Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, třeba mi poradíte nebo máte stejnou zkušenost…dcerka sedm let je po viróze, teploty, kašel, rýma…byla jsem s ní u doktorky, od středy již mohla jít do školy, ale byla unavená, tak šla až dneska s tím, že jsem jí ihned po škole vzala domů…ale co mě dělá starosti je taková smutná, chápu, že je unavenější, ale nelíbí se mi, vypadá tak jako by jí někdo odnesl všechny hračky, i učitelka mi říkala, že to není ona…co s tím? Dala jsem jí vitamíny…
Rozveselit ji? Vem ji nekam na vylet, kup oblibenou cokoladu, vystrihujte, hrajte pexeso atd.
Jasně, že ptala, sama neví…vzala jsem jí do hračkářství, to pomohlo na chvilku, i večer plakala, během virózy zhubla, ještě nyní moc nejí…zkusím jí dát b- komplex, třeba jí to trochu zvedne, ale dělá mi to starosti…
A jak dlouho byla doma? Nemůže být smutná třeba z toho, že byla pár dní v kuse s tebou, bez starostí a teď najednou zase začal kolotoč? Nebo si třeba odvykla na spolužáky
. Beru to podle sebe, já také jako malá neměla ráda návraty do školy po nemoci. Připadala jsem si tam prvních pár dní tak trochu jako cizí, a bylo mi líto, že už nemůžu být doma s mamkou a štěnětem, kocourem…
Sedni si k ní, přečtěte si knížku a nebo si povídejte a třeba se ti podaří zjistit, proč je smutná ![]()
To je možná ještě po té viroze…já taky, když jsem po nemoci, tak se ještě pár dní cítím, jak přejetá parním válcem.
Dej tomu ještě pár dní…na zotavení…nebo jak tomu říkají rekonvalescence.
Zkusím to až jí půjdu večer číst pohádku na dobrou noc, to mi nejvíce poví…
Mna sa to drzalo tak dva tyzdne po poslednej angine. Podla doktorky zdrava, praceschopna, ale mne sa nic nechcelo, nic ma nebavilo. Po dvoch tyzdnoch ako prislo, tak odislo.
No asi je fakt unavená, pustila jsem jí pohádku a právě usnula:-(…
Nechala bych jí ještě zítra doma (pokud můžeš) a snažila se s ní trávit nějaký čas ![]()
Jenže ona mi říkala, že jí s dětma bylo dobře, že jí rozveselovaly…nemůže to být tím, že je dcerka drobná, ještě zhubla jak málo jedla a že nyní prostě ty nervy jinak pracují???
@sobesin píše:
Jenže ona mi říkala, že jí s dětma bylo dobře, že jí rozveselovaly…nemůže to být tím, že je dcerka drobná, ještě zhubla jak málo jedla a že nyní prostě ty nervy jinak pracují???
Jo. Mala som to podobne a to mi uz tiahlo na 20.
@sobesin Já bych řekla, že nervy jinak nepracují, ale po nemoci je ještě vyčerpaná. Chce to čas, tělo musí nabrat sílu.
@sobesin pokud můžeš tak bych jí ještě zítra nechala doma at si odpočine, hraj si sní atd… Když pomohlo to hračkářství jak si psala, nelíbilo se jí tam třeba něco levnýho co by jsi jí mohla momentálně koupit? určitě by byla hned veselejší, to znám já osobně
ale to je jen můj nápad
![]()