Dárky pro šesnáctiletou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
150
15.12.22 15:28

Darky pro sestnactiletou

Ahoj, jaky mate nazor na davani darku pro 16 dceru?
Jake davate darky?
Dcera chtela iPhone, to jsem rekla, ze neexistuje.
Ale nic jineho si neprala.
Ale ted premyslim, jestli nekoupit iPhone do nejakycg 10 tisic..
Jaky darky davate pubertackam?
Preci iPhone jako mi prijde moc, ale tak co si preji ty vase?
Kupujete tak drahy darky?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
boricmytu
15.12.22 15:33

Hlasoval jsem pro NE a radši nebudu řešit IPHONE vs Android telefony, protože…

Ale cenovka za IPHONE je docela vysoká a když jsem si ve věku, kdy už jsem mohl na brigády, chtěl koupit drahou věc, tak jsem si na ni část vydělal, ne že bych musel, ale tak jsem to měl nastavené v hlavě.

Nikdy bych po našich nechtěl tak drahý dárek a proč ne, vážil jsme si peněz, byl jsem tak vychovaný.

ANO koupil bych jí jej, pokud si našetří třeba 1/3 z ceny, nejde o peníze, ale aby znala hodnotu té věci, jakmile zjistí, že musí týden, dva pracovat a nakonec má jen na 1/3 telefonu, buď už jej chtít nebude, nebo si jej bude více vážit:)

Příspěvek upraven 15.12.22 v 15:34

• Citovat
  • Upravit
14574
15.12.22 15:34

Tak se s ni domluv, že 20 nebo 30 tisíc za novy iPhone nedáš, a vyberte spolu nějaký ucházející repas za cenu, jakou reknes. Začínají někde kolem 3000, kupujeme synovi a ty telefony vypadaji úplně normálně a funguji normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.12.22 15:35

Ideální je, když se na náklady takto drahého dárku podílí dcera, neboli příspěvek rodičů na koupi je brán jako dar.
Pak se teprve vidí, jak moc o danou věc slečna stojí, pokud není ochotna tomu nic dát, jít na brigádu apod., tak o to moc nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
15.12.22 15:36
@cancerka píše:
Ideální je, když se na náklady takto drahého dárku podílí dcera, neboli příspěvek rodičů na koupi je brán jako dar.
Pak se teprve vidí, jak moc o danou věc slečna stojí, pokud není ochotna tomu nic dát, jít na brigádu apod., tak o to moc nestojí.

Sakra, ono to šlo napsat ve dvou větách, že já se snažil:-D

Takže by nebylo špatné tam dát 3tí variantu, ano (když přispěje).

• Citovat
  • Upravit
150
15.12.22 15:39
@boricmytu píše:
Hlasoval jsem pro NE a radši nebudu řešit IPHONE vs Android telefony, protože…

Ale cenovka za IPHONE je docela vysoká a když jsem si ve věku, kdy už jsem mohl na brigády, chtěl koupit drahou věc, tak jsem si na ni část vydělal, ne že bych musel, ale tak jsem to měl nastavené v hlavě.

Nikdy bych po našich nechtěl tak drahý dárek a proč ne, vážil jsme si peněz, byl jsem tak vychovaný.

ANO koupil bych jí jej, pokud si našetří třeba 1/3 z ceny, nejde o peníze, ale aby znala hodnotu té věci, jakmile zjistí, že musí týden, dva pracovat a nakonec má jen na 1/3 telefonu, buď už jej chtít nebude, nebo si jej bude více vážit:)

Příspěvek upraven 15.12.22 v 15:34

Dcera pres skolu brigadu nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.12.22 15:41
@boricmytu píše:
Sakra, ono to šlo napsat ve dvou větách, že já se snažil:-DTakže by nebylo špatné tam dát 3tí variantu, ano (když přispěje).
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
15.12.22 15:42
@nikolka112 píše:
Dcera pres skolu brigadu nema

Nemusí ty peníze dávat hned, pokud nedostává kapesné a měla by už teď, může využít penize které dostane od rodiny na vánoce a nebo to „splatit“ až o prázdninách.

Ano koupíme ti na vánoce IPHONE, ale pokud si na něj 1/3 přispěješ, i tak jej chceš, ale nesmí se na to zapomenout a musí je následně opravdu dát, jinak to postrádá smysl.

• Citovat
  • Upravit
150
15.12.22 15:48
@boricmytu píše:
Nemusí ty peníze dávat hned, pokud nedostává kapesné a měla by už teď, může využít penize které dostane od rodiny na vánoce a nebo to „splatit“ až o prázdninách.Ano koupíme ti na vánoce IPHONE, ale pokud si na něj 1/3 přispěješ, i tak jej chceš, ale nesmí se na to zapomenout a musí je následně opravdu dát, jinak to postrádá smysl.

Kapesne ma 600 Kc na mesic.
Proberu to s ni a uvidim tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
15.12.22 15:51

Jako ale zase když si ta holka přeje jedinou věc, proč jí to nedopřát? Nerikam kupovat novy, ale kdyby souhlasila se starším modelem, byl by to fajn kompromis. Lepší, než koupit za stejné peníze x blbosti, a stejně by byla zklamaná :nevim: Jako prekvapko bych k tomu pořídila nějaký hezky obal, a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
15.12.22 15:53

Chtěla iPhone, zařídila jsem ji činnost, aby si kapku mákla a pořídila iPhone ;) netušila kolik si vydělá, ale prohnala jsem ji dostatečně výchovně.

Dávám věci dle přání, teď třeba parfém. I když jsem si myslela, že by to chtělo nějaký jemnější, lít to na sebe bude ona.

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
15.12.22 15:53
@nikolka112 píše:
Kapesne ma 600 Kc na mesic.
Proberu to s ni a uvidim tedy

no z toho se těžko šetří, nevím tedy na co všechno těch 600Kč má, ale aby si ušetřila na Iphone no to nevím.

Osobně mám v plánu od 15let dětem posílat cca 2000 - 3000Kč měsíc, ale budou si za to kupovat co chtějí a od nás již neuvidí žádné oblečení, boty, serepetičky atp. Jako k jídlu a věcem v domácnosti drogerie a vše ostatní budou mít přístup zdarma.

A to jak s penězi naloží mně bude jedno, ale finanční gramotnost je důležitá, klidně jim dám i na půjčku a postupně se to buse strhávat z jejich kapesného, ať ví jak svět funguje.

Chceš nové brusle ušetři si na ně, chceš nové NIKE AIR ušetři si na ně, to se pak člověk bude divit, jaksi umí vážit věcí a jak najednou nepotřebují každý měsíc novou mikinu…

• Citovat
  • Upravit
13997
15.12.22 16:01

Jelikoz ma dcera dostala v 15 letech nejnovejsi iPhone jen tak. Tak musim hlasovat pro ano :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
15.12.22 16:10
@nikolka112 píše:
Ahoj, jaky mate nazor na davani darku pro 16 dceru?
Jake davate darky?
Dcera chtela iPhone, to jsem rekla, ze neexistuje.
Ale nic jineho si neprala.
Ale ted premyslim, jestli nekoupit iPhone do nejakycg 10 tisic..
Jaky darky davate pubertackam?
Preci iPhone jako mi prijde moc, ale tak co si preji ty vase?
Kupujete tak drahy darky?

Pokud je to jediný dárek, který si přeje, tak s koupí takového dárku nemáme problém.

Nedostane zrovna nejnovější model, ale pro obě strany přijatelný kompromis…. Navíc se zrovna iPhony dají bez problému sehnat z druhé ruky.

Samozřejmě jí takový dárek ale musí chvíli vydržet, ne že si k příštím Vánocům poručí další model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
15.12.22 16:33

Oslovila bych babicky s zadosti o prispevek. Osmicka se da koupit kolem osmi tisic…
Pokud si nic jineho nepreje, tak bych to koupila. Nevim, proc je iPhone pro nektere lidi jak cerveny hadr na byka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný