Dát výpověď před odchodem na md?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dát výpověď před odchodem na md
Ahoj holky, mam takový dotaz, jsem v 28.tt a za 4 týdny končím v práci, můj šéf mi nedávno říkal že pro me bude výhodnější dat výpověď, po md se tam vrátit určitě nechci. Takže prosím o radu, mám výpověď dat třeba dohodou nebo ne? Bude to pro mě v necem lepší nebo jen pro mého šéfa? Moc děkuji za každou odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Tynule32 zaměstnavatel ti řekl, že je pro tebe výhodnější dát výpověď?
prosím tě, příště si zacpi uši a vůůůbec ho neposlouchej, jo
Výhodnější by to bylo pro něho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šéf kecá, nechce platit po skončení md odstupné při výpovědi, držet Ti místo (byť se vrátit nechceš). Rozhodně bych výpověď nedávala! POkud Ti teď začne házet klacky pod nohy, jdi na nemocenskou.
- Citovat
- Upravit
Vypoved urcite nedavej, neni to pro tebe vubec vyhodny!!prisla by si o PPM, mela by si narok jen na rodicovsky prispevek…co bude po MD/RD tedka vubec neres..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by to bylo pro tebe výhodné?
Pokud nemáš zaměstnavatele, nemáš nárok na volnu rodičáku a ani na mateřskou. Nehledě na to, že mateřská se počítá jako bys byla v práci a můžeš pak za toto období vybrat dovolenou a nechat si jí proplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 ne výhodný to pro tebe určitě nebude, páč ztratíš nárok na PPM, takže na to nepřistup ani náhodou. jednodušší je to tak pro něj ![]()
- Citovat
- Upravit
Blázníš???
Samosebou to bude výhodné JEN PRO TVÉHO ŠÉFA.
Nic mu nedávej, musí ti držet místo 3 roky po porodu, proplácet ti dovolenou za mateřskou (mně to hodilo pěkných pár tisíc, na ulici se nenajdou
) Nepodepisuj s ním nic. Ani dohodu. Jestli se tě bude chtít zbavit, tak ať ti dá výpověď z organizačních důvodů a MINIMÁLNĚ 5 platů odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc holky. Já jsem si to hned myslela, on je trošku hamižnej hned od ty doby co jsem nastoupila, všichni co tam děláme máme přiznanej jen základ
a zbytek na černo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když mi dá výpověď z org. Důvodů tak nebudu nárok na PPM a ani si nebudu moct volit délku RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a pořádně bych ho vydusila, nemusí vědět, že se tam po MD vrátit nechceš, naopak mu tvrď, jak se tam vrátíš
, ať ti dá výpověď s odstupným on
. A když ne, dáš v nejhorším výpověď za ty 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
A když mi dá výpověď z org. Důvodů tak nebudu nárok na PPM a ani si nebudu moct volit délku RD?
No on je celkem v prdeli, jelikož jako těhotnou tě ani vyhodit nemůže - ani z těch org. důvodů. Když tě vyhodí až na mateřské, to snad půjde, mateřskou už budeš pobírat, tu ti nevezmou a délku rodičáku si zvolíš taky, tam jde o vyměřovací základ - prostě o výdělek, jaký jsi měla. Teda jestli vám dával jen nějaký minimum, tak nevím nevím jestli na to dosáhneš na tu možnost volby
No zkrátka po porodu tě vyhodit snad může, ale s tím odstupným
což ho, zmetka vyjde levně
, když vám přiznal jen základ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypoved pred odchodem na md je nevyhodna, ono pro nej by to byl kauf, pro Tebe pohroma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynule32 píše:
Těhotnou ženu vyhodit prakticky nelze. Z organizačních důvodů POUZE buď ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část anebo přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část. V případě přemístění to však neplatí v případě, jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána.
A kvůli tobě se asi nepřestěhuje, že..
A nebo při zvláště závažném porušení pracovních povinností, ale to bys musela dvakrát předtím provést něco děsného a on by ti musel poslat vytýkací dopisy. (jinak by to dělal každý zaměstnavatel, že
)
Takže klid, vyhodit tě nemůže a ty za ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ VÝPOVĚĎ NEDÁVEJ, ANI mu raději nic NEPODEPISUJ.
- Citovat
- Upravit
Jo je to hajzl
jenže já když před třema rokama nastupovala tak mi to bylo jedno a hlavně jsem netušila že budu těhotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď v žádným případě nedávej!! proč???
kdyby ses rozhodla pro druhé dítko - navázat na předchozí RD, tak budeš mít myslím problémy s druhou mateřskou dovolenou, protože aktuálně nebudeš v zaměstnaneckém poměru, a šla bys rovnou na rodičák, za což budeš mít menší peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit