Den s dvouleťačkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
26.10.16 05:58

Podle me je psychicky unavená, protože buď cuci na televizi nebo kolem ní skacete vy dospělí a je přetažena z přemíry podnětů.

Tatínek vam chodí domů poměrně brzy, jestli to v tomto případě nebude spíš kontraproduktivní :think: Jste jen tři a musite každý den nakupovat, včetně víkendů 8o Proc radeji nejedete nekam na hřiště. Pochopila jsem, ze bydlíte v nejake Horní Dolní.

Podle me ji chybí neorganizovaná volná hra někde mezi dětmi, u nás na hřištích porad nekdo je, ale ne v 11 hodin, to už většina deti jde domů na oběd a chystá se ke spánku, nase malá taky.

Jedno dítě vyrůstající mezi dospělými je většinou peklicko. Nemáš kamarádky s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 08:01

@Jana206 souhlasim s tebou, tatinek teda chodi vetsinou domu v 17h v 15 jen obcas.ni a tatinkovi se po praci na hriste nechce, ani nevim na jake hriste bychom sli prijde mi ze v nasem meste ani zadne pekne neni vetsina spis pro vetsi deti, kdyz jsme v lete cestovali tak jsem videla plno hrist ale u nas fakt noc moc neni, v lete jsme chodili na jedno placene to je ted uz ale zavrene. Kamaradku s ditetem bohuzel nemam, snazim se i nejakou si najit ale jsem mlada a vsem s detmi je pres 30 tak je to taky takove slozitejsi :-/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 08:06

Zakladatelka

V lete to bylo vse lepsi to jsem byla s malou vic venku a na hriste jsme chodili u babicek ale ted uz na to neni ani pocasi kazdy den prsi :zed:

• Citovat
  • Upravit
6993
26.10.16 08:21
@Anonymní píše:
@Jana206 souhlasim s tebou, tatinek teda chodi vetsinou domu v 17h v 15 jen obcas.ni a tatinkovi se po praci na hriste nechce, ani nevim na jake hriste bychom sli prijde mi ze v nasem meste ani zadne pekne neni vetsina spis pro vetsi deti, kdyz jsme v lete cestovali tak jsem videla plno hrist ale u nas fakt noc moc neni, v lete jsme chodili na jedno placene to je ted uz ale zavrene. Kamaradku s ditetem bohuzel nemam, snazim se i nejakou si najit ale jsem mlada a vsem s detmi je pres 30 tak je to taky takove slozitejsi :-/

I na tom pro vetsi si tvoje dite neco najde. Kdyz neni pisek, muze si hrat s kaminky (kdyz tam jsou jako povrch) skluzavky jsou vetsinou pouzitelne vsechny, jde jen o to, jak moc potrebuje tvoje holka pomoc. Houpacky napodobne. Da se chodit i na kousek travy, fotbalové hriste. (Mam kluka, ale kopat do mice muze i holka) nekam do parku/lesika sbirat plody a pak z nich neco vyrábět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.16 09:38

Ahojky některé deticky 2 lete spi ješte odpoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.10.16 11:15

@zaslouzilamamka našemu jeza měsíc čtyři a teprve tak měsíc nespí…

a ve školce se přeci spí, takže malé děti odpoledne spát mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.16 11:24
@Anonymní píše:
@Jana206 souhlasim s tebou, tatinek teda chodi vetsinou domu v 17h v 15 jen obcas.ni a tatinkovi se po praci na hriste nechce, ani nevim na jake hriste bychom sli prijde mi ze v nasem meste ani zadne pekne neni vetsina spis pro vetsi deti, kdyz jsme v lete cestovali tak jsem videla plno hrist ale u nas fakt noc moc neni, v lete jsme chodili na jedno placene to je ted uz ale zavrene. Kamaradku s ditetem bohuzel nemam, snazim se i nejakou si najit ale jsem mlada a vsem s detmi je pres 30 tak je to taky takove slozitejsi :-/

Myslím, že vám chybí fantazie. Dítě se dá opravdu zabavit kdekoli. I na hřišti pro velké, i na louce, kdekoli. My třeba dnes vzali dva hopíky a šli do skate parku (nikdo tam po ránu nebyl) - děti tam lítaly, házely si ty míčky a hodinu byly jako andílci. Té mladší je rok a půl, takže :nevim:
Kamínky jsou super - a ty najdeš všude. Můžete sbírat různé materiály, stavět věže atd. ALe to jsem vše už psala, je to jen o chuti něco vymyslet.

A nechápu, co by mělo být špatného na přítelství se starší maminkou? Děti budete mít obě, takže námět k hovoru je více než obsáhlý. Já jsem třeba taky mladší mamina, první jsem měla v 25 a 90% mých přátel je minimálně o deset let starší než já.

Přijde mi, že si to děláš složitější, než je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.10.16 11:40

@zaslouzilamamka mně spí i pětiletý syn.

• Citovat
  • Upravit
3371
26.10.16 12:17
@Anonymní píše:
Rano budicek cca v 8h pak vetsinou pustim pohadky abych se mohla probrat udelat hygienu, potom uklizim (mezitim se ji snazim trosku venovat)v 11jdeme na prochazku na hodinu pak je obed a jde se spat, probudi se pak cekame hodku nez prijde tata domu a jdeme s nim na nakup pak se ji uz venuje vic tata hraje si sama nebo s nim nebo s morcetem a v 19:30 koupani pak spat.Dvakrat do tydne jdeme za babickou od 10do 15h tak tam si hraje s ni(+pak kazdou sobotu hlida babicka na dve hodiny a my mame cas na velky nakup),jednou tydne za druhou babickou a dedou od 15 do 19h tak tam si hraje taky s nimi s dedou chodi na dlouhou prochazku.

Tak to bych se i já nudila :mrgreen:

Mně vždy děti pomáhaly (nyní 13, 11, 6, 6, 3, 1) vždy u všeho asistovaly, ať to byl úklid, vaření, cokoliv s prádlem, vždy mi formou hry pomáhaly, tak abych je měla pod dohledem a zároveň se zabavily. Zároveň okoukaly praktické věci do života a není pro ně problém mi pomáhat. Opravdu sami se dokáží zabavit tak od těch tří let (nebo teď už společně s ostatními).

Mě by zajímaly nějaké tvořivé činnosti, víc než tenhle tvůj harmonogram, ve dvou letech toho spoustu zvládne. Co malování, modelování z modelíny, vyrábění z různých plodů (kaštany, žaludy, kůra,…), stavění z kostek, stavění puzzlí, navlékání velkých korálků. Venku na hřišti se toho dá dělat hodně i když není třeba úplně ideální pro to dítě (klouzačky, pískoviště), když není ideální počasí - gumáky, pláštěnka + kaluže, to je dítě asi nejšťastnější (aspoň mé vždy byly). Venku odrážedlo, míč, koloběžka. Stavění „lesních domečků“, sbírání plodů - borůvky, maliny, ostružiny.

Jak to vypadá, když jdete někam ven? Všechny mé děti se vždycky zastavovaly - často snad u každého klacíku, kamínku, brouka, občas 5 minutová cesta byla na hodinu :mrgreen: Nejmladšího kluka (3) baví pomáhat mi při vaření, takže to, co zvládne mu svěřím, sice to není stoprocentní, ale v tom jídle se to ztratí a on je hrdý, že pomáhá. Nejmladší holčině je rok, takže té bohatě stačí, když musí přejít obývák a 30× se při cestě zastaví a zkoumá všechno od noh židle/stolu/gauče až po květináče kytek :mrgreen:

Chce to trochu fantazie :)

EDIT: Já nikdy nebyla na takové to divadýlko s plyšáky, měnění hlasů, vymýšlení příběhů, přehrávání jak mě ten imaginární čaj chutná. Na to prostě od jakživa nejsem, ale blbnu s nimi jinak, hodně si povídáme, smějeme se, tvoříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.16 13:51

Mě spi mlada po obidku a psával i 5 ale ted uz jen vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
26.10.16 13:59

Náš malej se zabaví hlavně venku, hlína, písek, kaluže, kameny..lepší než jaká-koliv hračka. Když už je hodně škaredě, jsme doma a hrajeme si třeba z legem, autama..ale u všeho vydrží max.tak 15.minut. Jinak venku trávíme čas i 5 hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
26.10.16 14:40
@Anonymní píše:

Pokud chodí domů v 17.hodin, tak to můžeš byt s dítětem z pobytu venku davno doma 8o To se da zvládnout, ale předpokládám, ze lapis doma a cekas, az se vrátí a pokud se mu chce, tak milostivě na nákup :mrgreen: Denní nákupy bych zrušila a s dítětem bych si odpoledne udělala vlastní program. I za cenu toho nekam jet.
V přátelství se staršími maminkami problém nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
26.10.16 14:45
@Alyss1 píše:
@zaslouzilamamka našemu jeza měsíc čtyři a teprve tak měsíc nespí…a ve školce se přeci spí, takže malé děti odpoledne spát mají…

U nas ve školce spát nemusí, jsem za to ráda, kreslí si mu stolu.

Nase malá 21 měsíců uz spí jen vyjímečně a tak 20 minut.Moje deti cca od dvou let nespí. Nejmenší vecer usíná kolem 20.hodiny a spí do 6.30.Je v pohodě, není unavená ani vztekla.Jsou děti, ktere maji nizsi potrebu spánku a potom takové, které spí jeste v predskolnim věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.16 17:52

Když to pocasi jen trochu dovolí tak hlavně venku pobyt venku zklidnuje všechny zúčastněné ja mam tedy nastesti maminky a podobne starými dětmi je to úžasné a kdyby byla jakákoliv maminka s děckem podobne starými beru všemi 10 neresim je li mladci starší hlavne ze si sednem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
27.10.16 19:58

Mám dítě 2,5 roku. Prostě jsme v pohybu. Když dítě nemá čas, nenudí se. 2× týdně je kroužek, jeden den v týdnu je ve školce. Zbytek jak kdy. Snažím se alespon jednou týdně nějakej pořádnej výlet. V létě jsme chodili hodně k vodě. Jinak dinopark, divadlo, různá hřiště nebo herny, planetárium, zlatorudný důl, grafitový důl, poutě aj. Ted se chystáme na nějakej hrad nebo zámek. Když jsme spolu doma, tak hrajeme hry (človíčku, nezlob se, pexeso, domino), čteme, kouká na pohádky. Když chci nekdy zůstat půl dne (nedejbože celý den) doma (jsem těhotná a přece jenom sil je méně), tak peklo na zemi, jak se začne nudit, je to k zbláznění. Ale pravda je, že o víkendy tolik moc necouráme, jelikož tatínek je pecivál :-). V herně si přece může hrát dle vlastních potřeb, na kroužku se časem naučí udržet pozornost a dělat to, co ostatní, nebo jí třeba bude stačit chodit víc ven.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí