Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
sháním konkrétní zkušenost s nosítkem cybex 2Go,máte někdo?jak jste spokojeni?? ![]()
Omlouvám se za jednu „nezkušenost“, nicméně z pozice člověka, který dítě nosí už dlouho by to třeba mohlo pomoct při výběru.
Když odmyslím jimi propagovanou polohu čelem vpřed, která je pro děti nevhodná, tak se dokonce tváří i ergonomicky. Zajímavé řešení šířky zadního panelu.
Nicméně, přijde mi hrozně umělé. Obzvlášť teď na léto bych žádnou umělinu nechtěla, dítě se opotí, bude ho to kousat, škrábat… Volila bych raději přírodní materiály.
Na stránkách výrobce mě dost zarazila fotka dítěte na zádech, které má nosítko někam po bedra a jakoby spí. To si vůbec nedokážu představit, na spaní je potřeba zajistit celý trup a hlavu, jinak bude dítě „bimbat“.
Je to takový kříženec klokanky a ergonomického nosítka, osobně bych raději šla do plnohodnotného ergo nosítka
V obdobné cenové relaci se pohybuje například ergonomické nosidlo od liliputi.
Ahoj , ano já jsem si nosítko koupila.Přemýšlela jsem zda šátek či nějaké nosítko a pak jsem našla na netu CYBEX a koupila jej a jsem maximálně spokojená . Je to rychlovka co se nasazení týče, posadím tam chlapečka a jdu do obchodu. Je to sice docela záhul na záda:-) ale co no , nosit na břichu 8kg, žáden med … takže já doporučuju:-)
a jak máš starého prcka?my už ho taky koupili a zatím docela ok,malá mi v tom i dneska usnula
akorád než se do toho nasoukáme
ale to chce asi cvik
ma 7 mesicu , davam ho do toho od 6 mesicu a mam to vylozene jen na obcasne ponoseni . Takze vylozene na chvili do mesta, nebo kdyz jdu jen nekam naskok a HLAVNE potrebuji volne ruce… mam ho uz celem ven a vsude muze koukat a ohmatavat co potrebuje
usnout by mi v tom asi neusnul
A soukani do toho je v pohode .Clovek si velice rychle poradi , zvlaste kdyz nekam specha .:-)Mas asi mensi miminko ?
já to mám taky jen na občasný nošení,ale včera jsme vyrazili ven to ozkoušet a to koukání jí nějak zmohlo..
my máme zrovna dneska 5 měsíců a 6kg
takže jí mám ještě čelem k sobě.jo,asi to opravdu chce cvik v tom zapínání..používáte ještě tu vložku?
ano vložku ještě máme . Ona když se vytáhne , tak pak tam ztrácím myslím ten okraj o který se může to mimčo opřít? teď přesně nevím. Nedovedu si zatím představit nosit dítě na zádech , protože to mi tak trochu připadá jako baťoh
který teda mc nenosím a navíc ho takto nemám pod kontrolou
takže my asi zůstaneme u nošení dopředu ![]()
Jo,to je asi pravda,že se tam pak moc neopře..a s tím nošením na zádech mi přesně mluvíš z duše
jako batoh ![]()
ahoj, já mám tohle nosítko zhruba od třechměsíců dcery (dnes je jí deset měsíců) a jsem s nosítkem maximálně spokojená. jenže teď mi vyvstal problém…:) ráda bych jí měla na zádech, ale nevím, jak jí tam bez cizí pomoci dosta a následně sundat:( nemáte někdo radu a nejlépe odkaz na video? děkuji:)
Ahoj SZinko, koukala jsem na youtube , protože to i mě samou zajímá, nikdy jsem na tom nošení na zádech nezkusila … A nenašla jsem nic . Přemýšlela jsem , jak bych to dělala já a napadlo mě : Nejdříve bych si připravila prďolu tak že bych mu navlíkla nožičky do toho nosítka /myslím že se to tak dělá i v pozdějším věku/ umístila bych ho do toho jak má být prostě , pak bych si jej posadila na stůl / zaleží jak ho chceš mít, zda čelem ven či k sobě / podřepla si
zády ke stolu,hnedka si zapla bederní pás abych si ho zajistila, to by stále seděl na tom stole , pak navlíkla na rameny šla a postavila se i s prďolou, tak nějak bych na to šla
Snad se povede . Napiš pak dál jak jsi zabojovala, ať třebas i já a ostatní víme jestli je to reálné učinit .
hodně štěstí
to je rychlá reakce:) no, napasné to máš dobře, ale ona je strašnej rarach, takže nevěřím tomu, že bych jí udržela sedět a neviděla na ní, než se s nosítkem poperu (myslím ty začátky) v tuto chvíli vím, že potřebuji další ruce. Ale objevila jsem přímo od cybexu psaný návod jak na to, jdu hledat, kde to bylo:)
Já dostávám dítě do manduky na záda takto: http://www.youtube.com/watch?…
Nevím, zda u toho cybexu se ještě někam musí provlíkat nožičky nebo to má stejný systém. To nasunutí vypadá složitě, ale je to chvilička a čím víc se s dítětem cvičí, tím snažší to je, dětem, kterým se nošení líbí, stačí pak říct, ať udělají na zádech „hají“ a ony brzy pochopí ![]()
Při nandavání musí být člověk přiměřeně předkloněný, ani málo, aby dítě neklouzalo, ani moc, když je nosič moc předkloněný, děti pak mají tendence na zádech „pást koně“
no, tak video je dobrý, ale… já jí nevěřím, že by takhle hezky držela na zádech, to by musela být hooodně unavená:)
zkusila jsem to ze sedu, ale budu muset hodně pilovat:)
takže jsem zvolila taktiku:
sednu si a na klín rozloším klokanku, uvolním si ramenní pásy, pak si eM položím na tu klokanku a dám nožičky do pásů a také ručičky, pak jí posadím (v tom mém klíně) a zapnu pás kolem pasu, posunu eM na bok a nahodáím si pravé rameno a pak mírně pootočím a nahodím levé rameno, ak už jen zapnout na prsou, utáhnout ramena a je to:) ale eMču teď začalo v téhle poloze bavit okusovat tu přesku co je k držení hlavičky ![]()