Damaškové povlečení

12651
27.9.17 19:17

Damaškové povlečení

Zatoužila jsem po klasickém damaškovém povlečení. Na internetu jsem našla povlečení v mnoha cenových kategoriích a váhám, jestli opravdu vyšší cena znamená o tolik vyšší kvalitu. O tom, že to tak je, čtu jen na eshopech, kde ty drahé prodávají. Máte zkušenost? Nevadí mi zainvestoval víc, ale chci, aby to mělo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
27.9.17 19:22

Mám damaškové od Matějovského a musím říct, že dost zklamaní, bavlněný satén je mnohem příjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
27.9.17 19:31

Mám „staré“ damaškové povlečení z výbavy, některé úplně nové. Třeba by někdo prodal, zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.9.17 20:33

@jessikka Tak tohle mě hodně zajímá, taky o něm uvažuju. Investice je sice vyšší, ale když vidím rozdíl v povlečení po babičce a tím, co se prodává teď, říkám si, že to má smysl. Taky mám strach to objednat, ale utěšuje mě fakt, že to pořád můžu do 14 dnů vrátit.

• Citovat
  • Upravit
66807
27.9.17 20:36

Mám damaškové povlečení, co mi babička pořídila do výbavy před cca 30 lety, doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
27.9.17 20:47

Damasek je nejlepsi, vyplati se trochu si priplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.9.17 20:51

Já historický damašek nemám, takže budu kupovat.
Jakou značku doporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
28.9.17 09:20

@jessikka Stella Ateliers, dražší varianty Veba. Nemá smysl kupovat levnější damašek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.9.17 09:46

Mám damašků několik, sbírám totiž povlečení, je to můj koníček…musím říct, že luxus je původní damašek např. z předválečné doby…ty mám po babičkách, měli jich spoustu a většinu z nich nikdy nepovlékly. Mám i nynější od Veby, ale nedá se to srovnat. Pak mám i z doby před revolucí z výbavy mojí mamky a ta kvalita je taky lepší než dnešní :think:
Za sběratelskými kousky, jako jsou batistové - krajkové a pod. povlečení jezdím do Německa na blešáky…spoustu lidí, to podědí a neví, co s tím povedlo se mi koupit už x kusů za pár euro, přitom hodnota je naprost jinde, o historické kvalitě nemluvě.
Dnes chystám zrovna převlékat postele…už mám připraveno - bílý damašek, hodně sváteční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný