Denní režim 3m kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
77
27.8.15 13:23

denní režim 3m kojence

Dobrý den,
synkovi nedávno byly 3m a protože se nám často v noci budil a špatně usínal, zavedla jsem mu pravidelný denní režim. Od druhého dne už se celkově zklidnil a přes noc se budí jen dvakrát na kojení, při kterém usne a jen přenesu do postýlky. Ovšem mu pořád zavinuji ručičky do plíny. Teď (po 5 dnech od zavedení režimu) jsem ho zkoušela dávat necelé dva dny bez zavinutí, ale ručičkama pořád mává, protírá si oči, vyhazuje dudel a pak řve a špatně se uklidňuje a celkově méně spí a častěji se budí. Přemýšlím, že bych to s rozvinováním vzdala a zavinovala dál s ponecháním režimu a rozvinování zkusila později.
Chtěla bych se zeptat, zda je lepší ho teď zavinovat a nechat ho uvědomit si režim delší dobu (a jak dlouho?) a poté ho začít postupně rozbalovat nebo v rozvinování vytrvat?
Ještě bych měla jeden dotaz: Syna kojím po probuzení, ale pokud ho nakojím před plánovaným spánkem (i večer před spaním), tak se mi pak po nějaké době budí a celkově hůře se mu usíná. Pořád se kroutí a prdí. Měli jste to taky tak?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
27.8.15 13:25

Zavinovat do chvile, do kdy mu to vyhovuje. Ono casem prestane, da ti to velmi hlasite najevo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
27.8.15 13:35

Zavinuj dál. Těm dětem to vyhovuje, je to léty prověřený způsob uklidnění ;)
On si sám řekne, nebo se ti ze zavinutí proboxuje. Náš Honzík to udělal někdy okolo pěti měsíců.
Jinak jo, může se stát, že když jde spát hned po nakojení, tak se dostatečně nevyprdí a nevykroutí a pak ho to může tlačit. Takže zkus nakrmit dřív a před spaním promasírovat třeba Pupíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.8.15 13:38

@Pavca13 koj a zavinuj tak, jak vám to vyhovuje. Nevidím důvod se zavinováním přestávat, když je pak miminko klidnější, na tom přece není nic škodlivého. K druhému dotazu - u nás to tak sice nebylo, ale napadá mě dáváš ho po kojení odříhnout? Třeba se napolyká vzduchu a pak ho to tlačí a probouzí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
27.8.15 14:35

Odříhnout dávám, ale i tak nám to moc nejde. Pořádně si odříhne akorát v šátku a to klidně i hoďku až hoďku a půl po jídle nebo když si hraje na bříšku. Ohledně toho zavinování se akorát bojím, že se nenaučí se uklidnit sám. Kolem 2. měsíce se začal ze zavinování vykrucovat, ale pak se projevila nesnášenlivost mléka a sóji častými kolikami a průjmy, tak jsem musela zase začít zavinovat. Teď už se zavinutí nebrání. Naopak mi přijde, že začíná dávat ručičky automaticky k tělu a očekává to. A pokud ho nezavinu, tak je překvapený a šije sebou. Ale de facto už to vlastně nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.8.15 14:55

@Pavca13 já nevím, ale osobně bych mu to zavinutí klidně dopřála. Je ještě maličký a dodává mu to jistotu, myslím, že to řešíte předčasně. Z mé zkušenosti byly všechny takové ty strachy „jak ho to proboha budeme odnaučovat“ úplně zbytečné a všechno si syn vyřešil sám dřív, než jsme čekali. My jsme sice neměli problém s (ne)zavinováním, ale s dudlíkem. Nemám ráda chodící a mluvící děti, co mají dudel a synovi jsem ho vůbec dávat nechtěla. Jednak jsem měla strach, že to pokazí kojení a jednak jsem se bála odnaučování. Když měl syn ale dva týdny, tak jsem mu ho chtě nechtě nabídla po třech dnech, kdy byl neklidný, hodně plačtivý, pořád se přisával na prso a zase pouštěl, očividně chtěl něco sát, ale prso mu z nějakého důvodu nevyhovovalo. Následující 4 měsíce nedal dudel prakticky z pusy, měl hodně silný sací reflex a prostě si potřeboval pořád dudlat. Já jsem z toho šedivěla, protože už jsem viděla ty prořvané noci a dny, až mu budeme chtít dudlík sebrat, plánovala jsem, že tak mezi 9-12 měsíci začneme s odnaučováním. No a dopadlo to tak, že syn těsně po 4. měsíci přestal o dudlík téměř jevit zájem, naučil se strkat si do pusy hračky a jiné věci, tak už dudlík nepotřeboval a to ani na spaní. Používali jsme pak už jen výjimečně, třeba když rostly zoubky, ale ne denně, a v 8. měsících měl dudlík naposled v puse. Od té doby, i když ví, kde dudlík je, si ho nevzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
27.8.15 20:04
@Pavca13 píše:
Odříhnout dávám, ale i tak nám to moc nejde. Pořádně si odříhne akorát v šátku a to klidně i hoďku až hoďku a půl po jídle nebo když si hraje na bříšku. Ohledně toho zavinování se akorát bojím, že se nenaučí se uklidnit sám. Kolem 2. měsíce se začal ze zavinování vykrucovat, ale pak se projevila nesnášenlivost mléka a sóji častými kolikami a průjmy, tak jsem musela zase začít zavinovat. Teď už se zavinutí nebrání. Naopak mi přijde, že začíná dávat ručičky automaticky k tělu a očekává to. A pokud ho nezavinu, tak je překvapený a šije sebou. Ale de facto už to vlastně nepotřebuje.

Zavinovala jsem do 7-8 mesicu, uz nevim presne. Vysledek byl ten, ze se dite naucilo usinat v postylce samo, bez chovani, skakani na mici a jinych obstrukci. Pak z nechtel a dal usinal sam, bez problemu. Obavas se zbytecne.
A ja bych deti zavinovala klidne do puberty, pokud by to potrebovaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.8.15 07:36

@Bibi239 Tak to jsi mě velmi potěšila :-) Měla jsem strach, že jak nebude chtít zavinovat, tak se vrátíme zpět na začátek. Teď to prostě potřebuje, tak mu to dopřeju a nebudu to řešit. Zavinuji jen zlehka klasickou látkovou plenou přes ruky a když chce, vymotá se bez problémů sám.
Děkuji všem zůčastněným za názory a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí