Dcera 13 let - bolest hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2346
27.4.26 14:57

Dcera 13 let - bolest hlavy

Dobrý den, mám dotaz… dcera 13 let, častěji ji bolí hlava, většinou jen pondělí. Žádné psychické problémy nemá. Učí se dobře, ve škole bez problému. Menstruaci ještě nemá. Dnes opět bolest hlavy, navštívili jsme tedy lékaře a lékař nás poslal na Neurologii a oční. Strašně se bojím …. Hlava během dne, nebo noci přestane bolet a vše je v pořádku. Nemůže to být třeba příprava na menstruaci? Měly vaše dcery podobné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15133
27.4.26 15:05

Ja myslim, ze to s dospíváním muze souvise. Vzdyt to asi známe všechny, v dětství nás hlava nebolela a s příchodem puberty, menstruace zacly i obcas bolesti hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.26 15:08
@cezet píše: Více

obě dcery to měly. Zhruba v tom věku, pokračovalo to i na střední. Jedna nemohla třeba dva dny vylézt z postele. Obě měly MR k vyloučení problému v hlavě, obě teda nosí brýle, ale časem to prostě přešlo, jsou z toho takové ty běžné bolesti hlavy, co má občas snad každý. A co tak slyším kolem sebe, nejsou takové bolesti neobvyklé.

• Citovat
  • Upravit
324
27.4.26 15:12

S dospíváním i MS to určitě souviset může. Já mám vyloženě migrény vázané hormonálně na termín MS. Než budete mít vyšetření, kup magnézium, poraď se v lékárně, je víc druhů, podle toho na co to potřebujete (citrát, chelát, atd.) Magnézium se při bolestech hlavy doporučuje brát dlouhodobě. A když je to v pondělí, není třeba nervózní ze začátku týdne, školy? Nemyslím jako že by se chtěla „ulejt“, ale podvědomý stres.
Teď řešila kamarádka s dcerou 15 let, vyšetření všechna OK, dostala Magnosolv (ten je na předpis) a prostě brát léky na bolest v případě potřeby :nevim:
Já jsem se při všemožné snaze a zkusila jsem všechno, migrén nezbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36736
27.4.26 15:24

A co krční páteř? Nějaký horší ležení? To nemusí být špatný samo od sebe, ale jak člověk roste, může se to projevit. :think:
Já jsem migrémovymi bolestmi trpěl :poblion: a samozřejmě, dívka jaksi nejsem. :) Časem mi to přešlo bez toho, že by se našla příčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
27.4.26 16:17

Ahoj,

pokud je to čistě pondělí, pak bych hledala psychosomatiku. Být to i jiné dny, tak to oční a prostě nárůst hormonů…

Mě kolem 12let začaly taky migrény, bylo to tedy u mě oční vadou (začala jsem nosit brýle) a pak nástupem hormonů a ty migrény mám od té doby čas od času (hlavně při ozáření - jsem světloplachá a při únavě očí). Ale nesedí mi to na dny…

Moje mladší dcera třeba mívá bolení břicha středy - čtvrtky má plavání. Ačkoli sama tvrdí, že pohoda, tak to mám vysledované - zjevně je to nějaký blok v podvědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.4.26 17:41

Dekuji moc za Vaše komentáře 🙏 magnesium mala dostala. Snad bude vše v pořádku ✊ 🍀 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
27.4.26 18:55

neexistuje fyzická nemoc, při které by bolela hlava pouze v pondělí, je to stres z něčeho, co se děje v pondělí nebo v úterý - tímto směrem pátrejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
27.4.26 18:58

Jako -náctiletá jsem ze stejného důvodu oblítala několik doktorů, vše bylo ok, prostě hormony…
Určitě bych to nepodceňovala, ale ani se zbytečně nestresovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.4.26 19:48

Co změna spánkového režimu během víkendu? Me pravidelně bolela hlava o vikendu, kdy jsem vic spala. Hlavně tak kolem 16-20 lety. Dcera to ted ma podobne,
Co kdyb vstávala i o víkendu stejne a stejne obchodníka spat?
To pondělí je proste zajimave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
27.4.26 19:55
@TaLucie píše: Více

jo to by také byla možná přičina, v sobotu a v neděli si přispí a pak ji z toho bolí hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9676
27.4.26 20:04
@stinga píše: Více

Může to být jiným režimem o víkendu (spánek, delší screentime, jiný pitný režim…), nemusí to být stresem.
Edit: Koukám, že už to TaLucie psala, takže jdu s křížkem po funuse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
27.4.26 20:44
@Jahru píše: Více

no nejspíš víc paří na mobilu nebo tabletu jak ve všední den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.4.26 21:36

@stinga to právě vůbec … ba naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.4.26 21:46

@Jahru ale bylo to o fous :) aspon je videt, ze si to mysli vic lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí