Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás vidím, když jdeme na procházku se psem (každý den střídáme ulice), že už je mají nějakou dobu v truhlíky v oknech.
Kolegyně hlásila tři týdny zpět, že je dávala ven, protože ji tolik truhlíků rozčilovalo doma na verandě.
@bedrisek tak poslední studená noc má být z pondělí na úterý, tak bych počkala. Já zatím venku nemám
Bydlím na Šumavě ( ne nahoře na horách ) a už mám, ale na noc je zakrývám, bývají tu ještě mrazíky po ránu
My jsme byli opatrní. Sice ne květiny, ale přísady. Teprve teď pojedu do zahradnictví pro přísady rajčat a paprik. Manžel už chtěl nakupovat a sadit ven minulý týden. Jsem to oddálila raději na tento víkend, protože furt hlásili divné počasí.
U náš kolikrát mrzne ještě v červnu. Blbá mrazová kotlina. Já to ven dát nemůžu, ty bys měla vědět, jak to u vás bývá. Já budu dávat truhlíky ven až za 14dní.
Tady hrozně fouká. Ještě tedy pár dní počkám. Ale dýl jak týden to nedám
![]()
Záleží, kde bydlíte, my v Praze. Máme 14 dní venku hvozdíky, levanduli, růži i jahody. Bydlíme v 2. patře.
,,Zmrzlí muži"! To je příští týden, tak potom. Já to dodržuji, některé roky už bylo skoro letně, to letos ještě bývá ráno i mráz.
Mám venku, kytky a bylinky a cukety nechávám osobu, okurky a mochyně a pár paprik, které se nevešly do foliaku na noc zakryvam. Rajčata venku ještě nemám, dám příští neděli.
Truhlíky a květináče s letničkama máme už skoro 3 týdny venku, kouknu vždycky na počasí a v případě teplot k nule dávám dovnitř na noc, jinak mi přijde zbytečný to nemít venku, když ty teploty jsou přes den už fajn ![]()
Přijde mi, že jim to spíš prospívá, krásně mi vše začíná kvést. Takže nechápu, proč se toho někteří boji ![]()
@Fitsun píše: Více
Protože jsou tací, co nechtějí denně šibovat s truhlíkama dovnitř a ven. U nás dnes -3.
@Janli píše: Více
Přesně. Mám jeden delší a už je fakt těžký. Navíc je u toho balkonu málo mista a blbě se mi s těmi truhlíky manipuluje. Ale taky je tedy za hezkého počasí dávám ven a večer dovnitř, párkrát už byly venku i přes noc.
Dnes je tu krásně, už jsou venku. Počítám s tím, že večer pomažou domů
Ahoj holky,
máte už kytky venku? Já je schovávám pořád doma, ale už mi to začíná vadit. Mám 3 květináče převislých petunií, které stojí u francouzského okna a co si budeme…překáží mi tam. Navíc už se krásně rozrostly a jsou bohaté, „zavazí“ mi čím dál víc.
Včera na procházce jsem koukala, že již spousta lidí má kytky venku i kolegyně v práci na mě koukala, že je mám ještě doma.
Co ty noční mrazíky? Bydlíme ve městě, v bytě v 6. patře, ten je orientován na severo-východ. Ráno/dopo tam tedy svítí. Bojím se, aby jim ty noci neuškodily.
Co myslíte? Nebo jak to máte???