Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, jsem 3. Den po Ket. (Embryoglue)
Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo měl tak vysoké dávkování progesteronu besins 200mg 2-2-2. Poté ještě beru estrofem 1-1-1 a prednison 1-0-0,5
První ET nevyšel (březen2023), poté následovala laparoskopie, odstranění srůstů.
Kvůli chybějící ovulaci a špatným výsledkům krve mám řízený cyklus před ket. Mám tu někoho v podobné situaci? ![]()
Nervičky pracují ![]()
Příspěvek upraven 30.09.23 v 22:17
@Chcimiminko1 nemas zas tak vysoky davky progesteronu. Progesteron neuskodi, takze bud v klidu.
@kavenka Já jen že jsem první cyklus před ET jsem brala utrogestan 100mg a ten progesteron besins je 200mg a dávkování stejné, tak mě to vyděsilo, jestli se někdo nespletl. Je to 1200mg progesteronu za den což mi přišlo teda hodně
![]()
Já měl po IVF taky 2-2-2. Estrogen jsem měla 1-0-0. Jsi ale po mne druhá, o kom vím, že má taky tolik, jinak okolo mě měly všechny baby míň… U mě to bude kromě umělého početí i vyšším věkem
@Lenkalin me doktorka davala vic progesteronu pak preventivne, protoze se nam embrya nechytala a nevedelo se proc. I jsem navic pichala jeste prolutex. Vzdycky mi rekla, ze to je v klidu, ze se urcite bat nemusim, ze progesteronu nebudu mit nikdy tolik, aby skodil. ![]()
@Lenkalin aha tak třeba se někdo ještě přidá, taky právě nevím proč tak vysoké dávkování, kamarádka taky má jen utrogestan o pulku méně za den. Můžu se zeptat, jestli to aspoň pomohlo to vysoké dávkování?
![]()
@Chcimiminko1 po prvním ET ne, ale po druhém jsem v šestém měsíci
přeju ti, ať se taky zadaří
![]()
@DandátkoP nevím no, podle čeho to určují, podle mě tam bude víc aspektů. Já měla tohle dávkování i po prvním pokusu. V podstatě jsem byla plna UTR půl roku v kuse, hnus…
@Lenkalin me docela i prijde, ze to je doktor od doktora a centrum od centra. Kazdopadne moje doktorka patri mezi spicky, takze ji fakt verim. A u nas to teda pomahalo. Otazkou je, zda to bylo tim. Pridavala mi tech veci pak uz vic, ze to proste zkusime. ![]()
Btw @Chcimiminko1 ja uz od 4. dne pokazdy mela carky, kdyz se zadarilo. ![]()
@DandátkoP bojím se testovat
zatím mám v hlavě že to vydržím s testem. Snažím se žít jako by nic, volno jsem si vzala na týden, protože se tahám v práci s alkoholem, ale jinak doma pomaličku uklid, vaření, polehávám.
Jinak dneska 4. Den a bolí mel břicho jako bych měla dostat menstruaci ![]()
@Chcimiminko1 já mám amelgen 400mg a zavádím 3krat denně. Dr mi dává pořád stejnou dávku… Prý je lepší mít více progesteronu, než méně
![]()
@Chcimiminko1 jsi v rizenem cyklu, takze to neni prehnane. Nektere holky jedou v prirozenem cyklu, zlute telisko vyrabi progesteron a jeste zavadi vysoke davky utrogestanu.
Ja sice brala nizsi davky nez ty, a kdyz jsem zacala spinit, tak jsem volala do car, jestli muzou navysit utrogestan (mela jsem 3×2tabletky). Bylo mi receno, ze je to zbytecne, protoze se stejne vic nevstreba ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()