Dát výpověď před odchodem na md?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gina108 píše:
No on je celkem v prdeli, jelikož jako těhotnou tě ani vyhodit nemůže - ani z těch org. důvodů. Když tě vyhodí až na mateřské, to snad půjde, mateřskou už budeš pobírat, tu ti nevezmou a délku rodičáku si zvolíš taky, tam jde o vyměřovací základ - prostě o výdělek, jaký jsi měla. Teda jestli vám dával jen nějaký minimum, tak nevím nevím jestli na to dosáhneš na tu možnost volbyNo zkrátka po porodu tě vyhodit snad může, ale s tím odstupným
což ho, zmetka vyjde levně
, když vám přiznal jen základ
Pro ženu na mateřské platí stejná pravidla jako pro těhotnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
A když mi dá výpověď z org. Důvodů tak nebudu nárok na PPM a ani si nebudu moct volit délku RD?
nechci kecat, ale v těhotenství si hájená a výpověď ti dát nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
Jo je to hajzljenže já když před třema rokama nastupovala tak mi to bylo jedno a hlavně jsem netušila že budu těhotná.
nedej se. Jsi tam tři roky, evidentně jsi tam nešla s tím „vybrat ho na mateřské“. nedávej výpověď a kdyby na tebe nějak tlačil tak, (a to s tím obvykle hrubě nesouhlasím, ale udělám výjimku), jdi na neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
nechci kecat, ale v těhotenství si hájená a výpověď ti dát nemůže.
jasně, nemůže. Leda kdyby se rušil nebo stěhoval dna druhý kout republiky. A nebo, kdyby mu to tam podpálila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi píše:
@Tynule32 ne výhodný to pro tebe určitě nebude, páč ztratíš nárok na PPM, takže na to nepřistup ani náhodou. jednodušší je to tak pro něj
Tak tohle pravda není, pokud je zakladatelka ve 28 týdnu, tak nárok na PPM a volbu rodičáku neztratí.
Nicméně souhlasím s tím, že je to pro zakladatelku nevýhodné s ohledem na dovolenou na kterou má za PPM nárok a s ohledem na příslušné další dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak tohle pravda není, pokud je zakladatelka ve 28 týdnu, tak nárok na PPM a volbu rodičáku neztratí.
Nicméně souhlasím s tím, že je to pro zakladatelku nevýhodné s ohledem na dovolenou na kterou má za PPM nárok a s ohledem na příslušné další dítě.
tak tak, pokud v příštím roce budeš na mateřské ještě aspoň 60 dní, než ti začne rodičák, tak máš nárok na celých 20 dní (případně 25, pokud máte) dovolené za rok 2013 proplatit, takže to je taky pěkný peníz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak píšou holky, výpověď rozhodně nedávej!!! Přetim než pak skončíš MD a budeš nastupovat na RD, tak si pošli žádost o čerpání dovolené, která ti za dobu trvání mateřské náleží. Nenechej si ji vybírat až po skončení RD, protože to by se ti potom krátila a nezůstalo by ti z ní nic, takhle to bude vypadat, že ti jí proplatí, ale přesně ji budeš čerpat. Můžeš ji čerpat zároveň s RP, toho se neboj, jediné co musí, tak navazovat na MD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ na proplacení dovolené máš nárok, tak jak holky píšou. Pokud se bdue šprajcovat, pošli na něj pracák - stejně se tam vrátit nechceš. Bych mu to udělala i schválně, šmejdovi
A vysvětlil to v čem pro tebe teda je lepší dát výpověď teď? Docela by mě zajímala jeho argumentace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On mi pouze řekl že mi dá odstupné a pak si pak promluvime, pak už s tím nepřišel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
On mi pouze řekl že mi dá odstupné a pak si pak promluvime, pak už s tím nepřišel.
…to bych mu nevěřila ani slovo, zmetkovi… ![]()
Hlavně nic nepodepisuj a vlastně…raději se mu vyhýbej…
On by Tě tak obral i o poslední kačku…
Pro Tebe nehorázná nevýhoda… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
jó, takže, ty dáš výpověď a on ti dá odstupné? Ale huby… To by ti nic dát nemusel a nejspíš ani nedal, lump jeden.
Jak říkají holky. Nechce se mu proplácet dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettulle píše:
Ahoj, jak píšou holky, výpověď rozhodně nedávej!!! Přetim než pak skončíš MD a budeš nastupovat na RD, tak si pošli žádost o čerpání dovolené, která ti za dobu trvání mateřské náleží. Nenechej si ji vybírat až po skončení RD, protože to by se ti potom krátila a nezůstalo by ti z ní nic, takhle to bude vypadat, že ti jí proplatí, ale přesně ji budeš čerpat. Můžeš ji čerpat zároveň s RP, toho se neboj, jediné co musí, tak navazovat na MD
¨Ahoj,
náhodou jsem na jednom portále narazila na tuto odpověď: Je si třeba dávat pozor na jednu věc o které se nemluví a to, že na MD a RD vám zamtel nemůže dát výpověď, ale pokud čerpáte mezi MD a RD dovolenou, zákaz výpovědi se na toto období nevztahuje…
Je to tedy z roku 2009, tak nevím, zda to stále platí, ale raději si dej na to pozor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@želvička28 píše: ¨Ahoj,
náhodou jsem na jednom portále narazila na tuto odpověď: Je si třeba dávat pozor na jednu věc o které se nemluví a to, že na MD a RD vám zamtel nemůže dát výpověď, ale pokud čerpáte mezi MD a RD dovolenou, zákaz výpovědi se na toto období nevztahuje…
Je to tedy z roku 2009, tak nevím, zda to stále platí, ale raději si dej na to pozor…
No, to je sice pravda, nicméně druhou pravdou je to, že výpověď má 2 měsíční výpovědní lhůtu, plus ten necelý kousek měsíce, kdy se výpověď předána (plus tedy na dovolené se zaměstnavateli blbě předává, že, většinou to musí poslat poštou a to má nějakou úložní dobu)… takže v průměru 2,5 měsíce a málokdo má tolik dovolené, aby mu stihla výpovědní doba během dovolené uplynout.
No a nástupem na RD se tenhle běh přerušuje, takže technicky bude ta výpověď pokračovat až po návratu z RD a ještě bude muset zaměstnavatel platit odstupné.
Takže pozor si musí dát defacto jen učitelky s nějakou starou dovolenou, tam by to uběhnout mohlo, případně nikde není řečeno, že člověk musí čerpat všechnu dovolenou, klidně může požádat je o takovou část, aby stihl na RD nastoupit ještě ve výpovědní době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když půjdeš na tu mateřskou tak ti hlavně musí vyplatit zbytek dovolené. Samozdřejmě výpověd nedávej. A jka tu holky říkali když by si ted dala výpověd tak ty příjdeš o peníze. Protože by ses musela přihlásit na pracák. Vyhodit tě nemůže. když půjdeš na 3 roky na rodičák tak se mezi tim může stát že budete mít druhé a zas budeš mít problém ty. Jak říkaji děvčata ve všem mají naprostou pravdu. Pokud b ytě vyhodil, když jsi těhotná tak na pracák a zažalovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit