Děti a lyžování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56278
28.12.15 19:19

děti a lyžování

Ahoj, zajímá mě čistě ze zvědavosti, kdy vaše děti stály poprvé na lyžích a jestli je to baví? Jak často jezdíte a jak dlouho jim trvalo, než se jakžtakž naučily? A učili jste sami nebo je zapsaly do nějaké školičky? Co je lepší?
Jak takové školičky fungují? - jsou třeba lekce jednou týdně o víkendu (kdy se na hory dojíždí) nebo nějaký intenzivní kurz třeba na týdenní dovolené -kde by děti lyžovaly třeba dvě hoďky dopoledne, pak oběd a odpoledne taky :think:
Chodila jsem do takové školičky, ale to už je dobře dvacet let zpátky :lol:,tudíž fakt netuším, jak to funguje dnes :) Je tam třeba nějaké věkové omezení?
Dáváte děti na lyžování, i když sami nelyžujete?
Učí se děti i na běžky, nejenom na sjezdovky?
Popř. nějaké tipy na hezkou dovolenou v zimě s dětmi, kde se vám líbilo - Krušné hory, Šumava.. :think: Uvažuju, že bych s dětmi takhle vyjela na týden na hory, starší by se učil, ale aby tam bylo i nějaké vyžití pro mě a mladší dítě, které ještě lyžovat nebude. Je to vůbec reálné - jezdí na hory v zimě někdo, kdo nelyžuje? :mrgreen: :mrgreen: Známe hory jen v létě a docela ráda bych je ukázala dětem i v zimě - chudáci skoro už ani neví, jak vypadá sníh 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
28.12.15 19:24

Naší malé bude teď šest, vloni byla na jednodenním kurzu, protože dostala lyže pod stromeček, letos je přihlášená do lyžařské školičky. Bude absolvovat šest sobot a počítám, že po kurzu bude lyžovat lépe než já :lol: Jezdit budou do Železné Rudy na Šumavě na Samoty.
Na běžky bych jí ráda postavila tak za dva tři roky, až bude schopná s námi urazit pár km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
28.12.15 19:28

Ahoj dcera tři a kousek s instuktorem, na mě kašlala, syn loni přesně tři roky v únoru a házel na to bobek.. Takže letos ve čtyřech druhy pokus…my máme v okolí svahy kde funguji instruktoři, individuální výcvik na hodinu…pak dcera jezdi se skolku jednou tydne( jezdili loni, letos ještě nebyl sníh, ale bude zase) ráno od skolky autubus, 2 hodiny lytůzovani s insrruktorem ve skupince, pak autobusem zpět di skolky…to melo největší efekt, dceru to prave bavi v tom kolektivu deti. Takze letos jedem na dovcu lyžařský kurz pro rodiče s dětmi…decka tam budou ve skupině 2 hodky lyžovat, plus pak nějaké aktivity, soutěže, sama jsem zvědavá…dost jsem to hledala, protože me deti prave mi nebaví ten individuální výcvik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
28.12.15 19:28

Syn se naučil 5 letech na 5 denním lyž. kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.12.15 19:32

Ve 3 letech, začaly na laně. Manžel je učitel tělocviku, učil je sám.
Ve 4letech si je vzal na lyžák s prvňákama (takže děti o 3 roky starší), sjely sjezdovku, se kterou já mám problém (jsem věčný začátečník)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
28.12.15 19:33

My kluka postavili nal yže kolem 4 a půl. Zaplatila jsem hodinovou lekci, abych zjsitila, jestli ho to bude bavit asi za 350 kč i s půjčením lyží a bot. Pak s ním byl můj taťka párkrát v Karlovicích, kde byl zase cca tu hodinu ve školiččce. Loni sníh nebyl u nás a nebylo času ho někam vyvézt. letos už dostal svoji výbavu a uvidíme, co bude se sněhem letos.

Ségra, ti zase odjeli na hory a malá byla ve školičce každá den po 3-4 hodinách a už další sezónu lyžovala s nima normálně na svahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
28.12.15 19:41

My razíme v únoru do orlických, starší šestiletou dáme do školičky a my s manžou a dvacetiměsíční si budeme užívat bobování :D, tedy jestli napadne nějaký sníh. :roll: a my lyžovat nebudeme, bude to krásný týden oddychu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
28.12.15 19:51

Ahojki, s dcerou jsme objevily kouzlo hor v jejích 6 letech. Jely jsme v rámci jarnich prazdnin na hory, já nelyžař, jí jsem půjčila lyže, s tím, že ji dám na hodku k instuktorovi, když jí to nepůjde, tak lyže vrátíme a strávíme ten týden jinak. Byly to hory, kde nebyla školička jako taková, fungoval jen instruktor. Jeden den u něj byla hodinu, a pak v poho sjela a strašně ji to bavilo, další den jsem mu ji dala taky na hodinu, aby si to víc protrénovala a zažila, a od té doby jezdíme na jarnáky vždy na hory a ona lyžuje jak drak, ted desetiletá.
Takže u nás v šesti letech, asi by to šlo i dřív, ale napadlo mě to až takhle „pozdě“.
My tenkrát poprvé jely s partou, takže zábava by případně byla i jiná, taky jsme s sebou vezly „lopatu“, že by případně trošku lopatovala a chodily bysme na procházky, byly jsme v Jeseníkách, a měla jsem připravené i dva výlety do blízkých měst - do Losin do papíren a to druhý už nevím,,, no ale nakonec nedošlo na výlet žádný.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
28.12.15 19:53

Oba poprvé v šesti a šli do školičky, já s nima, protože jsem na tom nestála 15 let a měla jsem strach po úraze. :-) Takže věkové omezení není.
Běžky - sama jsem začala tak v osmi, dřív bych neřešila.
Baví je to hodně.
Lokalitu neporadím, jsme o hodně východněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
28.12.15 19:59

Syn ve 4,5 letech měl lyžáček se školkou - týden v kuse a každý den cca 2-3 hoďky a poslední den už sjel celou sjezdovku a lyžuje jak drak, díky němu jsme si pak půjčili taky lyže a vyrazili párkrát na sjezdovku, aby to nazapomněl. Za týden by měli mít ve školce opět lyžák a tam už si to mnohem víc užije, když už to „umí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.12.15 20:08
@mag píše:
Naší malé bude teď šest, vloni byla na jednodenním kurzu, protože dostala lyže pod stromeček, letos je přihlášená do lyžařské školičky. Bude absolvovat šest sobot a počítám, že po kurzu bude lyžovat lépe než já :lol: Jezdit budou do Železné Rudy na Šumavě na Samoty.
Na běžky bych jí ráda postavila tak za dva tři roky, až bude schopná s námi urazit pár km.

A kdy bude začínat? Tam právě snad ještě ani sníh není 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.12.15 20:11
@JayLee píše:
@Moise ve 4 letech a do skolicky - rano jsme prijeli na Lipno a odpoledne koncila skolicka my jsme si lyzovli a o dite se staral instrukrotr + mezitím byla pauza na obed a je to to nejlepší protože jezdi s ostatnima detma formou hry se to uci navíc co dite to svyuj instruktor a i vy si můžete užívat lyžovačky ;) nikdy nenaucis tvy dite tak dobře lyzovat jako když ho to nauci cizi ;) jinak malej je 6,5 lyzovat umi ale ze by ji to bavilo to jako zadny nadseni no :lol: jako jo nejakej den zase dame lyžovačku to i chce ale hrotit to nebudu ;) je na jiny věci na na lyzovani ale chtěla jsem aby si vyzkoušela vse co je dostupne a pak si sama nasla něco co ji bude bavit ;) malymu jsou dva a pristi rok to prubneme s nim ;)
Jinak my na to vyuzovali víkendy Lipno a kramolin mame za rozem takze nebylo třeba abi hory ale rano tam a vecer zpet a stacilo par vikendu ;) a konkrete tam uci deti od 3 let mladsi musí rodice sami ;)

Tak já na lyžích nestála léta a nevím, jestli to nějak chci obnovovat, ale časem možná jo. I když já jsem spíš na ty běžky.
Plánuju to na příští sezonu a to bude mladému skoro 8, tak právě jestli už do té školičky pro začátečníky nebude velký. Nevím, jestli by ho pak bavilo učit se třeba s těmi čtyřletými dětmi, hlavně jestli by ho vůbec do nějaké skupiny vzali :think:
Právě mi jde taky o to, aby si to vyzkoušel, jestli ho to bude bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.12.15 20:15
@amka.82 píše:
My razíme v únoru do orlických, starší šestiletou dáme do školičky a my s manžou a dvacetiměsíční si budeme užívat bobování :D, tedy jestli napadne nějaký sníh. :roll: a my lyžovat nebudeme, bude to krásný týden oddychu :lol:

Taky si to tak nějak představuju. Akorát já tam asi budu na děti sama, tak to nebude tak horké :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.12.15 20:19

Ahojda, starší dceru jsem poprvé postavila ve 3 letech, ale spíš jsem ji tahala - bála se. Tu následující zimu ve 4 letech jsme ji cca 6-8 krát za zimu platili instruktrora a naučila se hezky. Vloni v 5 letech už jezdila hezky, ale jak je bojácná, drandila v kid parku jako drak a na velky vlek nechtela :lol: Letos pujde rovnou s nami na velky, jezdi hezky.
Prtavka vloni ve 2 a kousek jezdila mne mezi nohama (nechtela jsem, ale kdyz lyzovala segra, tak musela taky). Ta naopak lyzovat chce a neboji se, ted ji jsou tri a ctvrt a jen co bude snih, jde k instruktorovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.12.15 20:23

No my jedeme poprvé ve středu. Na Lipno. Od čtvrtka jsou zaplacené soukromé hodiny pro tříletou a šestiletou. Sníh předpokládám ve čtvrtek nebude, když má mrznout od středy, tak možná v pátek? Jsme tam do neděle.
jsem na to zvědavá. Starší byla vloni hodinu s manželem, bylo to o nervy všech. :roll:

Právě jsem dnes balila. Sama jsem stála na lyžích naposledy před 10 lety a předtím zase před 15 lety, takže za posledních 25 dvakrát. :roll:

přemýšlím, jestli pod oteplováky se dávají punčocháče? Nebude jim zima?

Osobně se nijak netěším, nemám ráda hory ani sníh :roll:
Ale zase jsem zastánce toho, naučit se a pak se uvidí.
Obě už umí bruslit na ledu, starší i na kolečkách, starší jezdí kolo. Všechno mne to stálo dost nervů, takže ráda něco přinechám instruktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí