Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
Máme v práci akci Krabice od bot, darujeme dětem z dětského domova dárky k Vánocům. Na mě vyšla dívka 12/13 let a já moc nevím, co ji do krabice dát.
Nakoupila jsem nějakou kosmetiku (sprchový gel, ne moc výrazné laky na nehty) a tím moje nápady skončily.
Já ani nikdo z okolí děti v tomhle věku nemá.
Poradíte někdo, co teď frčí u 12 letech holek?
Děkuju!
Oblečení…a mikinou neslapneš vedle, holky prostě hadry miluji. Jsou in i „oversize“ velikosti, zkrácené trika, mikiny, svetry… nadčasové jsou už i velikostí XS a S. NewYorker je ideální obchod nebo Gate
@pannda díky, to me taky napadlo, ale co když ji to bude malý? S radostí bych ji tam dala poukázku, ale nevím, jestli je to vhodný ![]()
Náramek, náušnice. Teď na zimu klidně i nějakou hezkou čepku/zimní čelenku (bývají i sety se šálou) nebo rukavice.
Tak místo oblečení poukázku do obchodu, kde si může hadříky vybrat sama.
Koupila bych ji tam nějaké dívčí věci - sadu na manikúru, klidně řasenku a nějaké pastelové stíny, lesk na rty.
Náušnice, náramek. V tomhle věku u holek frčí crop top. Tak ty bych ji koupila.
Co kniha o dospívání, vztazích, pubertě, sexu, vhodná pro nactilete, klidne i nejake dívčí časopisy, hezky hřeben - třeba tangle teaser, sprchac Ok, sampon nejaky lepší, klidně i sadu zubních past s kartackem (curaprox ma treba šest různých prichuti minipast v balení, koupila jsme to letos i klukovi
), ale nějaké vyloženě sminky bych tam moc nedavala - třeba není takovy ten vyloženě holcici typ, co se maluje, a co pak s tím bude dělat? ![]()
Oblečení bych taky neriskovala, slečna už muže mít xs, ale taky xxl velikost ![]()
Poukázka na cokoliv mi přijde naprosto nevhodná, nevíš, kde přesně bydlí a zda má vůbec čas a prostředky na to někam do toho obchodu dojet.
Cepice, Sala, rukavice se hodi snad vždy (už ale dospelacke). Nebala bych se ani nejakeho hezkého batuzku, ne vyloženě aktovku do školy, ale něco “městského”, moderního, nebo sportovního.
Hezkou láhev na piti.
Hrnek s velkým objemem a hezkým vzorem.
Nevím, kolik do toho chceš investovat, ale myslím, ze už by takhle bylo vystaráno ![]()
Na mysl přichází drobné elektro jako například powerbanka, ale to je také nevhodné, protože nevíš, zda vůbec má nějaký přístroj, pro který by to mohla použit, takže taky nee. Obecně nic, co pro svou funkčnost vyžaduje něčí příspěvek nebo vlastnictví něčeho jiného.
Nejakou hezkou bizu, nejakou knizku pro holky, mikinu - ja jsem tenhle rok taky delala krabici a koupila dle tabulek o cca 2 velikosti vetsi cernou pro kluka 11-12 - co tak koukam tak dnesni mladaz by mohla jit ze tridy hned na pohreb… cerna, bila, nude odstiny.
Ja dala i tri cokolady proste neco sladkyho at muze mlsat.
Jo a pridala jsem vitamin D na dva mesice…tipuju, ze rodice nebudou mit na tohle taky penize a Decko je ted v zime dulezity.
Dala bych jí tam nějaký sprcháč, šminky, nějaký polštářek, knížku, přívěšek(je jedno jestli s řetížkem nebo s kůží).Pro případ, že by byla kreativní(nebo se to chtěla naučit),tak nějakou kreativní sadu(klidně malování podle čísel na plátno).A třeba i nějaký batoh do školy. A klidně bych jí dala i nějaký poukaz někam v jejím okolí(kadeřnictví, masáž, kosmetika),aby se cítila taky trochu opečovávaná.
@pannda píše:
Oblečení…a mikinou neslapneš vedle, holky prostě hadry miluji. Jsou in i „oversize“ velikosti, zkrácené trika, mikiny, svetry… nadčasové jsou už i velikostí XS a S. NewYorker je ideální obchod nebo Gate
Až na to, že xs může dostat obézní slečna. Do oblečení bych se nepouštěla.
Sprcháč, lesk na rty, laky na nehty. Moderní šálu. Sluchátka. Hloupé, že o ní nic nevíš.
Dcera 13 by ocenila malovatka- rasenka, lak, lesk, cistici a odlicovaci sadu. Diar
@blueberryx píše:
Možná ani divci roman nic nezkazi
S tím by mne dcera hnala. Stejně i s oblečením, každý má jiný vkus.