Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky se mi stalo, že jsem omylem zdvojnásobila dávku. Volala jsem do nemocnice na dětské. Tam mi dětská sestra dle váhy dítěte vypočítala, kolik může dostat za den celkově. Akorát jsem zkonila hned první dávku, takže to bylo naprosto v pohodě a nic nehrozilo. Takže to sestra ani nemusela počítat, denní limit jsem nepřekročila ani s dalším užíváním.
Podívejte se nejdříve jaký máte Nurofen.
20mg/ml nebo 40mg/ml. Oba jsou běžně k dostání a u toho slabšího je dvojnásobná dávka naprosto vporadku.
@Anonymní píše: Více
Takže úplně stejná situace, jaká se podařila mně. Místo 2,5 jsem dala 5, první dávka, dle dětské sestry v nemocnici jde o celkový příjem během 24 hodin, takže když dodržím rozestupy a dále už budu dávkovat dle návodu, tak je to ok. Spíš bych zítra řešila ty uši. Uši umí být potvora a návštěva pohotovosti o víkendu nic moc pro batole. Dcera si stěžovala na bolest ucha jednou v pátek odpoledne. V lékárně poradili ušní kapky DOLORgit med a pomohli.
@Lucie-N-B píše: Více
My uši máme snad každý měsíc, z rýmy … máme od doktorky ty kapičky do uší na recept a kapeme ![]()
Pak je 5 ml úplně normální dávka, nemohlo se nic stát.
Paralen by mohl byt problem, tim se lze predavkovat, u Nurofenu pri dvojnasobku davky se bat nemusis. ![]()
Tak super, díky všem.. už jsem začala plašit. Snad se vyspinká.
Je to v pohodě. Spočítejte si to, mohl by dostat klidně i 6 ml, počítá se to podle váhy. Na krabičce je blbost, je tam nejnižší doporučená dávka, ne dávka podle váhy.
Dala jsi mu odpovídající dávku podle váhy.
Takže buď v klidu. A I kdyby jsi dala dvojnásobnou dávku, tak se nic nestane.
Horší už je to s Paralenem. Řešila jsem to, jelikož jsem omylem dala silnější čípky nejmladšímu.
Takže jsem volala večer na toxikologicke středisko.
Takže mě bylo vysvětleno, že se rozděluje čípek a sirup. Že v tom je trošku rozdíl. A pak se právě rozlišuje Paracetamol a Ibuprofen.
A právě že u toho Ibuprofenu to není tak strašné jako u Paralelnu.
Ale i když jsem dala vyšší dávku u Paralenu, tak tuk ťuk tuk vše bylo v pořádku. Až na moje nervy.
S odstupem jsme šli na odběr krve.
A nakonec zjistíš, že díky tomu, že ses spletla, jsi dala správnou dávku.
![]()
Omylem jsem dala synovi více ml Nurofenu sirupu. Má to na bolest od oušek a zubů. Hodně plakal a nemohl spinkat. Dala jsem mu 5 ml… je mu 14 měsíců a má cca 11-12 kg.. stane se mu něco? Jsem hotová