Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pannda píše:
Oblečení…a mikinou neslapneš vedle, holky prostě hadry miluji. Jsou in i „oversize“ velikosti, zkrácené trika, mikiny, svetry… nadčasové jsou už i velikostí XS a S. NewYorker je ideální obchod nebo Gate
Oblečení bych nekupovala. Nezná velikost dívky. Některé slečny v tomto věku mají už i velikost XL.
@Makola píše:
Dobrý den,Máme v práci akci Krabice od bot, darujeme dětem z dětského domova dárky k Vánocům. Na mě vyšla dívka 12/13 let a já moc nevím, co ji do krabice dát.
Nakoupila jsem nějakou kosmetiku (sprchový gel, ne moc výrazné laky na nehty) a tím moje nápady skončily.
Já ani nikdo z okolí děti v tomhle věku nemá.Poradíte někdo, co teď frčí u 12 letech holek?
Děkuju!
SLUCHATKA
Kosmetika, bizuterie, hadry, knihy. Ale asi hodně kus od kusu, zájmy se už dost lisi
Sluchátka nemusí mít do čeho zapojit nebo mohou mít nevhodný konektor ![]()
Hele obleceni muze klido byt, pripoj ke krabici seznam, co v tom je, vcetne velikosti, ja davala primo i foto obsahu, psali to tam v pokynech, ze je to fajn, podle toho muzou taky ty krabice prerozdelovat. Jak uz nekdo psal, tipy jsou primo i na strankach…ja teda delala pro mladsi kluky, ale princip je asi podobny..holky tomhle veku budou ruzne, jako ve vsem, nektere jeste vic detske, nektere uz „velke,“ nektere „holcici,“ jine mene…ja mam 12letou neter a je to (stejne jako ja v tom veku) nerd ve flanelove kosili
Ale krome jiz uvedeneho neco do skoly nebo vubec, nejaky hezky zapisnik/denicek, treba i zamykaci…v tomhle veku mozna oceni moznost si vylit srdicko
K tomu treba nejake zajimave psaci potreby…penal/pouzdro, a pak nejake mnamky (trvanlive samozrejme)…pisou jeste treba nejake mensi spolecenske hry
Příspěvek upraven 03.12.22 v 16:30
@Fiveone píše:
Dala bych jí tam nějaký sprcháč, šminky, nějaký polštářek, knížku, přívěšek(je jedno jestli s řetížkem nebo s kůží).Pro případ, že by byla kreativní(nebo se to chtěla naučit),tak nějakou kreativní sadu(klidně malování podle čísel na plátno).A třeba i nějaký batoh do školy. A klidně bych jí dala i nějaký poukaz někam v jejím okolí(kadeřnictví, masáž, kosmetika),aby se cítila taky trochu opečovávaná.
U tady tech krabic ale nevis, komu jdou, ne?
@Semtex píše:
Sluchátka nemusí mít do čeho zapojit nebo mohou mít nevhodný konektor
Tak ať koupi bluetooth. Jack snad jde do všeho, kromě iphonu
@Lama Lama píše:
tu krabici může dostat holka, která opravdu nemá nic, do čeho by zapojila cokoli
@Lama Lama píše:
Hele jako já nevím, jak přesně jsou na tom materiálně ti lidé, kteří využívají tuhle akci, ale spíše jsem to myslela tak, ze to dite ani žádný telefon mít nemusí, nebo má treba tlačítkáč ![]()
takže bych se snažila vyvarovat dávání něčeho, co předpokládá, že ten obdarovaný už něco konkrétního musí mít, aby ten dárek mohl používat.
@Semtex píše:
Hele jako já nevím, jak přesně jsou na tom materiálně ti lidé, kteří využívají tuhle akci, ale spíše jsem to myslela tak, ze to dite ani žádný telefon mít nemusí, nebo má treba tlačítkáčtakže bych se snažila vyvarovat dávání něčeho, co předpokládá, že ten obdarovaný už něco konkrétního musí mít, aby ten dárek mohl používat.
přesně tak, to jsi tam dobře podotkla,
a navíc přímo na webu Krabice od bot jsou tipy, co dát 13letým holkám, žádná elektronika ani oblečení se nedoporučuje,
drogerie, kosmetika, peněženka, náramky, řetízky, peněženka, věci do školy, fixy, lepící štítky, šátek a tak - jsou to v podstatě tzv. „anonymní dárky“, protože to musí být vhodné pro každou holku tohoto věku
@beruska9 píše:
U tady tech krabic ale nevis, komu jdou, ne?
Přesné místo ne, ale myslím, že tam člověk ví alespoň přibližné(kraj třeba) a pak by nebyl problém, aby třináctiletá jela někam na masáž apod..
@stinga píše:
přesně tak, to jsi tam dobře podotkla,
a navíc přímo na webu Krabice od bot jsou tipy, co dát 13letým holkám, žádná elektronika ani oblečení se nedoporučuje,
drogerie, kosmetika, peněženka, náramky, řetízky, peněženka, věci do školy, fixy, lepící štítky, šátek a tak - jsou to v podstatě tzv. „anonymní dárky“, protože to musí být vhodné pro každou holku tohoto věku
Tak pokud je tam napsáno to, co je vhodné, tak prostě vybrat něco z toho.
@Fiveone píše:
Přesné místo ne, ale myslím, že tam člověk ví alespoň přibližné(kraj třeba) a pak by nebyl problém, aby třináctiletá jela někam na masáž apod..
To asi puberťačky moc neuspokojí.
@Havlova píše:
To asi puberťačky moc neuspokojí.
Jak které, nějaká, která v životě nebyla u kadeřnice, na masáži, na kosmetice, tak to bere jako zážitek.
@Fiveone : no tak jedine, ze se predpoklada, ze to zustava v oblasti, kam to clovek odevzda, protoze jinak k tomu nevis nic, davala jsem letos 2 krabice ![]()
@Fiveone píše:
Jak které, nějaká, která v životě nebyla u kadeřnice, na masáži, na kosmetice, tak to bere jako zážitek.
Dcera by to ve 13 brala jako trest. I zastřihnutí konečků muselo být rychlé a za sucha.
Příspěvek upraven 03.12.22 v 16:59