Deprese před menstruací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
757
14.7.16 14:56

@Nikollett93 dobrý je, že už je zvyklý a ví, že tě nemá rozčilovat :D u nás si přítel rád povídá a pořád mluví a mluví a tím mě rozčiluje ještě mnohem víc :mrgreen: myslím, že se s tím nic moc dělat nedá :? prostě to přetrpět, no :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.7.16 14:57

Pokud užíváte hormonální antikoncepci, tak se domluvte s gynekologem na změnu za nějaký odlišný typ - tedy s jiným mechanismem a poměrem hormonů, než má váš současný přípravek. Mohlo by to pomoci.

Pokud ji neužíváte, tak by je naopak mohla zmírnit a určitě by to stálo za vyzkoušetní, třeba tři, čtyři cykly jestli to zabere.

V případě že hormonální antikoncepci nechcete či nemůžete brát, tak bych zkusila přesvědčit gynekologa, jestli by vám udělal rozbor hormonálního panelu a podle toho jak by vyšel estrogen, tak to zkusit s bylinkama. Pokud by hladiny estrogenu v první půli cyklu byly u nižší hranice normy, tak užívejte dva, tři měsíce kotvičník a pokud by byly spíše vyšší, tak tinkturu z drmku obecného. Ovšem na drmek pozor, může dost zvyšovat plodnost… A určitě by se ani kotvičník, ani drmek neměly míchat s hormonální antikoncepcí.

Co určitě neuškodí je pravidelné cvičení zaměřené na záda a pánevní oblast - mojžíšová, pilates, orientální tance. Většinou to dost pomůže se srovnáním podobných hormonálních výkyvů. Plus je potřeba se soustředit na to, aby člověk dobře spal a měl prosotor regenerovat ze stresu a únavy - to pschické stavy obecně dost zhoršuje. Plus přemíra alkoholu a mizerné jídlo…

Určitě neuškodí pár týdnů užívat hořčík, vápník a bkomplex, případně na gynekologická témata bývá dobrý pupalkový olej - nemá to jak uškodit.

Pokud neberete žádné jiné léky, tak by možná stálo za to vyzkoušet užívat třezalku - zhruba dvakrát denně 500mg. NA třezalku ovšem pozor - zkoušejte ji spíš až na podzim, může způsobit fotosenzitivitu a pokud užíváte nějaké jiné léky, tak s nimi dost často reaguje, takže je potřeba probrat to s praktickým lékařem. Ovšem probrat možnost užívání třezalky s praktickým lékařem může být dost užitečná, protože občas jsou zrovna v lékové nabídce extrakty z třezalky v lékové kvalitě a na předpis, většinou bez doplatků. Takže je to spolehlivější a levnější, než kupovat kneippovu třezalku.

Pít čaj z třezalky je možno i v létě, ale bude spíše jako placebo, v čaji do sebe nedostanete dostatek účinných látek.

Pokud by změna hormonálních hladin pomocí vhodně zvolené antikononcepce či kotvičníku nebo drmku a případná třezalka nezabírali tak do tří, čtyř měsíců, nebo kdyby se to zhoršovalo a depresivní stavy se prodlužovaly, tak zamiřte na psychiatrii. Ne že byste byla blázen, ale že to bude chtít nějaká jemnější antidepresiva - tím že je psychický stav úzce svázaný s hormonálním, tak psycholog může pomoci to lépe snášet, ale biochemii v mozku nemá jak ovlivnit. To umí psychofarmaka.

A tedy moc nečekejte, že to samo přejde, takhle narušená biochemie mívá spíš tendenci se jen zhoršovat, než sama zlepšovat.

První co bych udělala je změnila a nebo nasadila hormonální antikoncepci, pokud to je ze zdravotního hlediska možné. Je dost pravděpodobné, že to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.7.16 15:01

Mám to taky, ale ne v tak hrozný míře a většinou 1 den, max. 2 dny. Jinak bohužel je to s věkem u mě horší, jako mladá/mladší jsem to neznala. Nicméně to není nic neobyklého, normální PMS syndrom. Bohužel u tebe nějaký silnější - být tebou tak se zkusím zeptat na gynekologii. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.7.16 15:05

@Ou mozna ten drmek by zabral, bude furt tehotna a bude mit od pms klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
14.7.16 15:31

@Ou antikoncepci právě nechci, ale děkuju na všechno ostatní se zeptám a určitě vyzkouším :palec:
@Tarinka jo to by šlo vid. „bereš antikoncepci? Ne já beru antidepresiva. A pomáhá to? No mám 8 dětí a je mi to u prdele.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
14.7.16 15:35

@Aywi já cvičím. Ale je teda fakt, že v tyhle dny moc ne, to se mi sakra nechce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.7.16 15:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 16:18

Hele znám a nepomáhá nic. V pubertě jsem při PMS trpěla fyzicky, šílené bolesti břicha, hlavy. Jak jsem stárla, bolesti byly menší a menší, někdy ve 25 jsem o PMS dkoro nevěděla a pak se to začlo žhoršovat v psychické oblasti. Při PMS mě skoro nic nebolí, sem tam malinečko hlava, ale nálady mám šílené a mám pocit, že se to pořád zhoršuje. Vytočí mě kde co, jsem hnusná i na kolegy v práci a mám problém se ovládat. Mám alergii na muže i ženy. Co jsem tak vypozorovala, tak mírnější to je, když jím více tuků, konkrétně omega 3 (rybí tuk), když to jím pravidelně každý den, tak mi připadají ty stavy o torchu lepší. Docela se děsím čtyřicítky, kam to dospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
14.7.16 16:32

Dámy tak přece jen to má i výhody, teď se vrátil přítel s novými hodinkami prej za to že mi zkazil celej život :srdce: :D

@SlečnaVeStínu já se právě taky děsím toho jaký to bude dál, Když je to furt horší a horší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aywi
14.7.16 17:06
@Nikollett93 píše:
Dámy tak přece jen to má i výhody, teď se vrátil přítel s novými hodinkami prej za to že mi zkazil celej život :srdce: :D@SlečnaVeStínu já se právě taky děsím toho jaký to bude dál, Když je to furt horší a horší :nevim:

jeeeeee ten je hodnej :palec: :srdce: a jeste bych zkusila sex :mrgreen: endorfiny, dopamin. orgasmus te uvolni. :palec: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
560
14.7.16 18:30

@Nikollett93 Tak tohle taky znám, úplně přesně. Líná jak veš a agresivní na manžela :) Řešila bych na gyndě. Co mi pomohlo byl Agnucaston - výtažek z drmku lékařského, předepisuje gyndař, něco to stojí, musí se brát dlouhodobě. Ale fakt pomáhá.
Jinak trochu pomohlo, když jsem ve 2. fázi cyklu brala Utrogestan = hormon progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
14.7.16 18:49

@stonožka12 hrozně se bojím brát nějaký hormony i antikoncepci kvůli váze. Teď problém nemám, ale brala sem antikoncepci asi dva roky a zadržovala vodu hrozně, 15kg plus. Vysadila jsem ji a žádnej problém s váhou nemám, ale bojím se že bych zas přibrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
14.7.16 20:06

@Nikollett93 Ten Utrogestan není antikoncepce, bere se jen asi 9 dní v cyklu, právě před menses. Ale chápu, já bych si dobrovolně do těla taky hormony necpala.
Ten Agnucaston je přírodní, mně hodně pomohl, ale zabere tak po 3 měsících a není to malá investice. A třeba je na trhu ještě něco nového, bych se fakt zeptala na gyndě - moje gyn. právě celkem uznává i bylinky a přírodní prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
11.4.17 11:39

@stonožka12 já brala utrogestan při léčbe neplodnosti a pěkně se po něm přibírá tak pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
22.5.17 20:00

@Nikollett93 @Nikollett93 ahojky, můžu se zeptat, jak jsi na tom? mám taky potíže s psychikou a mylsím, že vlivem hormonu. zabralo ti něco? mudr mi dnes dala HA Foxinette neo, ale bojím se brát, že se to třeba zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí