Délka sušení v sušičce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Délka sušení v sušičce
Koupila jsem sušičku whirlpool HSCX 70311 a po prvním sušení nejsem spokojena. Dala jsem program bavlna extra suché a ukazovala čas 3:30 h. Už to se mi zdálo moc. Po 2 hodinách sušení se rozsvítila kontrolka plného filtru. Je normální, že se filtr zanese při sušení? Tak jsem program vypnula. Některé prádlo byo v některých místech dost vlhké, musela jsem dosušit venku a že bych nemusela žehlit např. trička, to se nedá říct. Co je špatně? A na jakou hodnotu mám nastavit vodivost vody, nechápu čím se řídit? děkuji za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak většina sušiček si upraví sušení podle vlhkosti prádla. Takže ta doba je maximum, většinou nesusi tak dlouho. Taky záleží, jak ti ždime pračka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilik1 kdyz jsi program vypnula, tak je jasne, ze nebylo pradlo suche, ne? ![]()
Jinak nektere veci ze susicky taky zehlim…
Filtr se mi teda rozsviti vzdy po nekolika susenich…treba tak po trech.
Vodivost vody nevim, nic takoveho tam nemam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Suším v sušičce vždycky dvě pračky, cca 6 kg prádla a program trvá 3 hod. Prádlo je pak úplně suché (kromě silných míst - gumy v pase atd.). Filtr se nezanese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilik1 pouzivam program suche do skrine. Trva to cca hodinu. S tim nezehlenim - na to je potreba ziskat urcity grif. Jednak vyndat hned po skonceni programu, musis skladat rychle, uhladit. Tricka co vesim na raminka veset jeste tepla, ve svisle poloze na raminku je vyhladit. Ze susky taham nejdriv veci, co jsou prave vice k vyzehleni, az potom veci na doma atd. Kosile susim po par kusech /treba jen po trech/ na program kosile. A jenom prejedu zehlickou limecky, jinak jsou ok.
Ten zaneseny filtr…zalezi, kolik ti toho pojme. Je pravda, ze pri prvnich susenich jsem zasla, jak moc byly filtry zaneseny. Kolik textilniho prachu a bordelu ve vypranem pradle je. Po case pravidelneho suseni toho bordelu rapidne ubylo.
Mam Miele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypnula, ale po dvou hodinách. A filtr svítil hned v prvním sušení právě po těch dvou hodinách. Je to normální?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. extra suchá bavlna se suší nejdéle, takže čas je normální a jak psala @pikola ještě se v průběhu sušení zkrátí - ke konci susička přepočítává a najednou je tam místo 30 minut třeba 5 minut
2. plný filtr za tak krátkou dobu budeš mít ze začátku pořád, protože v prádle nikdy nesušeném v sušičce je hodně prachu, cucků a pod., která sušička odstraňuje. Po několikerém sušením už toho bordelu bude méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se filtr zanesl jen v případě, že jsem tam dala moc prádla. Taky už pak byla plná nádrž na vodu. POkud ji nepřecpu, už se mi to nestalo. Základní program na suché do skříně mám na 3:15, ale většinou je prádlo suché a vypne se po 2 hodinách. Někdy i dřív. Mokrý kousek najdu třeba jen při sušení cejch, když se mi do ní dostane třeba malý povlak. To už senzory nezachytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wilik1 nojo…ale kdyz vypnes pred ukoncenim programu, tak proste dosuseno nebude. Program musis nechat vzdycky dojet do konce.
S tim filtrem nevim, ale po dvou hodinach mi rozhodne nesviti…jak rikam, vydrzi urcite nekolik cyklu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně suší přibližně dvě hodiny, prádlo je suché, filtr se mi zanášel z kraje hodně, postupem času už méně, možná bych zkusila dát méně prádla
Prádlo hned vyndám, uhladím a skládám, dožehluji jen košile.
Mám AEG, takže s tou tvojí neporadím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedala jsi tam toho pradla moc? Nam susi program suche do skrine cca 35 min, na zacatku sviti 2:20, ale prubezne se zkracuje. Nevyplati se tu susucku preckat, susi o to dele, o to vic je plny filtr a zasobnik na vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 2v1. Časy sušení to píše podobné. Suším většinou na syntetiku na žehlení. Pár bavlněných kousků je vlhkých. Ty nechám doschnout na sušáku. Zbytek hned skládám. Už vím, které prádlo potřebuje vyžehlit a které je ok ze sušky.
Délku sušícího programu zkrátím zvýšením otáček ždímání. Filtry neřeším. Povlečení věším jako jedno z mála do prádelky. Ze sušky bylo vždycky hodně zmačkané, žehlit se mi to nechce.
Taky čím víc tam nacpu věcí, tím víc pomačkané to mám. Mám buben na 10kg prádla praní a 7kg sušení. Osvědčilo se mi ho mít tak mírně přes půlku plný. Pak je sušení OK.
P. S. s těma časama jste mě potěšily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdelší program co mám trvá ani ne 2 hodiny a vždy je to perfektně suché
zásobník na vodu vylévám po každém, max každém druhém sušení… je to zvláštní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pres 3 hodiny susim jenom polstare a periny. Bezne pradlo od 1-2h. Pokud namicham ruzne pradlo-tenke a treba s podsivkou, susi to dele a to s podsivkou bude vzdy vlhke. Mam AEG. Filtr cistim jednou tydne, po rucnikach temer vzdy. Nadobku na vodu vylivam pokazde.
Jo a susim vetsinou dve pracky najednou. Tedy cca 8-10kg
(Limit je pry 7kg) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam tez whirpool a susim vetsinu na skrin +. Suska ma 6 snysl takze si dobu suseni upravuje dle vlhkosti ale vetsinou cca 1,5 hod. Filtry sem mela zpocatku zanesenejsi ted uz ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit