Děti 1 měsíc v cizině?

3371
28.3.12 14:40

Děti 1 měsíc v cizině?

Ahoj všichni.
Chtěla bych vědět váš názor na jednu věc.

Z manželovi strany máme příbuzné v USA (manželovi rodiče, sourozenci, neteře, synovci) a manžel navrhl, že bychom děti (9,7) mohli „poslat“ na 20-30 dní k nim.
Syn i dcera jsou samostatní a říkali, že by tam chtěli, jenže já si nejsem jistá, zda to je dobrý nápad. Přecejen je to několik tisíc km daleko a také několik hodin.
Letěli by tam nejspíše s manželem, ten by ale po pár dnech přiletěl zpět. A nevím, jak by to tam zvládali. Vždycky tam byli tak 14 dní, ale s námi.

Zajímá mě váš názor na to. Zda je to rozumné, atd.
Nevím si s tím rady, když už tak u syna si jsem jistá, že to zvládne. Tohle mu nedělá problém, ale u dcery si tak jistá nejsem. Přecejen je docela malá.

Tak co myslíte, je to dobrý nápad, když by tam byli cca měsíc bez rodičů a mladších sestřiček?

Díky, za jakékoli názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21627
28.3.12 14:42

jééé, já bych je poslala, ať si to užijí. určitě budou mít bohatý program a k tomu spoustu zážitků. pokud příbuzné znají, bývají u nich s vámi a nemají problémy s jazykem, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.3.12 14:43

Ja myslim, ze budou uplne hin a na domov si ani nevzpomenou, me by se ale stejskalo dost a byla bych taky pekne nesva mit dite tak daleko.

Taky by u me hralo roli to, jak moc duveruju tchyni a ostatnim clenum rodiny.

Budou tam mit kamarady sveho veku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
28.3.12 14:45

Přesně jak píše @nozu Obohatíš dětem život o jeden fantastický a netypický zážitek a budou na to vzpomínat celý život! Takže! Děti šťastnou cestu!!! :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3839
28.3.12 14:51

Je to dobrý nápad. pokud samy chtějí a jsou samostatní, hned bych je tam poslala. Píšeš, že na začátku budou nějakou dobu s tatínkem, to se aklimatizují, pak ten pobyt bude určitě ještě snazší.
My jako děcka jezdili s bráchou na 3 týdenní tábory hned od 1. třídy ZŠ a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.3.12 14:52

Pokud sami chtějí, poslala bych je to :-) 3 - 4 týdny nejsou tolik, budou tam mít rodinu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.3.12 14:53

Mam osobni zkusenost. Rodice me od osmi let kazde prazdniny posadili v Praze do letadla a ja sama letela na mesic za dedem do Svedska. Bylo to super a rozhodne zadny traumata z toho nemam, jen krasne vzpominky. Dokonce jsem tam mela uz par kamaradu (deti sousedu z ulice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
28.3.12 14:53

já bych je poslala, když i sami chtějí. vezmi si, jak ty by jses v jejich věku těšila na všechno to nové a nepoznané. navíc budeš mít měsíc oraz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
28.3.12 15:00

Tak jsem ráda, že na to máte takový názor, asi jste mě přesvědčili :D :lol:
Rodina je prima, děti je mají rádi, navíc tam budou mít bratrance a sestřenice svého věku. Takže by je to mohlo i bavit. No vypadá, to, že měl manžel dobrý nápad :D
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.3.12 15:03

Asi pustila,ale musela bych doma brát antidepresiva :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
28.3.12 15:05
@Katka86 píše:
Asi pustila,ale musela bych doma brát antidepresiva :lol: :lol: :lol: :lol:

:D
Tak na to nebude čas, máme ještě další dva lumpíky, a jelikož je nebude mít kdo zaměstnávat, tak musím vymyslet nějaký program :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
28.3.12 15:08

Takže mi nezbývá nic jiného, než moje „svolení“ oznámit dětem a začít balit :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
28.3.12 15:33

Gitus: a jak to bude s cestou nazpet? To poleti sami nazpet? To je jediny, z ceho bych mela strach. Muze se cokoliv podelat a jak by si poradili? Pokud by se stalo neco v USA, je jasny, ze rodina by se o ne postarala. Ale pokud by se neco stalo v miste prestupu? (Uletelo jim letadlo, zpozdilo se, nebo nejhur neletelo vubec a museli by nekde nocovat…)Pokud s nimi nekdo poleti nazpet, nebo maji primy let, nevahala bych a poslala bych je. Jen ja bych jim tise zavidela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
28.3.12 15:45

pokud poleti se slusnyma aerolinkama, tak se personal detem pomuze, jsou na to zvykli ze se takhle posilaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
28.3.12 15:55
@LeMa píše:
Gitus: a jak to bude s cestou nazpet? To poleti sami nazpet? To je jediny, z ceho bych mela strach. Muze se cokoliv podelat a jak by si poradili? Pokud by se stalo neco v USA, je jasny, ze rodina by se o ne postarala. Ale pokud by se neco stalo v miste prestupu? (Uletelo jim letadlo, zpozdilo se, nebo nejhur neletelo vubec a museli by nekde nocovat…)Pokud s nimi nekdo poleti nazpet, nebo maji primy let, nevahala bych a poslala bych je. Jen ja bych jim tise zavidela :mrgreen:

No s největší pravděpodobností poletí s manželem, nebo s někým z rodiny (teta, strýc,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí