Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžu se zeptat? Jdu na operaci cysty. Po operaci za 2 týdny letím do Egypta na dovču. Mám si vzít jednodílné plavky kvůli jizvám? A myslíte, že můžu do moře?
@Nanuska2 píše:
Můžu se zeptat? Jdu na operaci cysty. Po operaci za 2 týdny letím do Egypta na dovču. Mám si vzít jednodílné plavky kvůli jizvám? A myslíte, že můžu do moře?
Plavky si vezmi jaký chceš, co to je za otázku? Zeptej se lékaře, co budeš moct, a co ne ![]()
Jak dopadla ta oteklá noha? Volala jsi lékaři?
Operace bude, předpokládám, laparoskopicky. Pokud se bude vše hojit, jak má, nevidím problém ani v koupání, ani v jednodílných plavkách. Poraď se určitě s lékařem, ale myslím, že v pohodě ![]()
Nechci ti brat iluze, ale posunula bych bud operaci nebo dovolenou. Tusim 7-10 dnu po operaci se vytahuji stehy a ty ranky rozhodne nejsou jeste uplne zahojene. Byla jsem na laparoskopickem odstraneni cysty a jeste dva tydny po operaci (tj. 4 dny po odstraneni stehu) se ta jizva na pupiku hojila a mokvala, mela jsem ji i zhruba tyden stazenou maslickou, protoze se rozjizdela. Navic jsem se po te laparo cistila a bylo potreba nosit vlozku, takze tam bylo doporucene normalne sestinedeli. Tolik ma zkusenost.
Tady mas uzitecny dokument plny informaci na tema gynekologicke laparo operace: https://www.nemcb.cz/…_operace.pdf
Teda mě nepřijde rozumné letět dva týdny po operaci břicha k moři. A ještě k tomu Egypt. Probírala jsi to s doktorem? Fakt bych se bála komplikací.
@Nanuska2 píše:
pro přečtení toho letáku od @Afrikana je to hodně hloupý nápad - opravdu ses měla zeptat lékaře a nejlepší bude přeložit dovolenou nebo operaci
Po operaci rovnou do Egypta… ![]()
Bud tu operaci odloz a nebo zbytecne neriskuj…
@Ketris píše:
Po operaci rovnou do Egypta…
Bud tu operaci odloz a nebo zbytecne neriskuj…
já bych do Egypta nejela ani bez operace
Za mě to není moc dobrý nápad, měla by ses šetřit. Břicho tě může pobolivat, můžeš spinit, jizvy zahojene nebudou - budeš těsně po vytažení stehů. Po každé operaci by se mělo dodržovat šestinedělí. Navíc zrovna egypt, hygiena nic moc, pravděpodobnost průjmu, lékařská péče na nic…
Letíte moc brzo a do místa, kde si s hygienou hlavu příliš nelámou. Já bych se bála teda. ![]()
@Ketris píše:
@stinga Ani ja 😇 Strasne se mi to tam prici..
mně také, i když zastánci Egypta si chválí poměr cena a kvalita - já bych tam prostě nejela nikdy
@stinga píše:
mně také, i když zastánci Egypta si chválí poměr cena a kvalita - já bych tam prostě nejela nikdy
Mě Egypt taky neláká. Ani jiná africká destinace.