Denní studium na UK při MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Denní studium na UK při MD
Ahoj holky, najde se tu nějaká odvážná, či nečekaně zaskočená maminka, která studuje (či studovala) prezenčně při MD? Dá se to zvládnout? Jak vstřícní jsou na Pedf-UK, ale třeba i jinde?
Jsem přijata na dva obory - denní i dálkové. Ale víc se mi zamlouvá denní studium. Od září ale chceme začít tvořit miminko a já si nejsem jistá, že bych zvládla poslední dva roky denního studia při mateřské. Navíc si nejsem jistá tím, jak vůbec probíhá individuální studijní plán a jak dlouho ho lze „uplatňovat“..
Máte nějaké zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@AjkaMajka to denní si neumím představit
vzhledem k rozložení přednášek.. spíš bych začala denním - jestliže nejsi těhotná a pak požádala o dálkové nebo indivindy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me taky hodně záleží, co studuješ. Třeba medina nebo ten pajdák, kde jsou praxe, tam to je myslím riziko. Třeba na FSV je ale běžné, že když jedeš podle doporučeného plánu (nebo i trochu navíc), poslední semestry už máš jen pár předmětů, abys mohla psát diplomku.
Myslím, že @martina.se radí dobře: začni prezenčně, i proto, že toho víc načerpáš z přednášek, a studium s miminem řeš, až bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestřenice studovala FSS MU, mám dojem poslední 2 roky s dítětem. Už neměla přednášky denně, navíc na fakultě byl i hlídací koutek, ale asi to nebylo nic moc. Říkala, že někteří se netvářili nadšeně, když seděla v lavici se šátkem a prcek třeba pobrukoval, nedovedu si to vůbec představit s mými uřvanými dětmi:-) Jestli zatím dítě nemáte, začala bych na denním studiu a pokud se zadaří, žádala o přeložení na dálkové. Sama uvidíš, jak to budeš zvládat, jestli tě studium chytne atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjkaMajka já od září nastupuju na dálkové, s dítětem si denní opravdu neumím představit… ono i to dálkové má týdenní soustředění
ale tak já studuju ještě VOŠku dálkově. Pokud bys měla hlídání, tak to asi jde…ale neumím si to představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem FF UPOL denni pri tehotenstvi a ctyri mesice po porodu obhajoba a statnice. Ano da se to. Stejne jako se mi darilo studovat denni a zaroven pracovat (ne brigadne!). Je to zatez, ale da se to v klidu skloubit. Na Mgr. studiu uplne v pohode.
- Citovat
- Upravit
Když on ten obor právě nejde studovat dálkově, proto je jeho přesunutí na kombinované nemožné
ale asi máte pravdu, že to dálkové bude lepší samo o sobě. Chci studium dokončit a ne skončit v půlce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studuji PfUK na běžném dennim studiu. Během studia se mi narodil syn (1, 5), dalsi dite na ceste. Zvládám bez problémů, spis to chce pevne nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjkaMajka no já bych to viděla i na to, který z těch oborů je ti blíž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně ten na denním studiu, jenomže je to Výtvarná výchova, kde jsou hodně exkurze a kurzy. Neumím si představit, jak by se to dalo zvládnout. Nosí si například nějaké maminky studentky děti i na výuku?
Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomohl manzel, asistent na stejne katedre, prip. kamaradky spolustudentky taky tehotne nebo mqminky. Hlidaly sme si vzajemne. V hodine byl vetsinou frmol.
- Citovat
- Upravit
@AjkaMajka neporadím s UK.. ale rodila jsem letos v únoru před státnicemi při prezenčním studiu.. byl to boj, nakonec úspěšný.. ale když už studium teď, tak radši prezenčně a potom řešit.
co vím dle sestry, která na UK studovala (prez.), nemusíš chodit na všechny přednášky.. já zažila stav, kdy moje sestřenice musela přepsat celou diplomovou práci za dva týdny (PDf), když měl její malý měsíc (JEN kvůli egu vedoucí její práce), ale to už je spíš Off topic, nicméně „překážka z praxe“ ![]()
osobně budu v září nastupovat na kombinované.. mám malé dítě, ale mě studium moc baví, tak abych se nemohla nikdy nudit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjkaMajka školka či jesle při UK ještě nefungují.. eventuálně? (pardon, třeba ve Švajcu, kde teď žiju je to normální praxe)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja studuju dalkove, ale jen vosku. Prezencni si neumim predstavit. Mas hlidani? Ja bych radeji nastoupila na dalkove. Ale to je muj nazor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjkaMajka na peďáku je dětský koutek, kde si lze zajistit hlídání, které můžou zajistit studentky ze školy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit