Další problém :) Praní věcí, poradte prosím!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.10.07 17:48

Další problém :) Praní věcí, poradte prosím!!

ahoj zkušené maminky,
o vikendu jsem od svagrové koupila a i dostala par veci. Ona to schromažduje pro svuj minisecondhand od kamardek. Veci jsou to celkem hezky, ale chtela bych mít jistotu, že budou správně a hlavně bezpečně vypraný. Nevím, možná jsem moc velká cíťa, ale chci, aby bodíčko z druhý ruky bylo fakt pořádně vyprany…i když to je třeba od kamardek švagrový, člověk nikdy neví…Skoro si rikam, že jsem třeba měla koupit jen pár nových věci. Ted tu mám celou tašku ruzných velikosti.. ožná jsem se nechala zblbnout, protože švagrova ma čtyxři deti a furt rikala: Top musis mít věci tak na jednu pračku…ted mi to přijde blbost, že jsme třeba vyhodili peníze…a třeba pet veci se mi doma zdálo jako už oprvadu viditelně nošených…Ach jo…Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.10.07 18:08

Vyper to v Arielu a vůbec ničeho se neboj. Když to ještě vyžehlíš, budou ty věci naprosto bezpečné.

L.

PS: diskusi přesunu do tipů v domácnosti, ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
29.10.07 18:43

Ahoj, ja jsem byla na zacatku taky takova cita … proste chceme pro ty nase zlaticka to nejlepsi. Kdyz se Vojta narodil, tak jsem z pudy stahla veci po sestrinych detech, vsechno jsem vyprala na 60 stupnu, pak jeste vymachala a z obou stran peclive vyzehlila. Ted uz peru jen na 40 a nic moc nezehlim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.07 18:44

Ahoj,
k tomu množství „na jednu pračku“ - sice dneska si pračka sama určí množství vody, prášek sypeš ty, ale elektřiny se spotřebuje stejně ať pereš jedno tričko a nebo plnou pračku (pomíjím energii na nahřívání :wink: ).
Já jsem prostě k dětskému dávala i naše dospělácké, abych naplnila pračku. Myslím, že nějaké to bílé tričko či světlá košile dětskému oblečení neublíží.
Je třeba zvážit i roční období a rychlost schnutí, aby se nestalo že jeden kousek je mokrý, druhý poblinkaný a další není. V létě to je něco jiného, to je suché za 2 hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.07 08:20

Ahoj Martino, tak já jsem taky docela „cíťa“. Věci z „druhé ruky“ jako bodýčka, trička, dupačky přes noc namočím, pak vyperu na 90 st. v Persilu nebo Arielu (ještě jsem nic nezničila a většinou se vyperou i případné fleky) a vyžehlím po obou stranách (i z rubu). Pak vyperu s ostatními dětskými kousky jako normálně (peru vše na 60 st. v Lovele)… Marie

• Citovat
  • Upravit
21494
30.10.07 12:49

ahoj, já bych to až tak moc neřešila. samozřejmě, že je všechno potřeba vyprat a vyžehlit. ale věci ze sekáče peru normálně na 40° v persilu sensitive a pak žehlím. a Klárka je úplně v pohodě a ještě noc nechytla. a viditelně nošené věci bych si nechala na takové to běžné tahání doma. nevím jak ty, ale já malou pomalu po každém jídle převlíkám, protože začíná jíst sama a jak jetel :-) pak je těch věcí potřeba opravdu dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.07 18:59

holky dekuju za radu. Koupila jsem si persil a už jsou veci v pracce. Myslím, že když to vyžehlím, tak to bude ok. Jeste jsem se chtěla zeptat, zjistila jsem bohužel, že jsem koupila pár overalu, který nejsou 100 preocent bavlna…Nevím, jestli to nevadí. Já sama totiž trpím na ekzemy obcas, tak nevím, jestli to nevadí. Poslední dobou mám pocit, jestli to vsechno zvládnu…v životě jsem žádný dítě nepřebalovala…a v knížkách si člověk takový ty prakticky veci nevycte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný