Dát už petunie ven?

bedrisek
9.5.25 14:36

Dát už petunie ven?

Ahoj holky,
máte už kytky venku? Já je schovávám pořád doma, ale už mi to začíná vadit. Mám 3 květináče převislých petunií, které stojí u francouzského okna a co si budeme…překáží mi tam. Navíc už se krásně rozrostly a jsou bohaté, „zavazí“ mi čím dál víc.

Včera na procházce jsem koukala, že již spousta lidí má kytky venku i kolegyně v práci na mě koukala, že je mám ještě doma.

Co ty noční mrazíky? Bydlíme ve městě, v bytě v 6. patře, ten je orientován na severo-východ. Ráno/dopo tam tedy svítí. Bojím se, aby jim ty noci neuškodily.

Co myslíte? Nebo jak to máte???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8944
9.5.25 14:49

U nás vidím, když jdeme na procházku se psem (každý den střídáme ulice), že už je mají nějakou dobu v truhlíky v oknech.
Kolegyně hlásila tři týdny zpět, že je dávala ven, protože ji tolik truhlíků rozčilovalo doma na verandě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
9.5.25 14:50

@bedrisek tak poslední studená noc má být z pondělí na úterý, tak bych počkala. Já zatím venku nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
9.5.25 14:51

Bydlím na Šumavě ( ne nahoře na horách ) a už mám, ale na noc je zakrývám, bývají tu ještě mrazíky po ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
9.5.25 14:52

My jsme byli opatrní. Sice ne květiny, ale přísady. Teprve teď pojedu do zahradnictví pro přísady rajčat a paprik. Manžel už chtěl nakupovat a sadit ven minulý týden. Jsem to oddálila raději na tento víkend, protože furt hlásili divné počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
9.5.25 14:53

U náš kolikrát mrzne ještě v červnu. Blbá mrazová kotlina. Já to ven dát nemůžu, ty bys měla vědět, jak to u vás bývá. Já budu dávat truhlíky ven až za 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5690
9.5.25 14:56

Já je mám venku už asi 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
9.5.25 15:00

Tady hrozně fouká. Ještě tedy pár dní počkám. Ale dýl jak týden to nedám :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1091
9.5.25 15:16

Záleží, kde bydlíte, my v Praze. Máme 14 dní venku hvozdíky, levanduli, růži i jahody. Bydlíme v 2. patře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
9.5.25 15:36
@z.pepa píše: Více

Ale to je všechno mrazuvzdorný….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
9.5.25 23:18

,,Zmrzlí muži"! To je příští týden, tak potom. Já to dodržuji, některé roky už bylo skoro letně, to letos ještě bývá ráno i mráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.5.25 23:46

Mám venku, kytky a bylinky a cukety nechávám osobu, okurky a mochyně a pár paprik, které se nevešly do foliaku na noc zakryvam. Rajčata venku ještě nemám, dám příští neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
10.5.25 09:18

Truhlíky a květináče s letničkama máme už skoro 3 týdny venku, kouknu vždycky na počasí a v případě teplot k nule dávám dovnitř na noc, jinak mi přijde zbytečný to nemít venku, když ty teploty jsou přes den už fajn :nevim:
Přijde mi, že jim to spíš prospívá, krásně mi vše začíná kvést. Takže nechápu, proč se toho někteří boji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.5.25 10:00
@Fitsun píše: Více

Protože jsou tací, co nechtějí denně šibovat s truhlíkama dovnitř a ven. U nás dnes -3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
10.5.25 10:23
@Janli píše: Více

Přesně. Mám jeden delší a už je fakt těžký. Navíc je u toho balkonu málo mista a blbě se mi s těmi truhlíky manipuluje. Ale taky je tedy za hezkého počasí dávám ven a večer dovnitř, párkrát už byly venku i přes noc.

Dnes je tu krásně, už jsou venku. Počítám s tím, že večer pomažou domů

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí