Cysta na vaječníku - operace

83
8.2.25 20:49

Cysta na vaječníku - operace

Mám cystu na vaječníku a čeká mě operace. Bohužel s cystou mi odeberou i vaječník a vejcovod. Lékař mi řekl, že u žen nad 45 let se to tak řeší. Z operace mám strach, z bolesti po probuzení i případných komplikací… Chci se zeptat, jak dlouho jste byly v nemocnici, jak velké bolesti jste měly po operaci, nějaké komplikace, jak dlouho neschopenku? Nikdy jsem žádnou operaci neměla, tak se na to chci psychicky připravit. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5240
8.2.25 21:13

Mne teda vajecnik zustal a mela jsem laparoskopickou operaci. V nedeli nastup, v pondeli operace, v utery presun z JIP na normalni pokoj, ve stredu jsem byla propustena. Pred operaci jsem mela kapacku, abych nemela zizen, na sale me rychle uspali a pak jsem se probudila uplne v pohode. Mela jsem vybornou naladu, ze to mam za sebou a uz se muzu jenom hojit a pokracovat ve svem beznem zivote. Jizvy me nijak zvlast nebolely, pri menstruaci mi obcas byva vyrazne hur. Jako bolelo to, ale ne dramaticky. Chodit jsem mohla, i kdyz velmi opatrne, prakticky temer hned, co mi dovolili vstat. Jedine, co mi vadilo, bylo, ze jsem mela strasny hlad a nechteli mi dat najist :mrgreen: Po vyndani stehu jsem letela na sluzebku do zahranici a ctyri tydny po operaci jsem uz byla na ture. Neschopenku jsem nepotrebovala, pracovala jsem z domu.

Jedine “ale” za me je - Nech si pak ty jizvy zkontrolovat fyzioterapeutem. U me byly jedna z pricin bolesti zad pozdeji a vyoseni panve pozdeji a bylo potreba je uvolnit. A to jsem se o ne starala a masirovala je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.2.25 21:25

Jj, také budu mít laparoskopickou operaci.
Jinak moc děkuji za vyčerpávající odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
8.2.25 22:16

Nebála bych se toho…funkci odebraného vaječníku převezme ten zbylý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
68961
8.2.25 23:00

Neměla jsem cystu, ale malý nádor, ve výsledku mi ale taky odebrali vaječník s vejcovodem. Se mnou se moc nepárali, v úterý ráno nástup, v poledne operace, ve středu ráno odchod domů (rovnou z JIPu). Ono to vyšlo nastejno, polehávat doma, jen teda bylo fajn, že mi tchýně navařila a rodiče pohlídali dítě, takže jsem se mohla jenom poflakovat a odpočívat. Tak 3-4 dny jsem byla dost nepoužitelná, po týdnu jsem mohla normálně existovat, v teoretické rovině bych po tom týdnu mohla jít do práce typu kancelář, byť dva týdny by asi byly lepší. Já byla na rodičáku, tak jsem to neřešila. Po měsíci už jsem byla zcela fit. Plně fungovat včetně toho, že jsem chodila tancovat a tak, jsem dokázala tak někdy po šestinedělí. Jo a cyklus jsem pak měla úplně normální jako předtím, zbylý vaječník to zvládnul. Ale to jsem teda byla mladší, v pětačtyřiceti už jsem bez cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 07:50
@inob73 píše: Více

Ja mela uplnou hysteroktomii, tedy deloha i vajecniky ven laparskopicky. Pondeli nastup, utery operace a sla jsem domu az v nedeli. Zajimave je, ze me vubec nic nebolelo. Na jipce ka papacka pak uz jen nejake tablety.Pak bez pardonu doma 6tinedelni rezim. Ale prisny. Nakupy zajistovali clenove rodiny. Vareni nejak zvladla. Nijak to nebolelo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
10.2.25 08:33

Po laparotomii jsem byla v nemocnici 4 dny, bolesti první dva dny dost silné, ale zvládnutelné s léky. Neschopenku jsem měla měsíc, ale prvních 10 dní bylo nejhorších, pak už to šlo. Hlavní je hodně odpočívat a nebát se říct si o léky na bolest.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa