Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní: Volba lékaře je čistě a jen tvoje věc, žádnou spádovostí se to vůbec neřídí - je spíš na tobě, vybrat si doktora někde poblíž, abys za ním nemusela jezdit 2 hodiny pokaždé, když k němu vyrazíš:)
A ještě co se týče návštěv dr. doma, lékaři mají první návštěvu doma dokonce proplacenou od pojišťovny, jen se bohužel často děje to, že si návštěvu nechaj proplatit jako že ji absolvovali, ale pacientům řeknou, že z kapacitních důvodů domácí návštěvy nedělají…což je pěkně vtipný. Ale určitě to takhle nedělají všichni, jsou i solventní doktoři.(info od PA z předpor. kurzu)
Volba je čistě na Tobě. Jen je dobré mít vybráno před porodem a ke konkrétní/mu MUDr. si dojít a nahlásit osobní údaje pro následnou registraci miminka po narození. Po porodu a propuštění domů MUDr. zavolat, aby provedl/a návštěvu doma. Doporučuji mít MUDr. blízko, protože v prvním půl roce jsem k ní chodila každý měsíc, v podstatě do 1 roku věku dítěte jsou návštěvy intenzivní.
@Anonymní píše:
@ma.ia.ta a oni jezdí i kdybych bydlela 15km od lékařky?
15km není žádná dlouhá trasa. MUDr. jsou mobilní a dojedou autem kamkoli. Když si vezmu jen km vzdálenosti řeba v Praze (není problém 15km v rámci jedné čtvrti), tak 15km není nic
Jsou i vesnice, kde doktor není blíž než těch 15km, takže bych se tím netrápila.
@Anonymní píše:
@ma.ia.ta a oni jezdí i kdybych bydlela 15km od lékařky?
Tak to ti bohužel nepovím, nevím…
Domluv se přímo s dr.
Výběr lékaře je na tobě, na návštěvě se určitě lze domluvit, já třeba brala děti do ordinace, nechtěla jsem doktorku domů ![]()
@serratia No my právě tady asi 3km ve vzdálenosti máme lékařku, chodila jsem k ní i já, ale není vůbec dobrá.. Na angínu a takové nemoci pořád jen čaje a nikdy nic víc… Takže tam malého nechci dávat a raději budu dojíždět do města těch 15km…
@Anonymní píše:
@serratia No my právě tady asi 3km ve vzdálenosti máme lékařku, chodila jsem k ní i já, ale není vůbec dobrá.. Na angínu a takové nemoci pořád jen čaje a nikdy nic víc… Takže tam malého nechci dávat a raději budu dojíždět do města těch 15km…
Myslím, že je důležité, abys k dané lékařce měla hlavně důvěru a to je argument, který je na prvním místě. Ono, jet 3km nebo 15km je ve finále celkem jedno (pokud někdo neřeší spotřebu a peníze za palivo)…stejně se musíš připravit, nabalit, do auta s autosedačkou atd. Určitě se s doktorkou dohodneš a můžete to udělat i jak píše @AstraG že na kontrolu přijdeš ty k doktorce, ne ona k vám domů ![]()