Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky potřebuji pro malou kombinézu zimní, nyní má 6,5 měsíce…
jaká je délka miminka v 8 měsících? nyní malá nosí 74..a ještě je jí větší..
má overálek délky 59cm a je jí tak něják akorát…
bude stačit kombinézka v délce 62 cm od ramene po patičku? nebo je to málo?nevím, jak moc během cca 2 měsíců může vyrůst… děkuji
to jak muze vyrust ti fakt nikdo nerekne, ja bych kupovala na posledni chvili, protoze ti nemusi vyrust temer vubec nebo taky vyroste o 5cm. Moji tri kluci se v 8 mes vyskove lisili az o 10cm. Pokud na koupi spechas, vezmi 80, ale pocitej s tim, ze bude vetsi
já právě jí nemám co teď oblíct, takže bych to potřebovala hned… ![]()
to je hrozně individuální… Zkusila bych si zadat do růstovýho grafu, jak ti roste a po té její křivce bych se koukla, kolik zhruba bude mít v těch 8 měsících… ![]()
No a za mě, taky bych asi vzala 80… Našemu mladšímu už je nějakou dobu 74 těsná, tak jsem vytáhla 80 po starším (loni jsem neodhadla velikost a byla mu o něco málo menší
), prcek v ní sice trošku plave, ale v kočáru to je stejně jedno…
No, tak malej se z 5. na 6. měsíc vytáhnul o 6cm
takže v 6m měl 71cm, v 7m jsem doma naměřila 74cm, na 8m jdeme za týden..
Může vyrůst i od 5-10cm za měsíc/dva
![]()
madrianova píše:
já právě jí nemám co teď oblíct, takže bych to potřebovala hned…
moja mala nosi kombinezu vecsiu. ma 74. inak nosi nieco62, dokonca jedne teplacky mame este 56. 74 nenosi, ale nechcem aby jej to bolo hned male. takze davam vecsie o trochu. ked ti mala nosi 74, tak 62 kombinezu nekupuj. aspon 80-tku.
aha hmmmm to tedy koukám…
o tolik jo? tak to radši asi fakt něco většího, ale 80 je už na roční dítě že?ona je takový průměr, váží 6,5 kg ale nevím kolik přesně měří…očkování sme ted vynechali, kvůli nemoci, tak sem se těšila, že mi doktorka řekne..
to se nedá.....je akční a já ji sama neudržím, přítel jezdí večer až..
kope nohama, točí se, ještě se mi nezadařilo právě ji změřit ha:-)
Malej se taky furt vrtí, ale když ho položím a dělám kravinky tak se zklidní, mezitím natáhnu nožku, udělám tužkou čáru a je to.. pak to změřím ![]()
to se zas hned vzbudí, má lehký spaní…hooodně lehký, i ve spánku všechno slyší, je to prostě opice malá no:-/
Je to strašně individuální, někdo roste skokově, někdo plynule … apod. Náš malej mezi 3 a 4 měsícem vyrostl o 7 cm, ale od těch 5 měsíců teď roste co měsíc, to cm. Syn měl čtyři dny před 7 měsícem rovných 77cm, oblečení nosíme vel. 80, dneska má na sobě zrovna triko 86 a má akorát delší rukáv. Já se teda na oblečení cm moc neřídím, protože to kolikrát vůbec neodpovídá, mnohem lepší je značení podle kg - to odpovídá vždycky.