznaky byly jasné. Jestli jsem měla horečku, už nevím, ale určitě mi bylo divně už pár dní před prvním průjmem. No a první výtěr po tom, co už jsem měla asi druhý den průjem, byl negativní. Až druhý byl pozitivní. Neměla jsem žádnou léčbu, jen jsem měla chodit na kontroly a musely být 3 výtěry po sobě negativní, jinak by mě pediatrička neprohlásila za uzdravenou. Už je to teda přes 20 let, nevím, jak se posunula diagnostika.
@Anonymní píše: Více
Dcera toto měla v 15 měsících, stav podobný sepsi, CRP ještě ve vyšších hodnotách, kolem 170 byla špička. Potom to začalo klesat, každý den kousek, asi 20-30 denně.
Kdyby to CRP nezačalo klesat, ATB by nasadili.
Dostávala kapačky na zavodnění, léky na teplotu taky v kapačkách.
Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nemá stejný problém. Máme malého 11 měsíců a 18dní.
… Pokud budou výsledky stolice v normě myslíte že bych mohla jít domu? Měl někdo stejný nebo podobný případ? Předem děkuji.
Od minulého týdne konkrétně minulého pátku teploty 37,5 38,9 samozrejmně když byla teplota nad 38 dávali jsme nurofen paralen a teplota vždy klesla aspoň na těch 37’C. Následně z neděle na pondělí v noci už měl skoro 40 tak jsme neváhali a ráno navštívili pediatra. Naměřili mu CRP 107 takže ani neváhala a dali nás ležet na dětské oddělení v nemocnici. Ležíme tu do teď malému je o něco lip ale teploty se pořad vracejí bohužel. Brali mu krev na krevní obraz dělali mu vytěr z krku nosu ze zadečku na nic se nepřišlo poslali nás dokonce do jiného města sanitkou na ORL kvůli ouškám a ty má úplně v pořádku. Jsem z toho už celá zmatená včera v noci měl průjem sestra si vzala vzorek a na výsledek se čeká ale lezou mu horní jedničky a možná ještě někde vedle se klube Zoubek takže opravdu nevím co by to mohlo být. Tady do nej cpou jen sirupy na snížení horečky a chudacek je tady úplně nešťastný