Deti a dlouho horecka

727
31.1.22 09:44

Deti a dlouho horecka

Ahoj. Mame tri deti, 6,4 a 2 roky.Jsou uz pres 2 tydny nemocne. Bolest v krku, kasel, ryma
momentalne kaslou jako z prudusek, jednou vic pak zas min. Jen co me udivuje je, ze maji celou dobu pernamentne horecku. Kazdy z nich meli dvakrat skoro 40tky par dni a pak zas zvysena teplota nebo horecka. Je to normalni tak dlouho? Vim, ze kdyz ma dite vic jak 3 dny teplotu tak k dr. Byli jsme uz u dvou lekaru. U prvniho po tydnu, ten udelal covid test a vysetril a pry jen virus. Druhy za par dni, ze to je normalni, ze maji v sobe ruzne viry a nakazuji se jima. Udelal i crp test.
Dcera je prvnacek a mame strach, ze toho moc zameska. Vcera vecer ale mela 38,7 :roll: na jednu stranu jsem rada prozoze jim tam uz par tydnu radi covid, ale…
Zazili jsme uz moc nemoci, ale tak dlouho pernamentne teplotu jsme jeste nemeli. Je to normalni? Jinak jsou vetsinou fit a chteji litat ale zakazujem, jen u malych deti tezko no.
Mame vyckat, nebo si mam vydupat nejaky krevni test? Nechci tam delat paniku kdyz mi rekli, ze se to stava :think: dekuji moc za nauor :kytka:

Příspěvek upraven 31.01.22 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
31.1.22 10:14

Mohou to chytat od sebe navzájem. Když se jeden trochu otrepe, je pořád oslabený a snaz chytne bacil znovu. Já mám 2 děti a ty to od sebe v průběhu října a listopadu chytaly víc jak měsíc. Horečka, zvýšená teplota, 3 dny klid a pak nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.1.22 10:15

Píšeš, že dělali PCR, ale dělali jim třeba i CRP? Mě se zdá, že teď jsou všichni zaměření jen na covid, ale ostatní nemoci přece nezmizely. A k věci: ano, stalo se mi to jednou s mladším synem, dávno před covidem, a zabrala antibiotika, i když příznaky vypadaly jako viróza. Podle dr. tělo bojovalo s nemocí, takže nemoc nepropukla naplno a nehoršila se, ale zároveň nebylo schopné ji přemoct úplně a už začínalo být oslabené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
31.1.22 10:17

Kdyby meli teplotu 2 tydny bez dalsich priznaku, tak bych o krevnim testu uvazovala. Ale jak pises, celou dobu maji rymu, kasel. Pokud nemaji vysoke CRP, tak bych je proste nechala bojovat. Jen kdyby se jim zhorsil stav, nechala bych znovu udelat CRP. Muzou mit virozu a k ni chytnout naslednou bakterialni infekci. 38,7 neni zadna hruza. A k doktorovi se nema chodit po 3 dnech teplot, ale horecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.1.22 10:22

@Hoa Mai ach, neee myslela jsem crp, delali jen u nejstarsi dcery. Musim to prepsat. Ale jak rikam ten dr si byl uplne sicher, ze je to viroza.
Jednou mela dcera anginu a nepoznali ji a vim, ze nez dostala antibiotika lezela s vysokyma horeckama a jen spala par dni, nez jsem si dupla a vysetrili ji znovu. Takze vim, jake to je. Myslim, ze by nebyli tak fit kdyby potrebovali atb ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.1.22 10:28

@Janča6 dobre, dekuju moc:) no ja se toho bojim, ze treba chytnou tu bakterialni a ja to nepoznam. Jim vzdycky vyskoci ta teplota vecer o dost. Syn ted dost kasle, jako fakt z prudusek, ale treba ted rano teplotu nema :think: kdyby to bylo na atb tak bude asi vysoka teplota, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
31.1.22 10:31
@gusica píše:
@Hoa Mai ach, neee myslela jsem crp, delali jen u nejstarsi dcery. Musim to prepsat. Ale jak rikam ten dr si byl uplne sicher, ze je to viroza.
Jednou mela dcera anginu a nepoznali ji a vim, ze nez dostala antibiotika lezela s vysokyma horeckama a jen spala par dni, nez jsem si dupla a vysetrili ji znovu. Takze vim, jake to je. Myslim, ze by nebyli tak fit kdyby potrebovali atb ne?

Z nasich 4 deti jen nejstarsi dcera mela ATB, a to dvakrat v zivote. Jednou mela hnisavou anginu zcela bez bolesti v krku. Jen mela 5 dni skoro ctyricitky, ale normane si hrala, jedla, nebyla spava. Proste jen horecka, absolutne nic jineho. To ji bylo neco pres 2 roky.

Podruhe (v 5,5 letech) mela zanet ucha bez bolesti ucha. To mela 6 dni pres 39,5, ale opet uplne normalni, pomahala nam malovat pokoj. Uz to vypadalo na zanet mozkovych blan a stale ji nic nebolelo. Nastesti zabrala ATB.

Ja jsem jednou v tehotenstvi mela nachlazeni. Az na kasel jsem byla v pohode, zadna unava nebo tak, zadna teplota. Kdyz jsem kaslala uz 4 tydny, tak me gynekolozka poslala k praktikovi. Ten mi hned napsal ATB, byl to bakterialni zanet hornich cest dychacich.

Takze ne vzdy pri bakterialni infekci je clovek uplne hotovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.1.22 10:36

@Janča6 oh je :? No, kdyby meli porad vysokou teplotu tak bych se tady neptala. Jenze oni meli 2,3 dny a pak zas jen lehkou par dni a pak zas vyskocila u dvou. Stredni uz nema delsi dobu vubec, jen kasle dost. Ale ta nejstarsi s 2 rocnim synem maji porad zvysenou a on mel ted skoro 40 o vikendu. No asi jeste pockam a budu pozorovat. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
31.1.22 10:46

@gusica popravde ja ani s nekolik dni trvajicimi ctyricitkami nechodim automaticky k doktorovi, pokud dite vypada “dobre”. Po predchozich zkusenostech jsem si nakoupila domaci CRP testy. Ty mi pomahaji pri rozhodovani, jestli jit k doktorovi, nebo ne. Nechci totiz zbytecne tahat oslabene dite do cekarny plne dalsich bacilu. Ale vzdy samozrejme po zvazeni celkoveho stavu. Kdyby se mi dite nezdalo, tak jdu i s teplotou 37,3.

Treba v zari mela 7mesicni dcera 4 dny horecky az 40,2. Za tu dobu jsem ji 2× udelala CRP test. Nakonec to podle meho ocekavani byla sesta nemoc. Pred tydnem jsme meli covid, to mela ta ted uz 11mesicni dcera 2 dny take pres 40. 7leta mela 40,3.

Ja vim, ze tento pristup neni pro kazdeho. Ale ty domaci CRP testy fakt doporucuji.

Tak at je detem brzo dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.1.22 10:59

@Janča6 chapu. Taky se divam na celkovy stav. Proto jsem rozpolcena protoze jsou vlastne fit, jinak bych uz u dr byla.To s tou horeckou tridenni jsem myslela, ze je to takovy standart, rika se to a pise. Jen jsem chtela vedet, jestli je to teda ok, ze ma dite tak dlouho neco s teplotou.
A ty crp testy mit doma je dobry napad.
Jen nevim jestli se tady daji jen tak koupit. Bydlime v zahranici a nedelaji moc casto ani u doktora :? U naseho drivejsiho vubec. Nechapu

Příspěvek upraven 31.01.22 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30788
31.1.22 10:59

@gusica Syn mival k zelene ryme vlekle teploty okolo 38, to pak spravil Pamycon a klid. Pak jednou dcera dotahla echt chripku ze skolky a to jsme se placali v horeckach 3 tydny, chodilo to ve vlnach, u Dr. jsme byli snad 6krat, protoze syn mel k tomu jeste vlekleho streptokoka, tak jsem nevedela, z ceho to je :zed:. Starsi dcera se drzela 13 dni nad 38, des… Pak mela mladsi dcera takhle opakovane bezpriznakove horecky asi 6krat za sebou 3 dny 39-40, 3 dny klid. Pri tretim opakovani jsem si vydupala CRP, ale bylo 18, doktorka porad rikala, ze zuby :zed:.Pri tom poslednim uz i Dr. poslala na krev a strasny krevni obraz, CRP 86, dostala ATB a byl klid. Mozna mocove cesty, ale nevim, diagnozu jsme nedostali, ani se o zadnou nesnazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.1.22 11:01

@gusica presne jak píše @Janča6, dítě nemusí být k. o., aby potřebovalo ATB. Chodím k dr. výjimečně s nemocným dítětem, ale v tomto případě mi to už přišlo dlouho. Mít pár dní vysokou horečku je normální, mít vracející se teploty skoro 3 týdny mi normální nepřišlo. A dítě nebylo nijak schvácené, jen sem tam možná trochu unavenější, ale vypadal úplně normálně. Kdybych neměl horké čelo a já mu neměřila teplotu, nic nepoznám. Náš syn ani nekašlal a neměl rýmu, prostě se mu jen vracela teplota. Ale to tělo očividně s něčím bojovalo a vzhledem k délce nemoci si s tím samo neporadilo. A je třeba vzít v potaz, že čím déle tělo bojuje s nemoci, tím víc je oslabené. Po nasazení ATB teplota do 2 dnů zmizela a už se nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.1.22 11:06

@Hobitka @Hoa Mai :roll: no ty jo. A toho se bojim. Pockam jeste dneska, jestli se uz konecne nezlepsi zajedem k dr. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
31.1.22 11:21
@gusica píše:
@Janča6 chapu. Taky se divam na celkovy stav. Proto jsem rozpolcena protoze jsou vlastne fit, jinak bych uz u dr byla.To s tou horeckou tridenni jsem myslela, ze je to takovy standart, rika se to a pise. Jen jsem chtela vedet, jestli je to teda ok, ze ma dite tak dlouho neco s teplotou.
A ty crp testy mit doma je dobry napad.
Jen nevim jestli se tady daji jen tak koupit. Bydlime v zahranici a nedelaji moc casto ani u doktora :? U naseho drivejsiho vubec. Nechapu

Aha, to je mrzute :( Zkus treba tyhle. Ale nevim, jestli z toho obchodu poslou zasilku do vasi zeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí