Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zatoužila jsem po klasickém damaškovém povlečení. Na internetu jsem našla povlečení v mnoha cenových kategoriích a váhám, jestli opravdu vyšší cena znamená o tolik vyšší kvalitu. O tom, že to tak je, čtu jen na eshopech, kde ty drahé prodávají. Máte zkušenost? Nevadí mi zainvestoval víc, ale chci, aby to mělo smysl.
Mám damaškové od Matějovského a musím říct, že dost zklamaní, bavlněný satén je mnohem příjemnější.
Mám „staré“ damaškové povlečení z výbavy, některé úplně nové. Třeba by někdo prodal, zkus pohledat.
@jessikka Tak tohle mě hodně zajímá, taky o něm uvažuju. Investice je sice vyšší, ale když vidím rozdíl v povlečení po babičce a tím, co se prodává teď, říkám si, že to má smysl. Taky mám strach to objednat, ale utěšuje mě fakt, že to pořád můžu do 14 dnů vrátit.
Mám damaškové povlečení, co mi babička pořídila do výbavy před cca 30 lety, doporučuju.
Já historický damašek nemám, takže budu kupovat.
Jakou značku doporučujete?
@jessikka Stella Ateliers, dražší varianty Veba. Nemá smysl kupovat levnější damašek.
Mám damašků několik, sbírám totiž povlečení, je to můj koníček…musím říct, že luxus je původní damašek např. z předválečné doby…ty mám po babičkách, měli jich spoustu a většinu z nich nikdy nepovlékly. Mám i nynější od Veby, ale nedá se to srovnat. Pak mám i z doby před revolucí z výbavy mojí mamky a ta kvalita je taky lepší než dnešní ![]()
Za sběratelskými kousky, jako jsou batistové - krajkové a pod. povlečení jezdím do Německa na blešáky…spoustu lidí, to podědí a neví, co s tím povedlo se mi koupit už x kusů za pár euro, přitom hodnota je naprost jinde, o historické kvalitě nemluvě.
Dnes chystám zrovna převlékat postele…už mám připraveno - bílý damašek, hodně sváteční.