Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkné poledne všem ![]()
Můj táta se mě nedávno ptal, jaký chci „dárek do kolíbky“, jakoby k narození prvního vnoučka.
Zatím má zkušenosti jen s holčičkami, dávají se třeba zlaté náušničky, ale u kluka neví a já nevím o co si říct.
Máte nějaký nápad? Ideálně něco, co by si třeba i mohl nechat jako památku do budoucna…
Díky za každou radu.
M.
Mates dostal zlatý řetízek se znamením…
sice ho ještě nenosí,má ho schovanej…ještě mám strach mu dávat řetízek
janik dostal mimiojine celostribrnou pametni minci s rokem narozeni tre ba. nevim, co presne se dela. a nedavno jsem videla v klenotnictvi celostribrnou malou lzicku na prvni zoubky, ta by mela doopravdy cinkat ![]()
na netu jsem nasla treba kristalovy dudlik
zalez taky jestli chces neco do suplicku schovat na pamatku nebo vystavit do vitrinky anebo neco praktickeho, co uzije. ale vim, ze se delaji naramky, kam se neco da vyryt, retizky…
zkus si vygooglit upominkove predmety k narozeni a uvids, treba te neco trkne ![]()
já bych právě chtěla od každého druhu něco, třeba nějakou „drobnost“ , aby to měl „na hned“ a pak na památku, právě schovat a dát mu to jako staršímu…
takže třeba kombinace hračky od lamaze dokočárku a k tomu nějaký ten přívěšek na řetízek…? to by možná nebyl blbej nápad… ![]()
taťka má třeba dodnes ve skříni schovaného plyšového medvídka, kterého dostal od nějaké tetičky jako mimino ![]()
A co zlatou minci s rokem narození? http://www.zlate-mince.cz/…ete_2011.htm
Mince je uložená v plastovém obalu, ze kterého se nevyndavá. Dá se odkoupit mincovnou i zpátky. Limitovaná série, takže cena i ze sběratelského hlediska stoupá. Cena zlata už stoupala, tak je teď drahá, to je fakt.
Teď koukám, že tohle není limitovaná série, takže tam ta cena tak nepůjde nahoru.
MonnyDee píše:
Tak nám nikdo nic nedal..![]()
tak mě by taky nenapadlo, že něco dostanu, a už vůbec si o to sama říct…ale táta vypadá nešťastně, protože chce a neví co
a tak doufal, že mu poradím…
Mar__tanka1983 píše:MonnyDee píše:tak mě by taky nenapadlo, že něco dostanu, a už vůbec si o to sama říct…ale táta vypadá nešťastně, protože chce a neví co
Tak nám nikdo nic nedal..![]()
a tak doufal, že mu poradím…
Tak si dobře vyber ![]()
Určo se hodí pojistky, stavebko, mince, zlato..
Tak já na pamětní blbiny moc nejsem, to je podle mě k ničemu - bude to mít někde v šupleti nebo na to bude sedat prach, šperky na chlapech se mi nelíbí, takže hlasuju za praktický dar - něco na teď (hračku) a pak spíš nějaké to stavebko nebo jiné spoření - prostě finanční dar. Ať si za to pak koupí, co bude chtít (až mu to trochu namnožíme, pochopitelně
). Už vidím puberťáka, jak je v 18 dojatý ze zlatého řetízku ![]()
Samík nedostal pamětního nic, prarodiče přispěli na kočár a výbavičku, u holčičky počítám, že nějaké náušnice proběhnou (doufám, že s mojí účastí při výběru) - ale zatím se nikdo nezajímal ![]()
Pokud něco na památku, tak co nějaký takový ten pamětní deníček (Můj první rok, nebo jak to je..)
Jinak já (respektive malej) na památku nedostala nic, ani mi to neva… já na to nejsem, pokud už by se někdo zeptal, tak bych si přála jen praktické věci, třeba trochu lepší, než bych si koupila normálně…
Livlin píše:
Mince je uložená v plastovém obalu, ze kterého se nevyndavá. Dá se odkoupit mincovnou i zpátky. Limitovaná série, takže cena i ze sběratelského hlediska stoupá. Cena zlata už stoupala, tak je teď drahá, to je fakt.
za 7 litru nekupto!
![]()
Monjie píše:Livlin píše:za 7 litru nekupto!
Mince je uložená v plastovém obalu, ze kterého se nevyndavá. Dá se odkoupit mincovnou i zpátky. Limitovaná série, takže cena i ze sběratelského hlediska stoupá. Cena zlata už stoupala, tak je teď drahá, to je fakt.![]()
![]()
![]()
No je to dražší než nějaký řetízek, jenže tohle je zlato, sběratelský a dá se i za cenu zlata vykoupit (nesmí se ale vyndat z obalu). A není to dlouho, co všichni zkupovali zlato. Já teda na cihlu zlata nemám, ani nevím, kam bych ji dala ![]()
Ja jsem pro praktictejsi darky jako je zivotko+urazovy se sporicim uctem a nejakou ptakovinu:)