Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemuzu najit jeden vyborny recept na vanocni cukrovi. Je to na detskem piskotu, smes se na nej nanasi do spicky a je to z orechu, mletych piskotu a jeste neceho
a pak se to namaci v cokolade. Je to strasne dobre, ale proste nevim kde se recept podel
Nemznate nekdo?
@Věrka.. nemohou to být nějaké vocí úlky či jak se to jmenuje? mají spoustu variací https://www.google.cz/search?…
Koukám, kolik to má názvů
u nás se tomu říká špičky. Ale holky mají pravdu, nějaká ořechová forma vosích úlů
![]()
A co tady tyhle rumové? http://mojerecepty.blog.cz/…ocni-cukrovi
Jako, ze je to jen varianta bez kremu? To muzou byt taky vosi hnizda, jen neudelas dovnitr dirku a nedas krem. To testo jinak podle mne odpovida popisu ![]()
Tuto?
rumové špičky
10. prosince 2011 v 1:01
rumové špičky
Potřebujete: 100 g cukru moučka, 100 g sušeného mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 400 ml vody, 4 lžíce rumu, 250 g vlašských ořechů, 300 g dětských piškotů, 1 balení piškotů navíc, 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% rostlinného ztuženého tuku.
Do hrnce nalijte vodu asi do poloviny a přiveďte ji k varu. Do vodní lázně vložte další hrnec, ve kterém smíchejte cukr, sušené mléko, vanilkový cukr, rum a 400 ml vody. Kdo má rád více rumu, ať si nedělá starosti, když se mu ruka trochu utrhne. Zde platí, že více znamená lépe:o). Vše dobře promíchejte a zahřejte asi na padesát stupňů Celsia, aby se sušené mléko rozpustilo a nebyly v náplni hrudky.
Ořechy a 300 g piškotů společně rozemelte na prášek (nebo rozmixujte na vysoké otáčky). Promíchejte s mléčnou směsí z vodní lázně, a to buď vařečkou, nebo klidně rukama. Pokud bude náplň příliš řídká a nebude držet, přidejte ještě mleté ořechy nebo piškoty.
Ořechovou směsí naplňte zdobičku a na piškoty po jednom stříkejte malé špičky. "Jde to trochu ztuha, ale z druhé strany se pak nemusíte bát, že by vám krém z piškotů padal. Drží perfektně
@Věrka.. nebude to vlastní varianta někoho z rodiny nebo známých? Moje máma dělá rumové kouličky, jsou z ořechů, uprostřed má višni vyráchanou v rumu a namáčí do čokolády.
Jinak bych taky viděla nějakou variantu vosích hnízd/včelích úlů.
Můj muž si přivezl recept na vosí hnízda, který jsme neznali. Oni tomu teda kvůli žlutavé barvě říkali kuřátka
Taky je z ořechů, krém do toho patří, ale my ho do toho nedávali. Částečně podobné máminým rumovým kouličkám.
Nedělám je, ale znám. Úly to opravdu nejsou, je to to, co píše @puntice
Dělá je moje kolegyně a jsou moc dobré ![]()